Kérhetném azt a páromtól, hogy hagyja itt a gyerekeit miattam? Beszéljek a jövőről vele, vagy még ne?
A barátommal 5 hónapja együtt vagyunk, és tudom, hogy ez még nem nagy idő. Viszont én 3 év múlva végzek az egyetemen, és utána hazaköltözöm Amerikába. Kvázi már együtt élünk, heti egyszer alszunk külön. Nagyon szeretem, és ő is engem, de itt van ugye ez, hogy nem éppen két várossal messzebb költöznék...
Van két gyereke, 4 éves a kicsi, 7 éves a nagy. Jól kijövök velük, szeretnek és nem "gonosz mostoha" címen futok. Viszonylag sokat vannak velünk, nálunk. Ezért is fáj a szívem, mert akkor nem lesz majd random délutáni fagyizás, vagy hétvégi kirándulás, stb. Nem erőltetni akarom a költözést, de ha jön, akkor az itteni életét le kell zárnia, a munkájára mást keresni (vezető pozícióban van), beszélni erről a gyerekekkel, stb.
Így ahogy írod, öt hónap az semmi, három év meg mire végzel, elég soká lesz. Bármi lehet még.
Önző vagy, mert kategórikusan kijelented hogy te haza fogsz költözni.
Ahhh ez meg korai. Majd agyaljatok ezen 2 év múlva. 3 év rengeteg. Lehet te nem akarsz visszamenni, lehet full más pasid lesz addigra stb. Kar ezen most agyalni.
Nyilván kérni nincs jogod ezt. Elmondhatod hogy te hazamész, örülnél, ha menne ő is de tudod, hogy ez nem egyszerű döntés neki. Ennyi. A többit ő eldönti.
Azért nem maradok, mert nekem kint van az életem. Ott nőttem fel. Utálom Magyarországot, az emberek jó részét, ezt a tipikus mentalitást.
Az egyetem miatt jöttem ide, és sosem volt az a terv, hogy itt is maradjak. Miért tenném... Régen nyaranta jöttünk a rokonok miatt, az is elég volt. Most évente 3x2 hetem van otthon az évben, és a honvágyam egyáltalán nem szűnt meg. Itt a diplomámmal alig keresnék, kint az itteni fizetés többszörösét (számokat, pontos adatot direkt nem írok).
Szép hely Magyarország meg Budapest, nem panaszkodhatok, mert a tanuláson kívül semmi dolgom és gondom. De ezt a helyet én sosem éreztem az otthonomnak, és össze sem lehet hasonlítani azzal a hellyel, ahol felnőttem.
Neki meg itt van az otthona, a családja, a gyerekei a jó pozíciós munkahelye. Ja, és itt nőtt fel. 🤷🏼♀️
Ne legyen olyan magától értetődő, hogy ő majd mindent itt hagy miattad, mert sanszos hogy nem fog. Már ha három év múlva is együtt lesztek, mert ez is kérdéses.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!