Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori, hogy egy nő...

Mennyire gyakori, hogy egy nő nem megy vissza dolgozni 2-3 gyerek után sem?

Figyelt kérdés

Érdeklődni szeretnék, hogy ti ezt észrevettétek-e, a környezetetekben ez mennyire gyakori. Mert pl. én sosem figyeltem még, elvoltam a magam dolgával. De most, hogy tervezzük a kistesót, meg egyre több az anyuka ismerős, barátnő, feltűnt, hogy nagyon kevesen dolgoznak teljes ellásban kettő, vagy több gyerek mellett. És nem azért, mert ne lenne végzettségük, vagy lehetőségük. Pár példa:

Anyukám egyik barátnőjének 12 éves ikrei vannak és egy 15 éves lánya. A fiai 6 éves kora után visszament dolgozni, de másfél év múlva ott is hagyta az állását, mert mondta, hogy egyáltalán nem voltak rá tekintetve (pl ügyeleti beosztáskor), sokan inkább csak nehezítették a munkáját, szóval ő azóta otthon van. A másik hasonló példa egy barátnőm, aki óvónő. A férje vállalkozó, és mondta, hogy egyszerűen nem tudták volna hogy megoldani a lányai óvodába, iskolába hordását, ha meg felvettek volna melléjük egy állandó bébiszittert, a fizetése több, mint felét kellett volna neki odaadni. De van pl. jogász (ügyvéd) barátnőm, ő a szakvizsgája után dolgozott egy évet, és utána mondta, hogy nem bírja a munkájával járó stresszt, állandó távollétet és a gyerekekkel járó dolgokat, így már csak hébe-hóba ad jogi tanácsot ismerősöknek, de semmi érdemi munkát nem végez. De van, aki az igazgatóhelyettesi állását hagyta ott, más a saját vállalkozását adta fel. Tényleg ennyire nehéz több gyerek mellett megállni a helyünket a munkában?

2020. jan. 11. 19:27
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
54%
Próbáld meg és megtudod.
2020. jan. 11. 19:30
 2/53 A kérdező kommentje:
Édes vagy. Köszönöm, hogy sikerült a kérdést értelmezned és válaszolnod is rá. :)
2020. jan. 11. 19:34
 3/53 anonim ***** válasza:
56%

Hát szerintem ez sokmindentől függ. Utazási idő, munka jellege, férj időbeosztása, otthoni teendők, segítség mértéke.

Én pl nem tudom hogy fogom megoldani. Kertes házunk van, segítség nélkül egy nagyon aktív egyévessel és egy kutyával. Meg egy munkám egy szakmailag top munkahelyen, innen másfél órányira, elvileg 8 óra, de mindig legalább 1-2-t túlóráztam, vagy többet, van hétvégi és éjjeli ügyelet, kiszámíthatatlan az egész.

Ha visszamegyek dolgozni, kell vkit fogadni aki reggel elviszi a gyereket bölcsibe aztán délutàn elhozza és megvárja amíg hazaérek, ami bármikor is lehet.

Hétvégén majd az apjával váltva vâltott műszakolunk...

Én azért mindenképp visszamegyek mert a munkám az életem.

2020. jan. 11. 19:42
 4/53 anonim ***** válasza:
62%
Nekem az összes ismerősöm dolgozik.
2020. jan. 11. 19:42
 5/53 anonim ***** válasza:
30%
Az óvónő miért nem tudta a saját óvódájába elvinni a gyereket? Vagy felvenni valakit, aki reggel elviszi, mikor délelőttös, vagy elmegy érte, mikor délutános. Fizetnek neki napi 1000 Ft-ot, az 24 ezer egy hónapban. Még akkor is keresett 100-120 ezret.
2020. jan. 11. 19:58
 6/53 anonim ***** válasza:
97%
Egy lányunk van, 3 éves, szeptemberben kezdte az ovit. Én csak részmunkaidőbe tudtam visszamenni, mert így tudjuk összehozni, hogy a férjem viszi, később kezd, én meg megyek érte és korán jövök el (ami így is délután 4 óra, mert ingáznom kell). Most jön a második, mire a nagy kezdi az iskolát, akkor megy majd oviba, így a következő 6-8 évben délután 4-re már a városi ovi vagy iskola előtt kell lennem az egyikért, aztán a másikért. Mivel a férjem jobban keres, nekem kivitelezhetetlen a teljes munkaidő. Egyikünknek fel kell adnia részben, mert különben a fél fizetésem rámenne a kisegítőre, aki vigyáz rá, míg dolgozom. Utána jobb lesz, de addig még sokat kell tűrni. Többet nem tervezünk, de amíg nem lesznek önállóbbak, addig a karrierhez képest más lesz a fontosabb.
2020. jan. 11. 20:16
 7/53 anonim ***** válasza:
60%
4 gyerekem van. Mindig dolgoztam mellettük, már az ikrek 2,5 éves korától is. Én utáltam volna itthon lenni (pedig volt mikor megtehettem volna). De volt, hogy csak fél állásban dolgoztam. Most pedig 2 állásom van, igaz aktívan már csak a negyedik van itthon. De van már két unokám. Főállás mellet, még egy vállalkozást is viszünk, ami napi min. 2-5 óra, de ha sok munka van, akkor akár éjszaka is dolgozunk. A férjem nagyon aktívan részt vesz a gyereknél, háztartást ő viszi.
2020. jan. 11. 20:33
 8/53 A kérdező kommentje:
Beszéltünk erről sokat, náluk is nagy dilemma volt ez. De nem akarta oda vinni, ahol dolgozott, több okból sem (nem éppen a város értelmiségi rétege hordta oda a gyerekeiket, az egyik kolleganőjével sem volt felhőtlen a viszony, plusz ha délelőttös, legkésőbb 6.10-kor indulniuk kellett volna, nem akarta olyan korán kelteni minden második héten a lányát). Napi 1000 forintért pedig senki nem dolgozott volna nekik, az inkább 1000ft/óra, de az is alsóhangon, jobb 1300-1500 között. Van, hogy a férje korán indul, akkor a bébiszitter menjen már oda 6-ra, déután is ugyanez, legyen vele 4-től fél 6-ig. Vagyis 1-től, mert volt ottalvós az egyikőjük sem. Ez már napi szinten is több ezer forint, és mivel nem él a közelben nagyszülő, rokon, akkor is bébiszitter van a gyerekekkel, ha kettesben van programja a férjével.
2020. jan. 11. 20:33
 9/53 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem ez leginkább azon múlik, hogy a nő akar-e dolgoznim a férfi meg kiveszi-e a részét a gyereknevelésből.
2020. jan. 11. 20:47
 10/53 anonim ***** válasza:
6%
Egy babysitter napi 1-1,5 óra munkával megkeresi a fizetésetek felét?
2020. jan. 11. 20:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!