Ti be mernétek vállalni a gyereket ilyen körülmények mellett?
A párommal 5 éve agyunk együtt, egyetemi szaktársak voltunk, mindketten 25 évesek vagyunk. Idén tavasszal kaptuk meg a diplománk, én történelem-honismeret szakos, ő történelem-magyar szakos tanár.
Szeptember óta tanítunk, ő felső tagozaton én pedig gimnáziumban. Mindkettőnk fizetése havi 135 ezer nettóban, ami együtt 270. Szülői segítségre sajnos egyik oldalról sem számíthatunk.
A kiadásaink így néznek ki kb.:
-Albérlet (másfél szobás)100 ezer.
-Rezsi kb. 25 ezer.
-Tömegközlekedés kb. 10 ezer.
-Háztartás (pl. tusfürdők, fogkrém...) kb. 15 ezer.
-Kaja kettőnknek kb. 70 ezer.
-Ruha kettőnknek kb. havi 10 ezer.
Ez összesen 230 ezer ft, tehát ha a legszükségesebbeket kifizetjük , de nagyon spórolunk, akkor marad 40 ezer forintunk havonta.
Tudhuk, hogy ez nagyon kevés, de már 25 évesek vagyunk és mindketten nagyon vágyunk gyerekre. És hiába várnánk még akár 10 évet is, a bértábla alapján van a fizetésünk, ami viszont jóval lassabban emelkedik, mint az árak, tehát amit 10 év múlva fogunk keresni, akkor majd még kevesebbet ér.
Ti mit tennétek így, bevállalnátok a babát, vagy várnátok akkor is, ha tudjátok, hogy érdemileg nem fog emelkedni a fizetésetek?
Te nem unod még ezt az ócska hány merci bmw van dumát? Igen van sok de ez NEM jelenti azt hogy az átlag embernek az van és mellé 500+ fizetés. Sajnálom ha nem érted a különbséget a sok embernek van új drága bmw merci autója meg az átlagembernek új bmw merci autója van kijelentés között. Ez a funkcionális analfabétuzmus ugye már legyen a te bajod.
Te meg sétálj ki a metró és villamos megállókhoz és nézd meg mennyien tömegközlekednek. Reggel csúcsidőben nem lehet felférni. És biztos lehetsz benne hogy ezek az emberek nem az 500+ fizus cégesautós delikvensek.
Khs-val töröljük ki? Makacs dolgok a tények mi? Azzal nem lehet sem személyeskedni sem provokálni, marad az ócska alpári töröld ki vele....
Mint mondtam be kéne fejezni a polgárpukkasztás mert már szánslmasan túltolod.
Vagy ennyire egybites vagy akkor hagyd el a budai elit környéket aztán nyisd ki a kis szemeidet. A közmunkás és a többszázezret csak szórakozásra elköltő téli nyári lakásos emberek között még van egy jó nagy réteg. Ha a fejedre állsz és megpördülsz 2x akkor is.
Annyit meg tegyél már meg hogy nem égeted szénné a valóban értelmiségi réteget, akik valós szakmai tudást, tapasztalatot tesznek bele a munkájukba amiért jogosan a nettó 6-7-800 ezreket felveszik. Akik ezzel tünnek ki az átlag diplomások közül. Akik nem égetik magukat olyan kijelentéssel hogy "minimális gógyóval" "bslfszkodás nélkül". Mert ugye amiért te kapsz 600 ezret ahhoz csak minimális gógyó kell? Akkor biztos baromi hasznos munkát végezhetsz, te nagyon túlművelt, de ez ismét legyen csak a te bajod.
64%-os nem kell Budapestre mennem, mert itt élek!!! És veled ellentétben látok, és nem hazudozok össze vissza.
Te annyira ostoba vagy hogy egy mese mellett nem vagy képes kitartani stabilan. Hiába ugrod át elegánsan, a "gazdaságilag kivéreztetett ország" meg a "mindenki játszva megkeres félmilliót" nem fér meg egy mondatban. Ez van, ahhoz hogy műsorozzál is valamennyire érteni kell hozzá, de láthatólag neked még ez sem megy.
Ha több eszed lenne mint egy marék szárított lepkének akkor nem azon a szinten állnál hogy "jajjj egy audi" "jajj egy bmw", hanem ránéznél annak az autónak a rendszámára, és ha nem vagy teljesen retardált, akkor meg tudnád állapítani annak korát, és ergo kb értékét. Senki nem fog elájulni a 10 éves szakadt auditól, amit már a rajoskodó cigók is megvesznek valahogy, menőzésre. Nem ez jelenti a gazdagságot, a színvonalat.
A rendszámozásban jelenleg az "R" betűnél tartunk ha jól tudom, ami azt jelenti hogy az új drága autók rendszáma ezzel kezdődik. Nyugodtan menj ki BP-en valami tök átlag helyre (ne a 12.kerületbe mert az nem ér), majd nézegesd az autókat hogy milyen számokkal futnak, zsenike. Meg fogsz lepődni.
A ksh-val meg nekem nem kell semmit csinálnom. Nekem egy olyan ember ne adjon tanácsokat, akinek az össz érvelési technikája kimerül abban hogy "mert én azt mondtam", aki egy állítását sem tudja alátámasztani csak pusztán hazudozik, aki meg tényekkel statisztikákkal jön, arra meg böfög valami hülyeséget.
A plázákba meg elképzelésem sincs miket kéne néznem. Hogy az átlag pestinek a 250-ből telik mekire meg új pulcsira a H&M-ből. Hatalmas felfedezés, köszönjük.
Sőt kapaszkodj meg, még moziba is elmegy belőle, aztaaaa.
Ha meg igazad lenne, és 1 millió lenne egy háztartásba átlagosan, az emberek nem plázákba járnának, ami az átlag népnek lett kitalálva hanem az Andrássyn korzóznának, a pulcsit meg nem a H&M-ben vennék hanem mondjuk a Burberrybe.
Kamugép. Gondold újra a mesédet :)
A 4 millió Magyarországi haztartás 10%-a még mindig 400 ezer háztartást, vagyis kb. 1 millió embert jelent. Hát ők.
Nem dolgozol nagy számokkal, mi? Azért próbáld megérteni, hogy nagyon-nagyon sok ember tized része még mindig lehet nagyon sok ember. De attól még ez a halmaz csak kicsi része az egésznek.
Neked ezt tényleg kérdezni kell hogy ki veszi meg???
Anyám, ti szoktatok tájékozódni a nagy világban?
Mondjuk gazdag külföldi befektetők, akik aztán kiadják: airbnb meg társai. Bulinegyed ismerős? Tudod ahol gazdag turisták tartanak legénybúcsúkat meg társait. Újépítésű lakásokat is sorra vásárolják fel a külföldiek.
Ajánlom figyelmedbe a Tisztviselő telepet. Ha valóban Budapesten élsz tudod hol van. Nos, az egész részt kb kínaiak vásárolták fel. Menj nézz szét. De ha valóban érdekelne, és nem lennél csőlátású olvashatnál is erről statisztikákat, ahol ezek le vannak írva feketén fehéren, százalékosan.
És igen, ahogy írod sokan hitelből, csok, szülői segítség önrészhez stb.
"A KSH 2019 júliusában közzétett lakáspiaci elemzése szerint - amely kitér a külföldi magánszemélyek által 2018-ban vásárolt magyarországi lakásállomány vizsgálatára is - a hazai lakáspiac összforgalmát tekintve 2,3 százalékos a külföldi lakásvásárlási arány. Ez nem tűnik jelentősnek, azonban számottevő a különbség az országos átlag és a főváros között, Budapesten ugyanis az ingatlanforgalom 12 százalékát teszik ki a külföldiek vásárlásai, néhány belső, budapesti kerületben pedig a lakásvásárlók több mint egynegyede volt a vizsgált időszakban külföldi állampolgár - derül ki az OTP Ingatlanpont összeállításából."
Oooo bocsi, a KSH valagtörlésre való, tudom-tudom.
fejenként 5-600 ezret keresni Pesten ÁTLAG. Pont. Ez van"
Nem átlag. Nettó 300 az átlag.
Majdnem az átlag duplája amit te átlagnak gondolsz. Az autós érvelés meg tényleg szánalom. Hányat látsz naponta igazán drága autót? 100-at? Netán 1000-et? Eközben egyetlen metró szerelvényen van 800-1000 ember csucsidoben!! És 2-3 percenként mennek.
Személyekedésen kívül megy még valami? :D
Szar dolog ha nincs igazad, tudom, de azért idegbajt nem kell kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!