Mennyire gyakori, hogy egy nő nem megy vissza dolgozni 2-3 gyerek után sem?
Érdeklődni szeretnék, hogy ti ezt észrevettétek-e, a környezetetekben ez mennyire gyakori. Mert pl. én sosem figyeltem még, elvoltam a magam dolgával. De most, hogy tervezzük a kistesót, meg egyre több az anyuka ismerős, barátnő, feltűnt, hogy nagyon kevesen dolgoznak teljes ellásban kettő, vagy több gyerek mellett. És nem azért, mert ne lenne végzettségük, vagy lehetőségük. Pár példa:
Anyukám egyik barátnőjének 12 éves ikrei vannak és egy 15 éves lánya. A fiai 6 éves kora után visszament dolgozni, de másfél év múlva ott is hagyta az állását, mert mondta, hogy egyáltalán nem voltak rá tekintetve (pl ügyeleti beosztáskor), sokan inkább csak nehezítették a munkáját, szóval ő azóta otthon van. A másik hasonló példa egy barátnőm, aki óvónő. A férje vállalkozó, és mondta, hogy egyszerűen nem tudták volna hogy megoldani a lányai óvodába, iskolába hordását, ha meg felvettek volna melléjük egy állandó bébiszittert, a fizetése több, mint felét kellett volna neki odaadni. De van pl. jogász (ügyvéd) barátnőm, ő a szakvizsgája után dolgozott egy évet, és utána mondta, hogy nem bírja a munkájával járó stresszt, állandó távollétet és a gyerekekkel járó dolgokat, így már csak hébe-hóba ad jogi tanácsot ismerősöknek, de semmi érdemi munkát nem végez. De van, aki az igazgatóhelyettesi állását hagyta ott, más a saját vállalkozását adta fel. Tényleg ennyire nehéz több gyerek mellett megállni a helyünket a munkában?
2 gyerek van, a nagy 8 éves, a kicsi 9 hónapos.
A nagy születése után nem tudtam vissza menni dolgozni, mert a férjem építőiparozik ami azt jelenti, hogy reggel 6kor elmegy itthonról, jó esetben 5 körül ér haza. Nulla segítséggel így nem tudtuk volna megoldani, hogy a gyerek reggel el legyen juttatva az oviba, délután meg haza. Ja és még pluszban elég beteges volt az ovi első 2 évében, lehetetlen lett volna annyit itthon maradnom vele. Így jobbnak láttuk ha maradok itthon.
A lányom 2 éves korában visszamentem dolgozni. 1 műszakos gyári munka.
Kegyetlen volt...
Tényleg nem tolerálják a sok tpt. Nagyon nehéz volt megoldani a dolgot. A férjem folyamatos műszakban dolgozik. Mikor elkezdte az ovit egyenesen borzasztó volt a beszoktatás, megint a bacik stb.... Volt hogy hajnal 4re mentem dolgozni elhoztam a lányunkat (azért 2 havonta kitalálják h hozd el délben mert... mitomén) megvártuk még a férjem hazaér, és visszamentem
Nagyon nehéz!
Most várjuk a tesókat. Fogalnam sincs h egyszerre hogy logisztikázunk majd ki 3 gyereket, munkát, háztartást!
De! A környezetem csak az nem ment vissza dolgozni aki már gyerek előtt sem dolgozott.
Szóval nekem nincs ilyen tapasztalatom
Nekem három 6 éven aluli gyermekek van. Férjemre semmiben nem számíthatok a rengeteg munka miatt. Annyi hogy most kaptam egy autót amivel tudom őket cipelni, eddig biciklin húzkodtam őket..
Teljesen én látom el a gyerekeket egyedül. És az én környezetemben mindenki így van. Nem egészséges ez a helyzet de ez a mai világ. Amúgy dolgozni szeretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!