Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti be mernétek vállalni a...

Ti be mernétek vállalni a gyereket ilyen körülmények mellett?

Figyelt kérdés

A párommal 5 éve agyunk együtt, egyetemi szaktársak voltunk, mindketten 25 évesek vagyunk. Idén tavasszal kaptuk meg a diplománk, én történelem-honismeret szakos, ő történelem-magyar szakos tanár.

Szeptember óta tanítunk, ő felső tagozaton én pedig gimnáziumban. Mindkettőnk fizetése havi 135 ezer nettóban, ami együtt 270. Szülői segítségre sajnos egyik oldalról sem számíthatunk.

A kiadásaink így néznek ki kb.:

-Albérlet (másfél szobás)100 ezer.

-Rezsi kb. 25 ezer.

-Tömegközlekedés kb. 10 ezer.

-Háztartás (pl. tusfürdők, fogkrém...) kb. 15 ezer.

-Kaja kettőnknek kb. 70 ezer.

-Ruha kettőnknek kb. havi 10 ezer.

Ez összesen 230 ezer ft, tehát ha a legszükségesebbeket kifizetjük , de nagyon spórolunk, akkor marad 40 ezer forintunk havonta.

Tudhuk, hogy ez nagyon kevés, de már 25 évesek vagyunk és mindketten nagyon vágyunk gyerekre. És hiába várnánk még akár 10 évet is, a bértábla alapján van a fizetésünk, ami viszont jóval lassabban emelkedik, mint az árak, tehát amit 10 év múlva fogunk keresni, akkor majd még kevesebbet ér.

Ti mit tennétek így, bevállalnátok a babát, vagy várnátok akkor is, ha tudjátok, hogy érdemileg nem fog emelkedni a fizetésetek?

2019. dec. 16. 16:59
 21/99 anonim ***** válasza:
63%
29-as én is le lettem pontozva, pont úgy mint mindenki más aki nem javasolta a gyerekvállalás
2019. dec. 17. 14:25
 22/99 anonim ***** válasza:
80%
Gyakornokok vagytok. Ped.I- ben azért jelentősen több lesz a jövedelmetek. Szerintem legalább azt a két évet várjátok ki.
2019. dec. 17. 19:40
 23/99 anonim ***** válasza:
65%
Mennyi lesz akkor?
2019. dec. 18. 13:55
 24/99 anonim ***** válasza:
34%

Te jo eg!!! Ez most komoly? Tulkomplikaltok mindent.

Ha leirnam, hogy milyen anyagi helyzetben es milyen korulmenyek kozott jott ossze a kisbabank es most varjuk a masodikat, akkor itt a valaszolok 90% fejvesztve menekulne, de mi nem. Nem haltunk ehen, kifizzettunk minden szamlat, a kislanyunknak megvan mindene ami kell, dokihoz is eltudtuk vinni meg minden...hogy mibol sokszor nem is tudtuk, ďe senkivel nem cserelnek, mert sosem voltam ilyen bolog, mint most szulokent. A gyerek az nem problema, ami meg raadaskent tud jonni az eletbe hanem a megoldas a problemakra.

Sajnalom, hogy ilyen sokan csak az anyagi megalapozasra gondolnak, pedig az nem minden.

2019. dec. 19. 15:54
 25/99 anonim ***** válasza:
72%

24-es. Igazad van, nem minden.

De:

-Tudnátok menni fejlesztésre, ha valamilyen-akár átmeneti betegséggel, lemaradással is-született volna a gyermeketek? Egy Dévényes például baromira nem olcsó.

-Vajon megkapta a babátok a rota elleni védőoltást?

-Vagy agyhártyaellenit megengedhettétek magatoknak?

-Nektek mennyire kell ehhez nélkülözni? /tudtok venni rendes szalámit, teljes kiörlésű pékárut, minőségi felvágottakat, húsokat/

-Ha valamelyikötök kiesne a munkából fél évre tudnátok tartani az életszínvonalatokat?

Durva, de ezekre is gondolni kell szerintem. :(

2019. dec. 19. 18:43
 26/99 anonim ***** válasza:
90%

Valamin változtatni kell. Be kéne vállalni egy év ledolgozott év után, de... ez egyszerűen borzalmas. Valamit csináljatok. Sajnálom. Van gyermekem, és elkezdtem kínszenvedést látni lelki szemeim előtt, ahogy olvastam ezt...

Se nem várni, se nem ebbe maradni nem szabad.

2019. dec. 19. 19:51
 27/99 anonim ***** válasza:
83%
Ez nagyon kevés 2 emberre is, nemhogy 3-ra. Kész öngyilkosság. Nem vállalnám..
2019. dec. 19. 20:15
 28/99 anonim ***** válasza:
41%
Mi bevallaltuk hasonlo jovedelem mellett, bar nincs ennyi kiadasunk. Alberletet fizeti az allam (szolgalati lakas), rezsi, kaja, haztartas kevesebol is kijon, ruhat nem veszunk minden honapban. Meg tudunk adni neki mindent, amire szuksege van, persze mindig van helye jobbnak, de ha arra vartunk volna, hogy minden korulmeny idealis legyen (sajat lakas, draga auto, stb), kifutottunk volna az idobol.
2019. dec. 19. 20:44
 29/99 anonim ***** válasza:
26%

Ezt nem így kell kiszámolni!

Ha a szivetekben mindketten akarjátok a gyermeket akkor lesz mindenre való! Az érzelmi stabilitás sokkal fontosabb!

2019. dec. 19. 20:47
 30/99 anonim ***** válasza:
77%
Pár évet várnék.Fundamentát elkezdeném gyüjtögetni és akkor már két év múlva tudtok hitelre normálisabb házat nézni.Mi így csináltuk.Kettőnknek 50 ezer a törlesztő.Személyi kölcsönből meg felújítottunk.Utánna jött a baba. Félrerakni nem tudunk,plusz párom vállal be plusz munkákat mert ahogy írták is előttem voltak váratlan kiadások pl. hasfájós volt a pici ami rengeteg pénzt elvitt,a babakocsi is drága,ringatószék is jól jön hogy le tudod tenni a picit és tudj tőle mosogatni stb.Szóval várnék gyüjtögetnék saját lakásra( hisz azt is ugyanúgy fizetni kell mint az albit de az egyszer a tiéd lesz) plusz keresnék egy mellékállást vagy legalább egyikőtöknek egy jobban fizetőt.
2019. dec. 19. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!