Szülés után mennyi idő elteltével érdemes elmenni dolgozni?
Három év után már nem csak érdemes, hanem kell is, mert nem jár tovább a GYES.
Hogy ki akar elmenni előbb és ki nem, az nagyon egyéni, te se halgass másra, inkább arra figyelj, te hogy érzed majd, ha akkora lesz a gyerek, illetve hogy a ti családotoknak mi a legjobb.
Én gyedet nem fogok kapni, csak gyest és családi pótlékot illetve a párom által adókedvezményt a gyermekre, mert ő megtudja igényelni az állandó munkahelyén velem ellentétben. 25000+12000+10000=47000
De szerintem úgy lesz hogy a gyerek betölti az 1 évet aztán megyek dolgozni, így ésszerű.
Nagyon sok mindentől függ.
Anyum az öcsémmel nem tudott otthon maradni, dolgoznia KELLETT sajnos, így fél évesen már bölcsibe került.
Más otthon marad 3 évig, de ezekben az esetekben nem gond anyagilag, ha kimarad az anyuka.
Igazából én úgy vallom, hogy 1 éves kor betöltése után bármikor "mehet" már, hiszen a legtöbb esetben már rendesen eszik, nem kell külön főzetni neki a bölcsiben. Önálló már, jár, tud játszani.
Én ezt figyelem. Már most visszamennék (persze nem a gyerekem miatt, éveken át tudnék vele itthon lenni), leginkább amiatt, mert kell a dolgozós inger, a társaság. Ezt majd te is meglátod, hogy mikor jön el. De ha nektek anyagi kérdés miatt lesz bölcsi, akkor igazából bármikor beírathatod. Amikor úgy érzed, eljött az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!