Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti be mernétek vállalni a...

Ti be mernétek vállalni a gyereket ilyen körülmények mellett?

Figyelt kérdés

A párommal 5 éve agyunk együtt, egyetemi szaktársak voltunk, mindketten 25 évesek vagyunk. Idén tavasszal kaptuk meg a diplománk, én történelem-honismeret szakos, ő történelem-magyar szakos tanár.

Szeptember óta tanítunk, ő felső tagozaton én pedig gimnáziumban. Mindkettőnk fizetése havi 135 ezer nettóban, ami együtt 270. Szülői segítségre sajnos egyik oldalról sem számíthatunk.

A kiadásaink így néznek ki kb.:

-Albérlet (másfél szobás)100 ezer.

-Rezsi kb. 25 ezer.

-Tömegközlekedés kb. 10 ezer.

-Háztartás (pl. tusfürdők, fogkrém...) kb. 15 ezer.

-Kaja kettőnknek kb. 70 ezer.

-Ruha kettőnknek kb. havi 10 ezer.

Ez összesen 230 ezer ft, tehát ha a legszükségesebbeket kifizetjük , de nagyon spórolunk, akkor marad 40 ezer forintunk havonta.

Tudhuk, hogy ez nagyon kevés, de már 25 évesek vagyunk és mindketten nagyon vágyunk gyerekre. És hiába várnánk még akár 10 évet is, a bértábla alapján van a fizetésünk, ami viszont jóval lassabban emelkedik, mint az árak, tehát amit 10 év múlva fogunk keresni, akkor majd még kevesebbet ér.

Ti mit tennétek így, bevállalnátok a babát, vagy várnátok akkor is, ha tudjátok, hogy érdemileg nem fog emelkedni a fizetésetek?

2019. dec. 16. 16:59
 51/99 anonim ***** válasza:
89%
Az meg hogy ti 1,1 millióból nem nagyon tesztek félre az azt tükrözi hogy a pénzügyi kultúrátok a béka valaga alatt van kettővel. Azért én ezzel annyira nem vágnék fel...
2020. jan. 8. 16:35
 52/99 anonim ***** válasza:
18%

Nem provokált az 1.1 milliós válaszoló. Mindenki a saját szintjén gondolkodik. Mi a párommal 1.4 körül keresünk prémium nélkül és mégsem gondoljuk magunkat felső 5%-nak. Átlagosak vagyunk mi is fizetés szempontjából.Rengeteg építőipari vállalkozó ismerősömnek egyedül megvan az 1 millió. Pesten 2 diplomás(vagy nyelvet beszélő), nem közszférában!! dolgozó felnőttnek amúgy megvan általában a 800 nettós fizetés. Igen itt ez az átlag. 150-200 ezres albérletáraknál elég szar lenne 300 alatt keresni. Én alapból dél-magyarországon nőttem fel, párom meg az alföldön. Igen, ott lehet 150 nettó jó fizetésnek számít, de pesten 150ből pont az utcán élsz,ha nincs lakásod és egyedülálló vagy,mert a legkisebb lyuk szoba bérlése is 80 ezer ft/hó.

Szóval nem polgárpukkasztó, hanem mindenki a saját szintjén gondolkozik, a saját ismeretségi köréhez viszonyítva.

2020. jan. 8. 17:19
 53/99 anonim ***** válasza:
79%

"Mi a párommal 1.4 körül keresünk prémium nélkül és mégsem gondoljuk magunkat felső 5%-nak. Átlagosak vagyunk mi is fizetés szempontjából."

Gondolhatod magad bárminek, de ha ketten együtt megvan a havi 1,4 millió plusz premium akkor Magyarországon benne vagytok a top 5 százalékban.

Bőven átlag felett vagytok. Nem milliárdos szint persze, hozzájuk képest ez nyilván semmi.

2020. jan. 8. 17:34
 54/99 anonim ***** válasza:
29%

53as!

Te jártál már pesten? Minden második autó 5 millió felett van. Szinte minden lakás 30 millió felett. Családi ház a 20 kmes körzetben 60 millió alatt nincs. És ez itt az átlag. Hiába 1.4 millió, ha ebből nem tudunk venni a környéken egy 60 milliós családi házat, csak minimum 48 millió hitellel, ami ugye 200nál kezdődik törlesztő szempontjából, de ugye azt meg ki meri bevállalni. Sorban veszik a 60 milliós házakat az ismeretségi körömben, sokan hitel nélkül. Szerintem az a top 5%, aki a mai lakásárak mellett kpra meg tud venni egy lakást vagy családi házat ezen a környéken vagy aki a 15 milliós autókkal mászkál. Teljesen más itt sok ember életszínvonala és hidd el,hogy ez itt még kevés is ahhoz, hogy az ember mindent meg tudjon adni magának és a gyerekének.

De ha ennyire azt hiszitek,hogy szeretetből fel lehet nevelni egy gyereket, akkor mi van ha a gyereked orvos akar lenni? Minimum 5 évig félévente kb 2 millióval kell támogatnod. Ne lehessen az a gyerekem, ami szeretne, csak mert én annó azt gondoltam, hogy elég a szeretet,pénz nem kell?

A másik meg hogy bárkivel adódhat bármilyen egészségügyi probléma, és hát tudjuk,hogy a magyar egészségügy milyen. Egy alap műtét magánban mindennel együtt 500 ezer körül mozog. Na aki havi 40et sem tud félretenni az miből fogja kifizetni? Egy gyomortükrözésre több mint fél évet kell várni. 100 ezer magánban. A kérdező ki fogja tudni fizetni vagy inkább vár fél évet az államira és addig fekélye lesz? Hmmm. Ezekbe bele sem gondoltok gyerekvállalás előtt aztán 2 év múlva karávsonykor meg majd a ti segítségkérő posztjaitokat fogjuk facebookon olvasni,hogy nincs pénz kajára meg tüzifára...

Ez élet?? Ilyen életet akartok a gyereketeknek? Önző ember az, aki azért szül mert jajj de szeretne már gyereket, de arra sincs pénze,hogy egy magánorvoshoz elmenjen,ha bármi baja van.

2020. jan. 8. 17:51
 55/99 anonim ***** válasza:
59%
Utolsó vagyok. Azt még hozzátenném, hogy olyan családban nőttem fel,mint a kérdező. Sosem kaptam új ruhákat,mindig turi meg más levetett cuccai. Hóvégén a szüleim providentet vettek fel,hogy legyen mit ennünk. 2 évente más albérletbe költöztünk,mert az akkori tulaj el akarta adni a házat vagy beköltözni. A ballagási ruhámra nem volt pénzük (5 ezer ft), ezért érettségire való felkészülés mellett már szinte heti 5×8 órában dolgoztam,hogy ki tudjam fizetni a ruháimat stb. Úgyhogy nálunk nem volt olyan,hogy eltanulgatok 5 éveket tanárin,addig eltartanak. 23 éves voltam,mire a szüleim visszafizették a rengeteg kölcsönt,amit a felnevelésünkre vettek fel, azóta sem kerültek le a KHR listáról. Egyikőnk továbbtanulását sem támogatták, sőt, érettségi utáni munkáimból szinte én tartottam el a szüleimet. Bocsánat, ha én nem ilyen életet szeretnék a gyerekeimnek...
2020. jan. 8. 18:45
 56/99 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó, Budapest agglomerációjában élünk és Bpre járunk be dolgozni, nem nem 500 ezer az átlag fizu itt sem!!!! Fejezzétek már be a ptovokálást.

Tök jó hogy ti ennyit kerestek, a többség meg nem. Kész.

Az meg változatlanul siralmas ha valaki 1 millióbol is éppenhogy tud gyereket nevelni.

Mielőtt letrógeroznál 550 ezer ft bol élünk, és szerintem statisztikailag ez az átlag kb. Ez az ázlag valóság.

2020. jan. 8. 20:17
 57/99 A kérdező kommentje:

"Úgyhogy nálunk nem volt olyan,hogy eltanulgatok 5 éveket tanárin,addig eltartanak."

1.: a tanári 6 év, nem 5.

2.: 16 éves korom óta dolgozom, az egyetem mellet is folyamatosan voltak diákmunkáim, hogy ki tudjam fizetni a kolit.

Amúgy áruld el kérlek, hol és mivel lehet annyit keresni, mint te, mert átképzem magam :D

De ha már tényleg

2020. jan. 8. 21:04
 58/99 anonim ***** válasza:
100%
Ezen az oldalon mindig ment a villogás, de az hogy havi 1 millió alatt, átlag alatti egy család az azért már most az év kommentje....
2020. jan. 8. 21:07
 59/99 anonim ***** válasza:
100%

Ja és 75%-os azt azért tisztázzuk már hogy nincs olyan hogy "a diplomás". Elég nagy szórás van egyes végezttségekkel elérhető fizetések között, ahogy beosztások között is. Tudod a koordinátorom is diplomás, mégsem keresek annyit mint ő (jogosan), ahogy egy szoftverfejlesztő fizetésével sem lesz soha köszönőviszonyban az enyém.

Ezért nem kellene ilyen magabbiztosan dobálózni a számokkal. Te lehet olyan körökben mozogsz ahol repkednek a milliók, de másoknak miért is kellene pont annyit keresniük?

Nézz ststisztikákat mondjuk.

2020. jan. 8. 21:22
 60/99 anonim ***** válasza:
87%
Maradjunk annyiban, hogy aki pénzügyi és IT szektorban dolgozik beszél két nyelvet jó eséllyel pályázik a havi nettó 500 körüli fizuert Budapesten. És aki ilyet dolgozik, ilyen körökben is mozog általában. Ugyanígy a mérnökök, kiváltképp a tervező vagy villamosmérnökök. Rajtuk kívül van kis millió diplomás meg. Logisztikus, hr-es, beszerző, planner stb akik NEM vagy csak bizonyos szint fölött közelítik meg ezt az összeget. És meg nem beszéltünk a kozalkalmazottakrol, köztisztviselőkről akiket bértábla alapján fizetnek és szinten nem egyszer többdiplomások. Szálljon le mindenki a magas lóról Pesten sem átlag az 500 ezer nettó. De akit nagyon érdekel az keresgeljen Hay felméréseket.
2020. jan. 8. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!