Mennyire gyakori, hogy egy nő nem megy vissza dolgozni 2-3 gyerek után sem?
Érdeklődni szeretnék, hogy ti ezt észrevettétek-e, a környezetetekben ez mennyire gyakori. Mert pl. én sosem figyeltem még, elvoltam a magam dolgával. De most, hogy tervezzük a kistesót, meg egyre több az anyuka ismerős, barátnő, feltűnt, hogy nagyon kevesen dolgoznak teljes ellásban kettő, vagy több gyerek mellett. És nem azért, mert ne lenne végzettségük, vagy lehetőségük. Pár példa:
Anyukám egyik barátnőjének 12 éves ikrei vannak és egy 15 éves lánya. A fiai 6 éves kora után visszament dolgozni, de másfél év múlva ott is hagyta az állását, mert mondta, hogy egyáltalán nem voltak rá tekintetve (pl ügyeleti beosztáskor), sokan inkább csak nehezítették a munkáját, szóval ő azóta otthon van. A másik hasonló példa egy barátnőm, aki óvónő. A férje vállalkozó, és mondta, hogy egyszerűen nem tudták volna hogy megoldani a lányai óvodába, iskolába hordását, ha meg felvettek volna melléjük egy állandó bébiszittert, a fizetése több, mint felét kellett volna neki odaadni. De van pl. jogász (ügyvéd) barátnőm, ő a szakvizsgája után dolgozott egy évet, és utána mondta, hogy nem bírja a munkájával járó stresszt, állandó távollétet és a gyerekekkel járó dolgokat, így már csak hébe-hóba ad jogi tanácsot ismerősöknek, de semmi érdemi munkát nem végez. De van, aki az igazgatóhelyettesi állását hagyta ott, más a saját vállalkozását adta fel. Tényleg ennyire nehéz több gyerek mellett megállni a helyünket a munkában?
Hát szerintem ez sokmindentől függ. Utazási idő, munka jellege, férj időbeosztása, otthoni teendők, segítség mértéke.
Én pl nem tudom hogy fogom megoldani. Kertes házunk van, segítség nélkül egy nagyon aktív egyévessel és egy kutyával. Meg egy munkám egy szakmailag top munkahelyen, innen másfél órányira, elvileg 8 óra, de mindig legalább 1-2-t túlóráztam, vagy többet, van hétvégi és éjjeli ügyelet, kiszámíthatatlan az egész.
Ha visszamegyek dolgozni, kell vkit fogadni aki reggel elviszi a gyereket bölcsibe aztán délutàn elhozza és megvárja amíg hazaérek, ami bármikor is lehet.
Hétvégén majd az apjával váltva vâltott műszakolunk...
Én azért mindenképp visszamegyek mert a munkám az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!