Ti hogy tudtok gyerek mellett dolgozni?
Figyelt kérdés
Tudom az apa is dolgozik a gyerek mellett,de azért gyakoribb hogy túlórái vannak vagy olyan beosztása,hogy nem tudja gyereket oviba,suliba hordani,eddig anya volt velük,ezután is neki kell megoldani,tehát csak olyan munkát nézhet ami beosztásban jó,nem ami tetszik,máris kevesebbet válogathat. Sajnos ma már két kereset kell a megélhetéshez. Na meg a reggeli készülődés a gyerekekkel már kimerítő ezt sokan írták.főleg harcolni a gyerekkel ha nem akar menni,és bevinni mindegy gyereket,ezután kezdeni a munkát,amint vége elmenni értük,jobb esetbe nem kell,de a gyerekek éhesek,szomjasak stb. Nem áll meg át élet összedobni kaját,mosás,vasalás,mosogatás,nem sorolom, esti fürdetés,altatás. Ha apa később ér haza vagy csak a gyerekek jobban nyaggatják mindemért anyát,szerintem a nők még mindig többet dolgoznak otthon.a férfiak átélhetik hogy munks után pihenés ha nő csak otthon van és mindent megcsinál,de ha a nő elkezd dolgozni ő soha nem élheti át hogy nincs más dolga,mert alapból fele arányban osztják a házimunkát,ami talán nem is fele,mert a nők lehet hamarabb észreveszik a mosatlant szennyest vagy a gyerekeket kell kiszolgálnia mindig. Ezt írom úgy hogy általában a férfiakat védem :) meg nem mindig tehetnek róla.de nők ti hogy bírjátok? Pláne ha pl 3 gyerek van már nagyok ezért a nő is dolgozik pedig szerintem kamaszokra még többet kell főzni mosni,pakolni,akkor dolgozol mikor a legnehezebb. Hogy bírjátok? :)2019. dec. 18. 19:01
11/12 anonim válasza:
Nekem 4 gyerekem van, a kicsik 7 éves ikrek, a "középső" 8, a nagy meg 18. 4 éve jöttem vissza dolgozni, 8 órába, ikrek bölcsibe, középső oviba,aztán mind a 3 oviba, utána egy suliba, 2 oviba.... most már mind a 3 kicsi sulis, így elég egy helyre vinni őket reggel, meg munka után felszedni.
Nem könnyű azért, de meg lehet csinálni. Reggel keltem őket, ruha, táska, kaja, inni.... Délután beesek értük 3/4 5 körül, irány haza, lecke, tolltartó, táskaösszepakolás, vacsora, fürdés..... A pakolást, takarítást hét végére hagyom, mert hét közben esélytelen. Mondjuk hétvégén is csak 1 napig látszik meg.....
12/12 anonim válasza:
A gyerekek 2 évesen mentek bölcsibe, oviig 6 órában dolgoztam, utána 8-ban - itthonról, mert olyan a munkám, hogy már a többedik melóhelynél is elfogadták. Reggel apa vitte őket, délután én, nagymamát is sokszor bevetjük, ha több irányban van egyszerre program. Én is irigyeltem mindig, hogy a férfiaknak ha dolgoznak, akkor "csak" dolgozniuk kell, mert persze a legtöbb tanítás/nevelés nélkülit, szülőit, betegséget és még ki tudja mit, nekem kell hű-de-rugalmasan megoldanom, ahogy általában a gyerekek minden dolgának fejben tartását (tele is az agyam post-it-ekkel:)). Többször előfordult, hogy játszótér után leültettem őket vacsorázni, én meg még befejeztem a melót, vagy elrohantam velük különórára, koncertre vagy mittudomén, aztán haza dolgozni vagy vittem magammal a gépet az öltözőbe, majd vissza különórára, haveri szülinapi zsúrra... stb. De nem szidni akarom a férjem, mert egyébként házimunkát, ha itthon van, teljesen felesben nyomjuk, és hétvégén fél, sőt néha egész napokra is egyedül hátára veszi a srácokat - és akkor is néha dolgozhatok, mert az itthoni munka előnye, hogy sosincs szabi, ellenben a fusi melók mindig megtalálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!