Ti bevalalnatok igy a gyereket? Eskuvo nelkul?
Szoval a baratommal 4 eve vagyunk egyutt es ez eddig nekem tokeletes volt, de most hogy feljott a gyerek tema es szinte tobb mint valoszinu hogy terhes vagyok, amirol o meg nem tud persze, egyre fontosabba valik bennem a stabilitas gondolata.
Kivancsi lennek ti mit gondoltok rola?
Ha eddig nem vett el de mpst bedobom a terhessegbombat akkor mar nem magam miatt vesz el vagy mert akar hanem kotelessegbol...
Nektek is fontos az eskuvo tema?
Ja es ez persze mind bennem zajlik le hiszen meg az sem biztos hogy igy terhesen elvesz...
Mondjuk igy sohasem beszeltunk rola, viccelodtunk meg minden de en eddig nem tartottam ezt igy kulonosebb keppen fontosnak ...
25/L
Kedves 33-as nyugodtan hökkenj meg, de merem állítani, rengeteg olyan eset van, amikor csak azért nincs házasság, mert a férfi nem hajlandó elvenni a nőt. Tudom ezt személyes tapasztalatból meg ha már itt tartunk, itt GYK-n meg egyéb fórumokon is rengeteg ilyen kérdés van, XY éve együtt élünk, miért nem vesz el?
És nem, nem azt mondtam, hogy minden eset ilyen, csupán azt, hogy nem hiszem el, hogy mindenki ennyire elégedett ezzel a helyzettel. Mivel kismillió esetről tudok, amikor nem így volt/van. Akinek nem inge, ne vegye magára. Te viszont láthatóan magadra vetted.
Én a volt férjemmel 12 évig éltem együtt abból 8 évet házasságban.Nagyon szerettem, de mikor elváltam tőle főleg azért tettem, mert láttam hogy soha nem érik meg az apaságra, soha sem lesz felelősségteljes ember, hiába a papír, a szent ígéret az eskü meg akármi.A mostani kapcsolatom 8 éve tart.A 4 év után tudtam, hogy tőle bármikor vállalnék gyereket, mert megbízhatok benne.Egyikünk sem hisz a házasságba, mivel mindketten éltünk abban is tudjuk, hogy minden ígéret,eskü megszeghető és sok esetben a papírral a hátsónkat is kitörölhetjük.Hivatalossá tettük az együttélésünk(ezt bármelyik együtt élő pár megteheti és kb ugyanolyan jogok illetik meg mintha házasok volnának).
Viszont mikor megtudtam, hogy terhes vagyok a párom volt az első aki megtudta.Odadugtam az orra alá a tesztet, hogy ni...most már ilyenünk is van.És együtt örültünk.Eszembe nem jutott egyik barátosném se, hogy előbb nekik szóljak és főleg ha mondtak valamit se tudtak volna elbizonytalanítani, hogy na ne ám már így akarj gyereket.Szeretem a párom,sok szaron mentünk keresztül együtt és most is támogat engem a nehéz napokon(és sajnos nehéz napok vannak) soha nem hagyott cserbe, ahogy én sem őt mikor neki volt rossz.Valószínűleg így is öregszünk meg.Házassági papír nélkül neveljük fel a gyerekünket és remélem megmutatjuk neki, hogy milyen egy összetartó család.
Hivatalossá tettük az együttélésünk(ezt bármelyik együtt élő pár megteheti és kb ugyanolyan jogok illetik meg mintha házasok volnának
Ne haragudj, de ennek mi értelme, mikor te is írod, hogy olyan mintha házasok lennétek? Akkor mégis csak fontos, hogy hivatalosan egy pár legyetek.
#41: Annyira szánalmas és végtelenül rosszindulatú vagy komolyan, hogy arra szavak nincsenek.
Mondjuk lehet nem magadból kéne kiindulni és feltételezni, hogy minden nő egy szál puncival megy a kapcsolatba, 0 Ft-tal, 0 bevétellel és 0 Ft megtakarítással!! Képzeld vannak szerencsére olyan nők, akik ésszel vállalnak gyereket és úgy, ha azt egy maguk is el tudják tartani és nem a csupasz hátsójukra szülnek, hanem van megtakarításuk.
Miért egyértelmű, hogy a házasságban élő nők jobban járnak egy válás esetén, mint akik nincsenek házasságban? Apropó, te azért házasodtal, hogy bebiztosítsd magad egy esetleges válás esetére és tarthasd a markod, hogy neked ez meg ez jár? Undorító komolyan.🤮
Nem mindenki nincstelenkent fut neki a kapcsolatosdinak és marad kisemmizve, ha tönkremegy a kapcsolatuk és szakítanak! De látom a te agyi kapacitásodat meghaladja ezt felfogni.
A házasság sem garancia ám semmire sem... Segítek: a házasság előtt szerzett vagyon NEM lesz KÖZÖS! Ergo, ha te csak beletetted a kis nincstelen seggedet a férjed házába, ugyanúgy kirepíthet, mintha nem lennétek házasok. Kapásból 3 ilyen válást tudnék felsorolni, ahol a férjé volt a lakás és nem közös, ergo a nő mehetett amerre látott.
Ja és ha közösen veszitek: fele-fele. Kérdem én, mire dűlőre juttok hogy akkor ki fizeti ki a másikat vagy mire sikerül eladni és felezni a pénzt, addig hol tervezel lakni? Addig is kell lakni valahol, enni, inni, tisztálkodni. Vagy majd ha évekig húzódik a válás, laksz az exferjeddel egy fedél alatt??
Szóval hagyjuk már ezt az idióta mellédumálást, ugyanúgy járhat baromi szarul az is, aki házasságból válik, ez a veszély nem csak a "sima" kapcsolatban élőket veszélyezteti. Az meg hogy valaki azért tartja fontosnak a házasságot és azért harcol érte, hogyha esetleg szetmennek majd, akkor kapjon már valamit ő is és esetleg felezhessen olyan dgokat is, amiben neki egy büdös forintja nincs, na hát az a legalja. És általában valóban azok kapálóznak kézzel lábbal a házasság mellett, akiknek semmijuk nincs, hogy majd ha elválnak kisemmizhesse a férjet és olyat követelhessen, amihez amúgy köze nincs. Bravó!👏👏
Szégyellheted is magad, mert egy rendkívül szánalmas, ítélkező, mások nézeteit kicsit sem tiszteletben tartó, magát felsőbbrendűnek képzelő undorító alak vagy!
Mi az, csak nem erre elvezkedsz, te ettől érzed magad többnek, hogy neked férjed van?? Juuuj, azta, de sokat elértél az életben, valaki (őszinte részvétem neki) elvett téged, most hasra kéne esni előtted?
Nyilván magadra ismertél és pontosan az a típus vagy, akit vázoltam: csupasz nunival beleül a jóba és első dolga házassággal biztosítania az esetleges válásra is a jólétét.👏🤮
Miféle értelmes felnőtt ember nevez zabigyereknek egy ártatlan gyermeket, aki aztán semmit senkinek nem ártott?! Sőt, tovább megyek, a szülők se ártottak neked a világon semmit, amiért nem házasodtak, te mégis folyamatosan ítélkezel felettük és lenêzed őket. Ilyet intelligens és értelmes ember nem csinál. Innen is látszik, hogy te nem vagy az.
Ez a saját szegénységi bizonyítványod és a legszomorúbb, hogy valószínűleg a gyerekedbe is ezt a szánalmas nézetet fogod belenevelni, ugyanilyen rosszindulatúnak fogod nevelni, amilyen te is vagy és arra fogod tanítani, hogy egy csepp elfogadóképesség se szoruljon bele. Erre én aztán nem lennék büszke!
De menj ünnepeltesd még kicsit magad, amiért sikerült meghazasodnod, nagy teljesítmény...:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!