Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori, hogy egy nő...

Mennyire gyakori, hogy egy nő nem megy vissza dolgozni 2-3 gyerek után sem?

Figyelt kérdés

Érdeklődni szeretnék, hogy ti ezt észrevettétek-e, a környezetetekben ez mennyire gyakori. Mert pl. én sosem figyeltem még, elvoltam a magam dolgával. De most, hogy tervezzük a kistesót, meg egyre több az anyuka ismerős, barátnő, feltűnt, hogy nagyon kevesen dolgoznak teljes ellásban kettő, vagy több gyerek mellett. És nem azért, mert ne lenne végzettségük, vagy lehetőségük. Pár példa:

Anyukám egyik barátnőjének 12 éves ikrei vannak és egy 15 éves lánya. A fiai 6 éves kora után visszament dolgozni, de másfél év múlva ott is hagyta az állását, mert mondta, hogy egyáltalán nem voltak rá tekintetve (pl ügyeleti beosztáskor), sokan inkább csak nehezítették a munkáját, szóval ő azóta otthon van. A másik hasonló példa egy barátnőm, aki óvónő. A férje vállalkozó, és mondta, hogy egyszerűen nem tudták volna hogy megoldani a lányai óvodába, iskolába hordását, ha meg felvettek volna melléjük egy állandó bébiszittert, a fizetése több, mint felét kellett volna neki odaadni. De van pl. jogász (ügyvéd) barátnőm, ő a szakvizsgája után dolgozott egy évet, és utána mondta, hogy nem bírja a munkájával járó stresszt, állandó távollétet és a gyerekekkel járó dolgokat, így már csak hébe-hóba ad jogi tanácsot ismerősöknek, de semmi érdemi munkát nem végez. De van, aki az igazgatóhelyettesi állását hagyta ott, más a saját vállalkozását adta fel. Tényleg ennyire nehéz több gyerek mellett megállni a helyünket a munkában?

2020. jan. 11. 19:27
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
26%
Na ez az. Akkor menjen babysitternek!
2020. jan. 11. 20:53
 12/53 A kérdező kommentje:
Nem 1 órás munka lett volna a fenti esetben, hanem inkább napi 2-3 (jó esetben). Plusz még erre jött volna az, ha esetleg a szülők kettesben is szerettek volna lenni (pl. vacsora, mozi). Szóval egy hónapban ez simán elvitt volna nekik 100 ezret (és akkor még beteg sem volt egyik gyerek sem).
2020. jan. 11. 20:57
 13/53 anonim ***** válasza:
87%

2 gyerek van, a nagy 8 éves, a kicsi 9 hónapos.

A nagy születése után nem tudtam vissza menni dolgozni, mert a férjem építőiparozik ami azt jelenti, hogy reggel 6kor elmegy itthonról, jó esetben 5 körül ér haza. Nulla segítséggel így nem tudtuk volna megoldani, hogy a gyerek reggel el legyen juttatva az oviba, délután meg haza. Ja és még pluszban elég beteges volt az ovi első 2 évében, lehetetlen lett volna annyit itthon maradnom vele. Így jobbnak láttuk ha maradok itthon.

2020. jan. 11. 21:04
 14/53 anonim ***** válasza:
97%

A lányom 2 éves korában visszamentem dolgozni. 1 műszakos gyári munka.

Kegyetlen volt...

Tényleg nem tolerálják a sok tpt. Nagyon nehéz volt megoldani a dolgot. A férjem folyamatos műszakban dolgozik. Mikor elkezdte az ovit egyenesen borzasztó volt a beszoktatás, megint a bacik stb.... Volt hogy hajnal 4re mentem dolgozni elhoztam a lányunkat (azért 2 havonta kitalálják h hozd el délben mert... mitomén) megvártuk még a férjem hazaér, és visszamentem

Nagyon nehéz!

Most várjuk a tesókat. Fogalnam sincs h egyszerre hogy logisztikázunk majd ki 3 gyereket, munkát, háztartást!

De! A környezetem csak az nem ment vissza dolgozni aki már gyerek előtt sem dolgozott.

Szóval nekem nincs ilyen tapasztalatom

2020. jan. 11. 21:21
 15/53 anonim ***** válasza:
86%
Nekem 3 gyerekem van, egyedül nevelem őket. 15, 13 és 7 évesek. Óvónő vagyok, a középső 2 éves korától dolgoztam míg meg nem született a kicsi. A kicsivel is 2 évig voltam itthon, utána bölcsi, majd 3 éves korátol abba az oviba járt ahol dolgozom (másik csoport). Most elsős, az óvoda melletti iskolába jár, 7:15-re viszem. Állandó de.-ös vagyok egyetlen óvónőként a csoportban, így minden nap 14:00-ig dolgozom, tudok menni érte du. A nagyok már egyedül közlekednek, a du-i, esti külön órára vagy sportra el tudok menni értük. Még ha meg is engedhetném magamnak, akkor sem tudom elképzelni, hogy ne dolgozzak.
2020. jan. 11. 21:29
 16/53 anonim ***** válasza:
84%
5. Fizet neki napi 1000 forintot? Nálunk 1800/óráért dolgozik a pótnagyi...
2020. jan. 11. 21:36
 17/53 A kérdező kommentje:
Igen, én sem értettem, hogy mégis hol vállalná ezt valaki NAPI 1000 forintért... Hiszen nem is annyi lenne a munka, hogy elkísérje az óvodáig, iskoláig, hanem készüljön el vele, öltöztesse, reggeliztesse meg, stb. Utána ott van az üzemanyagra is a pénz, hiszen senki nem fogja szívességből hozni-vinni másnak a gyerekét, ingyen.
2020. jan. 11. 21:41
 18/53 anonim ***** válasza:
22%
Nem tudom, a fodrászom kb. ennyit fizetett egy lánynak, aki elhozta az oviból a gyerekeket, és vigyázott rájuk, míg ő hazaért. De ha 1800 az órabér, akkor azzal akár 300 ezer Ft-ot is meg lehet keresni havonta. Akkor az óvónő bevállalhatott volna mégegy gyereket otthonra, és megkereshette volna vele a fizetése dupláját.
2020. jan. 11. 22:21
 19/53 anonim ***** válasza:
28%
Mi van? Arról van szó, hogy vki nehezen tudja ellátni a gyerekeket, a háztartást meg a munkát egyszerre...
2020. jan. 11. 23:12
 20/53 anonim ***** válasza:
82%

Nekem három 6 éven aluli gyermekek van. Férjemre semmiben nem számíthatok a rengeteg munka miatt. Annyi hogy most kaptam egy autót amivel tudom őket cipelni, eddig biciklin húzkodtam őket..

Teljesen én látom el a gyerekeket egyedül. És az én környezetemben mindenki így van. Nem egészséges ez a helyzet de ez a mai világ. Amúgy dolgozni szeretek.

2020. jan. 11. 23:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!