Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beválalnátok úgy egy gyereket,...

Beválalnátok úgy egy gyereket, hogy soha nem dolgoztatok?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok,nemsokára végzek a sulival,a párom viszont nagyon szeretne már egy babát.Én is vágyom rá,csak néha elgondolkodok rajta,hogy ez nem esztelenség?

2012. jún. 16. 15:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Én dolgozom már évek óta, de nem vagyok bejelentve, úgyhogy támogatás szerint ugyanolyan leszek, mint te lennél. Mi bevállaljuk. Páromnak nagyon fix, nagyon jó munkahelye van, lakás van (hitel nélkül), minden rendben lesz, szerintem. Te ismered a saját körülményeid, szerintem gondoljátok át reálisan.
2012. jún. 16. 15:47
 2/14 anonim ***** válasza:
80%
Tudatosan nem vállalnám be. Ha becsúszna megtartanám, de magamtól nem tervezném így az életem.
2012. jún. 16. 15:51
 3/14 anonim ***** válasza:
42%

Nekünk 3 gyerekünk van, most mentem volna vissza a 3. gyerek után a 16 éves "stabil" munkahelyemre, de valószínű, hogy nem akarnak visszavenni.

Férjem fél éve nem dolgozik, nagyon rosszak a kilátásaink:(

Ezt azért írtam, mert hiába van munkahelyed, az nem jelent semmit a későbbiekben.

Az, hogy mikor jár Gyed, Tgyás, ehhez nem értek.

2012. jún. 16. 16:37
 4/14 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Én nem vállalnám be. Mégpedig azért, mert az élet kiszámíthatatlan, és sosem tudhatjuk mit hoz. Én is bízom a páromban, de egy vagy több gyerekkel akkor is meg kell tudni élni, ha ő nem tud segíteni. Ha úgy hozza a sors, hogy egyedül maradsz a kisgyerekeddel, akkor neki enni kell adnod, és gondoskodnod kell róla. Ekkor bizony jól jön a GYED, GYES, és az is, hogy van 1-2 év munka tapasztalatod, tudsz mit írni az életrajzodba ha esetleg újra munkát keresel a babázás után.

2012. jún. 16. 17:21
 5/14 anonim ***** válasza:
48%
Mi egyetem mellett vállalunk babát, szóval, igen, bevállalnám :) Viszont nekünk van saját lakásunk, félretett pénzünk stb, szóval akkor sem maradnánk éhen, és fedél nélkül, ha baj történne. Mindig lehet kifogást találni, hogy miért ne vállaljon az ember babát (egyetemen a tanulás miatt, munkakeresés előtt, mert hátrány sok helyen, munkahelyen, mert valaki a helyünkre lép stb), akkor vállaljátok be, amikor ideálisnak tartjátok!
2012. jún. 16. 17:37
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Őszintén szólva én nem vállalnám be. Inkább dolgoznék 1-2 évet, elvégre nem vagy még benne a korban, és nagyon nem mindegy, hogy fél évig tgyást kapsz, utána másfél évig gyed-et, ami sokkal több, mint a 25 000 Ft-os gyes.

Gondolj bele, most 25 éves vagy. Kb. 1 év, amíg teherbe esel, megszülöd. Terhesen nem fognak sehová felvenni dolgozni. Otthon maradsz 3 évig, mert úgysincs hová visszamenned. Akkor kell elkezdened állást keresni, teljesen pályakezdőként, 29 évesen, nulla gyakorlattal, tapasztalattal.

Ha nem találsz azonnal állást, akkor gyes után semmilyen járandóságod nem lesz, csak a jelenleg 12 000 Ft-os családi pótlék.

Min. 1 évig dolgoznék, addig lehet gyűjtögetni, mert a baba sok kiadás, akárhogy is nézzük.

2012. jún. 16. 17:50
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vállaltam be úgy. Nem bántam meg, sajnos a férjem elhunyt amikor 8 hónapos volt a kisfiunk :-(

Így is teljesen padlóra kerültünk, "jó" volt hogy legalább nem kellett hónap végén sakkozni a számlákkal és továbbra is rendes ételt, ruhát tudtam adni a fiamnak.

2012. jún. 16. 22:38
 8/14 anonim ***** válasza:
76%
Nem! Én úgy vagyok vele, hogy azért valamennyi saját pénzem nekem is legyen, ha ne adj' Isten, akármi történne, ne legyek kiszolgáltatva a gyerekkel senkinek és semminek. Sajnos sok rosszat láttam a környezetemben. Persze én sem erre gondolok, mert nem így tervezem, hogy esetleg egyedül maradok, de mégis szerintem nem árt egy kis saját tartalék.
2012. jún. 16. 22:59
 9/14 anonim ***** válasza:
14%
37 vagyok,kettot szultem es soha eletemben nem dolgoztam
2012. jún. 16. 23:04
 10/14 anonim ***** válasza:
48%

Bevállalós vagyok ugyan, de ezt így nem vállalnám! Tudatosan biztosan nem!

Gondold el, még ha valahogy el is lesztek 3 évig, (a 3. évben jár a Gyes), utána munkába kell majd állnod.. mégis mit írnál az Önéletrajzodba? Nincs munkatapasztalatod, viszont van egy pici gyereked.. sajnos ez a mai világban nem jó pont a munkaadóknál! Mégis több eséllyel indulnál, ha lenne már néhány munkahelyed, vagy egy-kettő, de hosszabb távú, legalább 1-2 év tapasztalatod, esetleg olyan szakmád van ami keresett.. stb. De így, minden nélkül..

Az más kérdés, ha a párod jól keres, és el tud tartani Benneteket, akkor hajrá! De még sajnos az sem biztos, mert mostanság nincs biztos munkahely, és azt sem tudhatod, hogy nem e hagynak e el időközben.. Akkor egyedül kell eltartanod magatokat..

Nagyon nem olcsó egy baba!! Még akkor sem, ha kapsz dolgokat, és használtan veszel ezt-azt!

Még várjatok!

2012. jún. 19. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!