Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori, hogy egy nő...

Mennyire gyakori, hogy egy nő nem megy vissza dolgozni 2-3 gyerek után sem?

Figyelt kérdés

Érdeklődni szeretnék, hogy ti ezt észrevettétek-e, a környezetetekben ez mennyire gyakori. Mert pl. én sosem figyeltem még, elvoltam a magam dolgával. De most, hogy tervezzük a kistesót, meg egyre több az anyuka ismerős, barátnő, feltűnt, hogy nagyon kevesen dolgoznak teljes ellásban kettő, vagy több gyerek mellett. És nem azért, mert ne lenne végzettségük, vagy lehetőségük. Pár példa:

Anyukám egyik barátnőjének 12 éves ikrei vannak és egy 15 éves lánya. A fiai 6 éves kora után visszament dolgozni, de másfél év múlva ott is hagyta az állását, mert mondta, hogy egyáltalán nem voltak rá tekintetve (pl ügyeleti beosztáskor), sokan inkább csak nehezítették a munkáját, szóval ő azóta otthon van. A másik hasonló példa egy barátnőm, aki óvónő. A férje vállalkozó, és mondta, hogy egyszerűen nem tudták volna hogy megoldani a lányai óvodába, iskolába hordását, ha meg felvettek volna melléjük egy állandó bébiszittert, a fizetése több, mint felét kellett volna neki odaadni. De van pl. jogász (ügyvéd) barátnőm, ő a szakvizsgája után dolgozott egy évet, és utána mondta, hogy nem bírja a munkájával járó stresszt, állandó távollétet és a gyerekekkel járó dolgokat, így már csak hébe-hóba ad jogi tanácsot ismerősöknek, de semmi érdemi munkát nem végez. De van, aki az igazgatóhelyettesi állását hagyta ott, más a saját vállalkozását adta fel. Tényleg ennyire nehéz több gyerek mellett megállni a helyünket a munkában?

2020. jan. 11. 19:27
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:

"Akkor az óvónő bevállalhatott volna mégegy gyereket otthonra, és megkereshette volna vele a fizetése dupláját."

Miért tette volna?! Nyilván ha hazamegy, akkor a családjával, gyerekeivel akar lenni, nem pedig más idegen gyerekét nevelgetni, szórakoztatni... Nem erre irányult a kérdésem, de pár embert nagyon zavar, hogy az óvónő barátnőm inkább így döntött, nem pedig bevállalt plusz egy gyereket otthonra. Szerintem ez maximálisan az ő dolguk, döntésük. A férje jól keres a projektjeivel, szerencsére nincsenek anyagi problémáik még úgy sem, hogy egy fizetésből élnek. Tehát miért kellett volna oda venni magukhoz plusz egy gyereket?:) Értelmetlen kicsit.

2020. jan. 11. 23:30
 22/53 anonim ***** válasza:
86%

3 vagyok. Még annyi, hogy egy ház és egy gyerek is simán kitesz egy teljes munkaidőt. Főlev ha klasszikusabb háztartást visz vki (lekvárfőzés, zöldsègtermesztés stb), ha varr, karbantart, ha az átlagosnál igényesebben nevel (tudatosan választ könyvet, utánaolvas dolgoknak, tanítgatja a gyereket, beszèlget vele stb), vafy ha a nagyszülők is gondozást igényelnek.

Itt a kérdés a preferencia, hogy mire adja ki a pénzt az ember és mit szeretne.

Nálunk pl a kertnek a dizájn és a termesztés részét csak én csinálom. Ásás, ültetés, tervezés stb. Ezeket simán lehet delegálni egy kertésznek vagy lemondani róla, de el is lehet végezni.

Visszamehetek dolgozni és fizetünk kertészt, takarítónőt, készételt és baby sittert.

Vagy beleszrhatok a gyerekbe és dolgozhatol a munkahelyen és vezethetek mintaháztartást.

Gürizhetek látástól vakulásig és hagyhatom lepusztulni magam, vagy sportolok amíg itt a baby sitter stb.

Az én lányom 1 éves, amióta él, én még nem voltam szabadidős programon, minden nap 1-kor v 2-kor végzek a házimunkával így is. 2-3 gyerek még háztartás nèlkül is 1 állás. Nem véletlenül kérnek egy gyerek vigyázására óránként 1800 forintot. A saját gyerekre vigyázni pont ugyanilyen értékű meló.

2020. jan. 12. 00:02
 23/53 anonim ***** válasza:
3%

Te vagy az "óvónő barátnő". Gombokat keresel. Egyszerűen nincs értelme visszamenni dolgozni, mást keresni/tanulni meg lusta vagy.

Aztán amikor a vállalkozó férj közli, hogy talált csinosabbat, akkor lesz kopp.

2020. jan. 12. 02:34
 24/53 anonim ***** válasza:
23%

"Nyilván ha hazamegy, akkor a családjával, gyerekeivel akar lenni, nem pedig más idegen gyerekét nevelgetni, szórakoztatni.."

Mármint honnan megy haza, ha nem is dolgozik? Vagy leadja a gyerekeket az óvódában, iskolában, hazamegy, és kényelmesebb egyedül lenni? Én nem alapoznám arra az életemet, hogy 10-12 évig otthon vagyok, a férjnek kiszolgáltatva.

2020. jan. 12. 02:49
 25/53 anonim ***** válasza:
96%
Mire a 3 gyereket leadja vki 3 helyen és elkezdi összeszedni őket, és a 2 közt elvégzi a házimunkát, eltelt a nap.
2020. jan. 12. 02:53
 26/53 anonim ***** válasza:
89%

A kornyezezemben 3 gyerek mellett csak az dolgozik:

1. Aki erre nagyon ra van szorulva anyagilag

2. Ahol aktiv es nyugdijas nagyszulo besegit, hozza viszi a gyerekeket, elviszi oket kulon foglalkozasra, tanul veluk ha kell, ott tud maradni ha betegek, szunetekben, el tud menni a sok iskolai ovodai programra, megoldja a tan. nelkuli napokat stb.

3. Akkora a keresete, hogy nem problema havi 100 e ftot babyszitterre kiadni, mert meg igy is jocskan marad a fizubol

4. Legalabb egy gyerek mar onjaro, egyedul kozlekedik, nem igenyel allando felugyeletet, esetleg egy kajat osszeut maganak, elvan otthon egyedul a szunetben. De ez mar jocskan felso tagozat.

En azon az allasponton vagyok aki megteheti maradjon otthon veluk amig csak lehet, ha a gyerekek mar nagyobbacskak, nem fogjak annyira igenyelni mar a foglalkozast, nem kell rajuk mar vigyazni szunetben stb. utana lehet meg dolgozni boven.

2020. jan. 12. 07:57
 27/53 anonim ***** válasza:
81%
Amugy ahogy az egyik valaszolo is irta, siman elmegy akar havi par szaz ezer ft, tehat egy fizetesnyi osszeg, a kajarendelesre, a takaritonore, a bebiszitterre, a kerteszre es meg sorolhatnam. Semmi kivetnivalot nem latok benne, ha valaki ezt szivesen megcsinalja otthon a sajat csaladjanak es onmaganak.
2020. jan. 12. 08:04
 28/53 anonim ***** válasza:
35%
Én is látom a környezetemben hogy a nők nem dolgoznak. Engem ez csak azért zavar, mert hiába van 5-ig nyitva az ovi, gyakorlatilag 4 után már senki nincs, én pedig kénytelen vagyok bébiszittert fizetni ha nem akarom hogy egyedül legyen ott amíg oda nem érek a munkából. Az első 1-2 beteges év tényleg nehéz, főleg ha több pici van, de aztán én nem értem miért lehet dolgozni amíg a gyerek közösségben van. A háztartást a gyerektelenek is munka mellett oldják meg, ha valakinek akkora háza van, biztos keresnek annyit hogy ki tudnak fizetni heti 1-2 takarítást. Aki nem dolgozik az nem akar és kifogást keres (kivéve ha minden második héten beteg a gyerek, és nincs nagyszülő), bevallhatná hogy nem akar.
2020. jan. 12. 08:19
 29/53 anonim ***** válasza:
79%
Azt nem értem, hogy mindenkinek egyértelmű, hogy a takarítónő dolgozik, amikor takarít vkinél. A baby sitter is stb. Ha mindezt az anyuka csinàlja, az nem dolgozás?
2020. jan. 12. 08:31
 30/53 anonim ***** válasza:
38%
Nem. A takarítónőnek és a bébiszitternek is van saját élete és családja. A pénzt azért a munkáért kapja amit ezen felül másoknál végez.
2020. jan. 12. 08:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!