Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérhetném azt a páromtól,...

Kérhetném azt a páromtól, hogy hagyja itt a gyerekeit miattam? Beszéljek a jövőről vele, vagy még ne?

Figyelt kérdés

A barátommal 5 hónapja együtt vagyunk, és tudom, hogy ez még nem nagy idő. Viszont én 3 év múlva végzek az egyetemen, és utána hazaköltözöm Amerikába. Kvázi már együtt élünk, heti egyszer alszunk külön. Nagyon szeretem, és ő is engem, de itt van ugye ez, hogy nem éppen két várossal messzebb költöznék...

Van két gyereke, 4 éves a kicsi, 7 éves a nagy. Jól kijövök velük, szeretnek és nem "gonosz mostoha" címen futok. Viszonylag sokat vannak velünk, nálunk. Ezért is fáj a szívem, mert akkor nem lesz majd random délutáni fagyizás, vagy hétvégi kirándulás, stb. Nem erőltetni akarom a költözést, de ha jön, akkor az itteni életét le kell zárnia, a munkájára mást keresni (vezető pozícióban van), beszélni erről a gyerekekkel, stb.

2020. máj. 20. 10:26
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
19%

"ha gyereked van, akkor a gyerek az első,és úgy kell alakítani, hogy neki ( és nem neked) jó legyen, pont!"

Akarod mondani szerinted! Szerintem és sok másik ember szerint meg nem, pont! Nem értem miért kell a másik torkának esni és egyből leszólni. Te azt gondolsz és csinálsz, amit akarsz, hadd tegye már ezt más is. Én válaszoltam a kérdezőnek a kérdésre és nem lehordtam minden sz*arnak, mint az emberek 99%-a.

Érdekes, olyankor senki nem szokott háborogni, mikor anya és apa közösen dönt arról, hogy egy másik városba vagy országba költöznek jobb munkalehetőség miatt és kiszakítják a gyereket a saját közegéből, a barátaitól, suliból stb. Megjegyzik, hogy jaj persze szegény, ez most rossz, de majd megszokja és jobb lesz. Bezzeg, ha egy elvált gyerekes férfi külföldre akar menni, az dögöljön meg, meg élete végéig a gyerek kénye-kedve szerint kell mindent IS csináljon. Ez nagyon nem így működik. Nagyrészt a jobb megélhetés miatt jöttünk ki ide és jóval többet is keresünk, mint Magyarországon, ez egy fajta lehetőség volt a jobb élet reményében, de hát az mit számít, apuka inkább nyomorogjon otthon minimálbérből ha úgy van, mikor kereshetne többet is, csak nehogy ne a gyerek legyen az első.

Elnézést, de nem tudok azonosulni azzal az elvvel, hogy csak a gyerek, a szülő, mint önálló ember le van sz*arva, senkit nem érdekel, hogy Ő mit akar, hogy NEKI mi a jó...

2020. máj. 20. 16:23
 62/66 anonim ***** válasza:
82%

5 hónap után egy három év múlva bekövetkező dolgot tervezgetni véleményem szerintem jó nagy hülyeség. Ez a sokszorosa annak az időnek, amióta egyáltalán együtt vagytok. Ha egy-két éve együtt lennétek, érteném a kérdést, de ti még tök az elején vagytok.

A másik, hogy tegyük fel, akkor is együtt lesztek, és szeretnétek hosszú távon együtt maradni, együtt élni. Majd AKKOR kell józan ésszel mérlegelni, hogy melyikotok hozza meg a kapcsolatért az áldozatot, kinek kell többet bealdoznia érte és ér-e annyit a kapcsolat, hogy az illető meghozza ezt az áldozatot. Akár te, akár ő. A te oldaladrol az lenne az áldozat, hogy egy olyan országban kéne élned, ahol igazából már évek óta élsz, mert ide jársz egyetemre, viszont nem szeretsz annyira itt élni, és valószínűleg nem fogsz túl jól keresni pályakezdőként (nem mintha ezen ne lehetne változtatni idővel, de mindegy). A pasid részéről meg az lenne az áldozat, hogy a gyerekeivel ellehetetlenülne a normális kapcsolattartás, totál kimaradna az életükből, és évente párszor látnak egymást a gyerekekkel, akik akkor is még csak 7 és 10 évesek lesznek, tehát még bőven nem felnőttek, eléggé szükségük lenne az apukájukra. Na, szerinted melyik a nagyobb áldozat? Mi van, ha ő ezt nem vállalja be kettőtökért? Neked ér annyit ez a pasi, hogy egy ennél jóval kisebb áldozatot meghozz érte?

2020. máj. 20. 16:24
 63/66 anonim ***** válasza:
63%
Nem lelép. Már el vannak válva és újra férjhez megy. Ugyanez a szitu csak fordítva. Ha nem haragszol nem kutatók linkek után. Volt több ilyen kérdés is. Kb senki nem látott benne kivetnivalót. Hisz anyukának joga van a boldogsághoz. Szerintem is. Csak apukának is.
2020. máj. 20. 17:11
 64/66 anonim ***** válasza:
80%
Minek kezdesz gyerekes pasival, mikor ekkora terveid vannak?
2020. máj. 20. 18:33
 65/66 anonim ***** válasza:
83%

Azért jött Magyarországra tanulni, mert rohadt drágák az amerikai egyetemek. A szülei kinti fizuja meg bőven fedezi azt, hogy itthon vesznek neki egy lakást meg eltartják 3-4 évig. Nagyon sok kivándorolt család csinálja ezt, hogy egyetemre hazaküldik a gyereket, mert a jó Usában csak 20 év adósság árán lehetne diplomája.

Bocsi az offért, csak sokan értetlenkedtek.

5 hónap után felesleges ilyen komoly témákkal előhozakodni, minden értelmes pasi menekülne a terveidtől 5 hónap után. 2 év után oké lenne, de pár hónapos kapcsolat után kijelenteni a pasinak, hogy 3 év múlva hagyja el a kontinenst meg a gyerekeit az azért eléggé túlzás. Én tuti menekülnék...

2020. máj. 21. 14:46
 66/66 anonim ***** válasza:
Hogy vagy, mi a helyzet most, kedves kérdező?
2020. aug. 22. 12:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!