Ti bevalalnatok igy a gyereket? Eskuvo nelkul?
Szoval a baratommal 4 eve vagyunk egyutt es ez eddig nekem tokeletes volt, de most hogy feljott a gyerek tema es szinte tobb mint valoszinu hogy terhes vagyok, amirol o meg nem tud persze, egyre fontosabba valik bennem a stabilitas gondolata.
Kivancsi lennek ti mit gondoltok rola?
Ha eddig nem vett el de mpst bedobom a terhessegbombat akkor mar nem magam miatt vesz el vagy mert akar hanem kotelessegbol...
Nektek is fontos az eskuvo tema?
Ja es ez persze mind bennem zajlik le hiszen meg az sem biztos hogy igy terhesen elvesz...
Mondjuk igy sohasem beszeltunk rola, viccelodtunk meg minden de en eddig nem tartottam ezt igy kulonosebb keppen fontosnak ...
25/L
#49: Valószínűleg pont azért ilyen, mert baromi savanyú neki a szőlő. Gondolom haldoklik a házassága, ezért baromi irigy azokra, akik már évtizedek óta együtt vannak szeretetben és megértésben, papír nélkül is. Erősen érződik, hogy alárendelt szerepe van és nem egyenrangú felek a házasságban. Minden szavából süt. És borítékolom, hogy a következő megszólalása az önigazoló szöveg lesz, hogy szó nincs ilyesmiről, mert neki karrierje van, többet keres mint a férje és amúgy is minden az övé, meg még házassági szerződést is kötött, biztos, ami tuti. Kár, hogy jó eséllyel ennek a fele sem igaz.
Mellesleg a kérdés nagy valószínűséggel csak egy kamu, vitagerjesztő volt, mivel a kedves kérdező azóta eltűnt mint szürke szamár a ködben és nem reagált semmire.
52!
Az előző Válaszoló nem általánosságban írt, hanem egy konkrét Válaszoló írásaira reagált.
Volt korábban több házas Válaszoló, aki teljesen elfogajda azokat is akiknek ez nem fontos. Értelemszerűen nem nekik írt.
Amúgy én voltam a 33, aki azzal lett gyanúsítva, hogy magamra ismertem abban, hogy szerinte beletörődtem, hogy nem vesznek el. Ez annyira, de annyira mellé ment...
Évtizedekig néztem hogy anyámék azért nem válnak el mert minden közös és senki nem tudja kifizetni a másikat, na de ha mindent eladnak, akkor hova költözzenek két gyerekkel stb stb. Így a vége az lett, hogy nem váltak cserébe minden nap hallgattam ahogy ölik egymást. Én pontosan ezért nem szeretnék házas lenni, és ha egyszer mégis az leszek akkor szerződéssel. Mindenki viszi ami a magáé.
Érdekes ez a házasság-gyerek,nem házasság-gyerek kérdéskör. Az,hogy 2 ember házasságban vagy élettársi kapcsolatban nevel gyereket,nem számít. Pontosabban nem ez számít. Én a második házasságomban élek. Az első férjemmel örökbefoadtunk egy gyereket (én vagypk meddő). Nem bírta ki a kapcsolat,de civilizáltan váltunk el. Vagyonmegosztás sem volt,megegyeztünk bíróság nélkül. A közös házat eladtuk,a pénzt feleztük,emnyi. Azóta is tartjuk a kapcsolatot.
Második házasság? Több éve éltünk együtt,mikor megérett bennünk a döntés,jó lenne egy közös gyerek. Igen ám,de az örökbefogadásnál nem fogadják el az élettársi kapcsolatot. Irány az anyakönyvvezető. Azóta 10 év telt el. Kószönjük szépen,jól vagyunk,bár nekünk nem a papír,hanem gyerek mélyítette el még jobban az amúgy is harmonikus kapcsolatunkat.
Kérdező,nálatok nem elsősorban a házasság a kérdés,anélkül vagy azzal együtt is család lesztek,ha megszületik a baba. Sokkal inkább a harmónia,a kiegyensúlyozott viszony hiányzik,és nem a papír. Ha ezek meg vannak egy kapcsolatban,tényleg mindegy,hogy házasságba vagy élettársi kapcsolatba érkezik a baba.
A házasságnak nem(csak) akkor van értelme, amikor fiatalok az emberek, hanem amikor 30-40 év múlva (vagy ne adj' isten hamarabb) feldobja az egyik fél a papucsokat, és nincs örökség meg özvegyi haszonélvezet... Csodás tud lenni, amikor az embert egy vita miatt a saját gyerekei (vagy még jobb ha az élettárs gyerekei) az utcára dobják és nem védi semmi - és ilyen esetben egy esetleges végrendeletet a vécén lehet használni először és utoljára. Akkor értékessé válik az egy darab papíros.
De errefelé nem szokás 3-4 évnél előrébb gondolkodni, általában még addig sem.
"Kedves" utolsó! Tekintve, hogy ÉLETTÁRSKÉNT vettünk közösen házat és feles tulajdonosok vagyunk, ezért nemigen tudna bárki is kidobni a házamból. Ez az egyik. A másik: ahol a gyerekekben felmerül, hogy bármelyik szülőt is kirakják a lakásukból, ott nem a házasság hiánya a fő probléma, hanem a gyerekekkel való viszony.
Özvegyi nyugdíjra pl. ugyanolyan jogosult az élettárs is mint a házastárs. Amit látok magam körül a való életben és itt a gyk-n is, az alapján állíthatom, hogy jobb a kapcsolatom a párommal és a gyerekeimmel is, mint azoknak, akik házasságban élnek. Persze tisztelet a kivételnek, bőven van normális házasság is, szerencsére. Az, hogy nekünk nem hiányzik, az meg a mi dolgunk és marhára senkinek nincs köze hozzá, főként semmi joga nincs elítélni és a gyerekeimet zabigyereknek nevezni. Utóbbi egyébként elég begyöpösödött, középkori gondolkodásra vall, akkoriban volt ez szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!