Beválalnátok úgy egy gyereket, hogy soha nem dolgoztatok?
Nekünk 3 gyerekünk van, most mentem volna vissza a 3. gyerek után a 16 éves "stabil" munkahelyemre, de valószínű, hogy nem akarnak visszavenni.
Férjem fél éve nem dolgozik, nagyon rosszak a kilátásaink:(
Ezt azért írtam, mert hiába van munkahelyed, az nem jelent semmit a későbbiekben.
Az, hogy mikor jár Gyed, Tgyás, ehhez nem értek.
Szia!
Én nem vállalnám be. Mégpedig azért, mert az élet kiszámíthatatlan, és sosem tudhatjuk mit hoz. Én is bízom a páromban, de egy vagy több gyerekkel akkor is meg kell tudni élni, ha ő nem tud segíteni. Ha úgy hozza a sors, hogy egyedül maradsz a kisgyerekeddel, akkor neki enni kell adnod, és gondoskodnod kell róla. Ekkor bizony jól jön a GYED, GYES, és az is, hogy van 1-2 év munka tapasztalatod, tudsz mit írni az életrajzodba ha esetleg újra munkát keresel a babázás után.
Őszintén szólva én nem vállalnám be. Inkább dolgoznék 1-2 évet, elvégre nem vagy még benne a korban, és nagyon nem mindegy, hogy fél évig tgyást kapsz, utána másfél évig gyed-et, ami sokkal több, mint a 25 000 Ft-os gyes.
Gondolj bele, most 25 éves vagy. Kb. 1 év, amíg teherbe esel, megszülöd. Terhesen nem fognak sehová felvenni dolgozni. Otthon maradsz 3 évig, mert úgysincs hová visszamenned. Akkor kell elkezdened állást keresni, teljesen pályakezdőként, 29 évesen, nulla gyakorlattal, tapasztalattal.
Ha nem találsz azonnal állást, akkor gyes után semmilyen járandóságod nem lesz, csak a jelenleg 12 000 Ft-os családi pótlék.
Min. 1 évig dolgoznék, addig lehet gyűjtögetni, mert a baba sok kiadás, akárhogy is nézzük.
Én sem vállaltam be úgy. Nem bántam meg, sajnos a férjem elhunyt amikor 8 hónapos volt a kisfiunk :-(
Így is teljesen padlóra kerültünk, "jó" volt hogy legalább nem kellett hónap végén sakkozni a számlákkal és továbbra is rendes ételt, ruhát tudtam adni a fiamnak.
Bevállalós vagyok ugyan, de ezt így nem vállalnám! Tudatosan biztosan nem!
Gondold el, még ha valahogy el is lesztek 3 évig, (a 3. évben jár a Gyes), utána munkába kell majd állnod.. mégis mit írnál az Önéletrajzodba? Nincs munkatapasztalatod, viszont van egy pici gyereked.. sajnos ez a mai világban nem jó pont a munkaadóknál! Mégis több eséllyel indulnál, ha lenne már néhány munkahelyed, vagy egy-kettő, de hosszabb távú, legalább 1-2 év tapasztalatod, esetleg olyan szakmád van ami keresett.. stb. De így, minden nélkül..
Az más kérdés, ha a párod jól keres, és el tud tartani Benneteket, akkor hajrá! De még sajnos az sem biztos, mert mostanság nincs biztos munkahely, és azt sem tudhatod, hogy nem e hagynak e el időközben.. Akkor egyedül kell eltartanod magatokat..
Nagyon nem olcsó egy baba!! Még akkor sem, ha kapsz dolgokat, és használtan veszel ezt-azt!
Még várjatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!