Ti hogy tudtok gyerek mellett dolgozni?
Én tudok. GYES után először 8 órában dolgoztam, plusz 45 perc utazás oda-vissza, délután anyósék voltak a gyerekekkel. Szar volt. Utána találtam egy 6 órásat 5 percnyire, de ott meg unatkoztam... Most a harmadik helyen vagyok, 6 óra, home office, érdekes feladat, lekopogom, tökéletes.
Szóval van részmunkaidő, csak kitartóan kell keresni. :)
De, van részmunkaidő, csak nem sokan nőttek még fel hozzá.
Négy kismamám volt, mind a negy heti 20 órában. Először beosztottam őket, aztán azt mondták, megbeszélik ők maguk, mikor ki legyen az irodában. Egy hónapig ment, aztán állandó volt a balhé köztük, úgyhogy kettő ment, és maradt kettő, aki vállalta a nyolc órát.
3 gyerekkel , 11,7 és 3 évesek!
Nagyobbik már mindent elintéz,jön megy,megvannak a feladatai és kötelező dolgok.
Én fél 7kor kelek,magamat gyorsan elintézem,amit tudok elvégzek,7kor keltem a kicsiket,öltözés reggeli,fél 8ra suli oviba . A munkahelyem 15percre van szerencsére,8-4ig dolgozom. Fél 5re max beérek értük a suliba oviba,onnan előfordul hogy megyünk boltba,de azt a szabadnapon szoktam elintézni mindig. Hazatérve nem kell mindig főznöm mert több napra főzök,előfordul hogy rendelünk vagy hideget vacsizunk.
A férjem 12 órában dolgozik de úgy, hogy 2 napig nappal (6-18) 2 napot éjszaka (18-6) aztán 4 nap pihenő. Ha nappalos, akkor reggel 5 után kelés, készülés, fél 7-kor bölcsiben ezután oviban vagyok aztán rohanás dolgozni. Hazafele jobb esetben édesanyám összeszedi őket, én 5-kor ha nagyon rohanok otthon vagyok. Rosszabb esetben eljövök 2 órával előbb és ha a férjem pihenős, 6-tól 4-ig vagyok. Ha éjszakás elviszi ő őket és értük is megy, köztes időben alszik. Pihenőnapon végképp rendezi őket. (Ezekért cserébe van, hogy pont hétvégén nappalos mindkét nap, akkor húzós de legalább korán kelni meg szaladni nem kell azon a héten)
Házimunkát nem nagyon csinálok munka után. Vacsora vagy melegszendvics, virsli ilyesmi vagy rendelünk valamit. Összemosogatok és ennyi. Hétvégén végzek házimunkát illetve pihenőnapon a férjem.
Így ki lehet bírni. 4 és 2,5 éves gyerekek
Amikor én visszamentem dolgozni, a férjem például váltott azért, hogy ő tudja vinni a kicsit reggelente a bölcsibe, mert nekem fél hétkor el kellett indulni, hogy fél 8-ra beérjek, ő viszont ráért, ezért ő vitte reggel. Igaz, hogy cserébe kősbb is ért haza. Úgyhogy a reggeli készülődés kapásból az övé volt, annak minden "szépségével".
Most már ovis a kicsi is, és nekem is más lett a munkahelyem, ugyanabban az épületben van, mint az ovi, úgyhogy most alap, hogy én viszem is, hozom is. Néha jó lenne, ha megtehetném, hogy én is csak akkor állok fel, amikor már végeztem mindennel, és nem akkor, amikor idő van, és menni kell a gyerekért, de ha azt szeretnénk, hogy a férjem hozza haza, akkor este 6 előtt nem lenne elhozva, mert neki ötig van a munkaideje, egy óra az út az oviig. Ha én dolgoznék messze, és a férjem közel, akkor ő hozná haza. Egyébként meg számtalanszor ajánlotta, hogy cseréljünk, keres ő olyat, ahol 8-tól 4-ig van csak, és intézi a gyerekeket munka után, én meg keressek olyan munkát, amilyet szeretnék, de igazából én nagyon szeretem a munkámat, ő meg nagyon jó abban, amit ő csinál, úgyhogy nekünk megfelel ez a felállás.
En olyan helyet kerestem ahol lehet jarni 7-15 ig.nem is annyira erdekelt a munka milyensege,inkabb csak az,hogy ne itthon uljek.
Egy kis gyarban sikerult talalnom,akkoriban csak 1 muszakban ment a termeles,tobben is igy jarunk.
Koltozes miatt oktobertol atkertem magam 8-14 ig ideiglenesen,amig a gyerkoc belerazodik a korabbi kelesbe,kicsit no meg hozza.
Apja 12 oraban dolgozik,2 napot megy nappal,2nap pihi,2 nap ejjel,2 nap pihi rendszerben.
Most 6:20 kor indulunk,7 re erunk az oviba,viszont delutan 14:45 kor mar ott vagyok.mar persze akkor ha apja nappalos.egyebkent o viszi.
Es itthon is segit,sot,nalunk inkabb apa vegez tobb hazimunkat mert rendmanias.engem annyira nem izgat ha este tele a mosogato,vagy morzsas a padlo vacsora utan.o pedig megcsinalja magatol.
Fozni 2 napra szoktam,es hetkoznap inkabb a gyorsabban elkeszitheto eteleket reszesitem elonyben.van,hogy parom hoz menut etterembol,foleg ha tudjuk,hogy rohangalos delutan lesz.vagy esetleg rossz ejszakank volt pl. betegseg miatt.
Ha a gyerek beteg akkor is kiveszi a reszet,piheno napjain o van vele itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!