Ti be mernétek vállalni a gyereket ilyen körülmények mellett?
A párommal 5 éve agyunk együtt, egyetemi szaktársak voltunk, mindketten 25 évesek vagyunk. Idén tavasszal kaptuk meg a diplománk, én történelem-honismeret szakos, ő történelem-magyar szakos tanár.
Szeptember óta tanítunk, ő felső tagozaton én pedig gimnáziumban. Mindkettőnk fizetése havi 135 ezer nettóban, ami együtt 270. Szülői segítségre sajnos egyik oldalról sem számíthatunk.
A kiadásaink így néznek ki kb.:
-Albérlet (másfél szobás)100 ezer.
-Rezsi kb. 25 ezer.
-Tömegközlekedés kb. 10 ezer.
-Háztartás (pl. tusfürdők, fogkrém...) kb. 15 ezer.
-Kaja kettőnknek kb. 70 ezer.
-Ruha kettőnknek kb. havi 10 ezer.
Ez összesen 230 ezer ft, tehát ha a legszükségesebbeket kifizetjük , de nagyon spórolunk, akkor marad 40 ezer forintunk havonta.
Tudhuk, hogy ez nagyon kevés, de már 25 évesek vagyunk és mindketten nagyon vágyunk gyerekre. És hiába várnánk még akár 10 évet is, a bértábla alapján van a fizetésünk, ami viszont jóval lassabban emelkedik, mint az árak, tehát amit 10 év múlva fogunk keresni, akkor majd még kevesebbet ér.
Ti mit tennétek így, bevállalnátok a babát, vagy várnátok akkor is, ha tudjátok, hogy érdemileg nem fog emelkedni a fizetésetek?
Te jo eg!!! Ez most komoly? Tulkomplikaltok mindent.
Ha leirnam, hogy milyen anyagi helyzetben es milyen korulmenyek kozott jott ossze a kisbabank es most varjuk a masodikat, akkor itt a valaszolok 90% fejvesztve menekulne, de mi nem. Nem haltunk ehen, kifizzettunk minden szamlat, a kislanyunknak megvan mindene ami kell, dokihoz is eltudtuk vinni meg minden...hogy mibol sokszor nem is tudtuk, ďe senkivel nem cserelnek, mert sosem voltam ilyen bolog, mint most szulokent. A gyerek az nem problema, ami meg raadaskent tud jonni az eletbe hanem a megoldas a problemakra.
Sajnalom, hogy ilyen sokan csak az anyagi megalapozasra gondolnak, pedig az nem minden.
24-es. Igazad van, nem minden.
De:
-Tudnátok menni fejlesztésre, ha valamilyen-akár átmeneti betegséggel, lemaradással is-született volna a gyermeketek? Egy Dévényes például baromira nem olcsó.
-Vajon megkapta a babátok a rota elleni védőoltást?
-Vagy agyhártyaellenit megengedhettétek magatoknak?
-Nektek mennyire kell ehhez nélkülözni? /tudtok venni rendes szalámit, teljes kiörlésű pékárut, minőségi felvágottakat, húsokat/
-Ha valamelyikötök kiesne a munkából fél évre tudnátok tartani az életszínvonalatokat?
Durva, de ezekre is gondolni kell szerintem. :(
Valamin változtatni kell. Be kéne vállalni egy év ledolgozott év után, de... ez egyszerűen borzalmas. Valamit csináljatok. Sajnálom. Van gyermekem, és elkezdtem kínszenvedést látni lelki szemeim előtt, ahogy olvastam ezt...
Se nem várni, se nem ebbe maradni nem szabad.
Ezt nem így kell kiszámolni!
Ha a szivetekben mindketten akarjátok a gyermeket akkor lesz mindenre való! Az érzelmi stabilitás sokkal fontosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!