Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti bevalalnatok igy a gyereket...

Ti bevalalnatok igy a gyereket? Eskuvo nelkul?

Figyelt kérdés

Szoval a baratommal 4 eve vagyunk egyutt es ez eddig nekem tokeletes volt, de most hogy feljott a gyerek tema es szinte tobb mint valoszinu hogy terhes vagyok, amirol o meg nem tud persze, egyre fontosabba valik bennem a stabilitas gondolata.

Kivancsi lennek ti mit gondoltok rola?

Ha eddig nem vett el de mpst bedobom a terhessegbombat akkor mar nem magam miatt vesz el vagy mert akar hanem kotelessegbol...

Nektek is fontos az eskuvo tema?

Ja es ez persze mind bennem zajlik le hiszen meg az sem biztos hogy igy terhesen elvesz...

Mondjuk igy sohasem beszeltunk rola, viccelodtunk meg minden de en eddig nem tartottam ezt igy kulonosebb keppen fontosnak ...

25/L

2019. okt. 4. 22:31
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
17%

Ha te kérdező meg a többi válaszoló nem érzi a különbséget aközött hogy a férjemmel vállalunk gyereket meg a aközött hogy az élettársammal/pasimmal/párommal vállalok gyereket, akkor kár válaszolni a kérdésre.

Ha tényleg csak egy papír lenne a házasság, akkor senki nem lenne itt úgy ellene mint itt.

2019. okt. 5. 10:26
 32/58 anonim ***** válasza:
92%

Az, hogy ki akar házasodni, és ki nem, személyiségtől függ.

Én úgy voltam vele, hogy nem szeretnék házasság nélkül gyereket szülni, ha már úgyis együtt vagyunk 6 éve és gyereket tervezünk, azt a papírt megszerezzük, hiszen rengeteg előnye van, lásd: mindenféle adminisztrációs dolgok, ha valami történik vele, csak legyek már családtagként bejegyezve, stb. A hab a tortán azok a kedvezmények, amikről nem is tudtam a házasság előtt, utána mondták h jaa ez is meg az is kedvezmény, háát jó. :D Nem volt felhajtás, 2 tanús esküvő és utána a hétvégén egy családi ebéd (mondjuk nekünk még ez is sok volt, elég introvertáltak vagyunk).

De az, hogy ne ő legyen az első, akinek elmondom a pozitív tesztet, egyszerűen elképzelhetetlen számomra. Reggel mellette kelek fel, mellőle megyek a wc-re és csinálom a tesztet, majd visszabújok az ágyba mellé lefagyott arccal: bammeg, ez pozitív. WTF?? :D (igen, így zajlott :D)

Előbb tudja a gyakorikérdések, meg a barátnők? Én ezt nem tudom elképzelni, és egy ilyen kapcsolatot se, ahol ez így működik :O Szerintem ez a gáz az egészben.

2019. okt. 5. 10:40
 33/58 anonim ***** válasza:
87%

Érdekes, hogy valaki a házasságot érdemnek tartja... Hiszen másokat ítél meg az által, hogy (nem tudom pontosan idézni) azt állítja mi belenyugodunk, hogy nem vesznek el minket? Mi van? 😰😂

Más házas Válaszoló(k), meg láthatóan ki vannak békülve a világ sok színűségével, és tiszteletben tartják mások életét.

Nem kétlem, hogy valakinek fontos a hagyományos sorrend. El is fogadom. De ne ítéljük már el azokat akiknek ez nem fontos. Mi nem vagyunk házasok, van már egy gyerekünk de elkötelezettek vagyunk. És családnak tartjuk magunkat. Néhány házas ismerősömnél biztosan elkotelezettebbek vagyunk...

Maradjunk annyiban, hogy ha valaki le akar lépni, vagy csak kikacsintgatni, akkor se a papír, se a gyűrű nem fogja megakadályozni. Ha valaki hűséges, az, így is úgy is, az. Hiszen a hűség nem egy érzés, hanem döntés kérdése.

Viszont biztos vagyok benne hogy akiknek nagyon fontos volt a házasság azok sem vetették volna a babát pusztán azért mert besikerült az esküvő előtt. Ha már eleve tudod hogy vele akarsz élni, akkor nem hiszem hogy bárki a sorrendiség miatt abortusztra menne. Legfeljebb csak megsürgetnék kicsit az esküvőt, hogy még a baba születése előtt házasok legyenek.

2019. okt. 5. 12:19
 34/58 anonim ***** válasza:
15%

Maradjunk annyiban hogy nem azért a hitért kellene házasságba vállalni gyereket, mert apuka így nem lép le, vagy nem kacsingat félre, hanem azért mert így le vannak az anyagi dolgok tisztázva. Az élettársi kapcsolatban akkor a tiéd valami ha külön mentek, ha van róla számlád, de egy házasságban minden közös ami alatta lett. Ez a nem mindegy pl gyerek szempontjából.

Nem csak annyiból áll a papír, hogy apuka így nem lép le. Hol élsz te?

2019. okt. 5. 12:32
 35/58 anonim ***** válasza:
81%
Párommal több mint 30 éve vagyunk együtt, 3 gyerekünk született. Esküvő nélkül.
2019. okt. 5. 12:33
 36/58 anonim ***** válasza:
96%

Csak gyerek miatt nem fog elvenni...

Manapsàg hál Isten nem ilyen h..lyék.

Mármint arra gondolok, hogy amúgy nem kèr meg, ha előtte nem gondolt rá.

Érdekes viszont, hogy 3-4 év alatt sosem került elő a téma.

Másrészt én átbeszélném vele és igen, házasodnék terhesen is ha úgy van, hogy mondketten szeretnénk.

Lehet nekem van szókimondó kapcsolazom a férjemmel, de nálunk alap, hogy megmondhatnám neki, hogy azt nem szeretném, ha csak emiatt venne el.'

Gyerekvállalásnál volt téma.

Ő még nem volt kész. ( nyilván ha becsúszik más) de mondig azt vallottam, hogy csak azért, mert én szeretnék még ne legyen, mert rendes apja legyen majd.

2019. okt. 5. 12:54
 37/58 anonim ***** válasza:
97%
Mi házasságba vállaltuk, más meg nem. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó. Ha neked fontos a házasság, akkor beszéld meg vele, legyél vele őszinte. De, ha ennyire rossz neked most, hogy csak kötelesség, meg ki tudja, hogy mit mond majd a Jóskapista, akkor erre azelőtt kellett volna gondolni, hogy nem védekeztek.
2019. okt. 5. 13:46
 38/58 anonim ***** válasza:
89%

Nincs semmilyen sorrend! Mindenki úgy éli az életét, ahogy neki megfelel. Van, akit baromira hidegen hagy a házasság és van, akit nem. Na és?! Nem attól tartoztok össze és nem attól lesztek egy család, ha összeházasodtok. Az ugyanúgy semmire sem garancia. És nem kéne a saját nézőpontjainkat általános érvényű, mindenkire kiterjedő igazságként beállítani! Nem is értem, nekem csomó olyan barátnőm van, akik már évek óta (van aki 20+ éve) együtt vannak, van/nak gyerek/ek és tökéletesen boldogok és igen is ők így egy család! Nem a házasságtól lesz család egy család és nem az a darab papír fogja meghatározni, hogy mennyire szereted a másikat. Elég szomorú, ha valaki ezt nem képes belátni. Ahogy az is, hogy valaki szerint csak az lehet család, akik egybekelnek. Miért, mégis minek neveznéd azokat, akik évek óta, tizen vagy akár huszonéve együtt vagytok és van 1-2-3-4 gyerekük?? Idegeneknek? Ijesztő ez a korlátoltság. Semmivel nem lesz több az a pár, akik 5-6 éve együtt vannak és összeházasodnak, mint azok akik szintén 5-6 éve együtt vannak, csak épp nem házasodtak össze.

Lesz az ujjadon egy gyűrű, de a mindennapok ugyanolyanok, a másik iránt érzett szerelem és szeretet nem ettől fog kialakulni, az remélhetőleg már előtte is megvolt.

Ja és ezt kapd ki, nálunk pl a párom készítette az ebédet, ugyanis hihetetlen módon egyenrangú felek vagyunk a kapcsolatban és a házimunkából ő is kiveszi éppúgy a részét. 😉

2019. okt. 5. 13:54
 39/58 anonim ***** válasza:
90%

Mikor lesznek az emberek képesek az elfogadásra?? És arra, hogy tiszteletben tartsák a másik döntéseit és nézeteit? Csak azért kedves korlátolt 65%-os, mert neked fontos volt egy gyűrű és papír, másnak még nem lesz az! Nehézséget okoz számodra felfogni azt, hogy rengetegen vannak, akik házasság nélkül is boldogok, szeretik, tisztelik egymást és ugyanúgy egy család, mint akik összeházasodtak?

Az ég világon semmilyen sorrend nincs. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki megfelel. Nem attól lesz valaki család és nem attól fogod szeretni a másikat, mert egybe keltek! A szeretet és szerelem mércéje baromira nem a házasság... Ijesztő, hogy valaki ezt sem képes belátni.

Kérdező: ezekről a témákról beszélhetettek volna még azelőtt is, hogy gyereket vállalnátok. Ha neked fontos a házasság, akkor ezt a pároddal kellett volna megbeszélned, de csak azért mert terhes vagy még nem kell egyből rohanni házasodni.

U.i : Miért kéne szombat délelőtt főzni?? Ki kell szolgálni az "uradat", mi? Nehogy szó érje a ház elejét...🤦🏽‍♀️ A pasik is nyugodtan foghatnak amúgy fakanalat, az ő kezükről sem fog az a mindent áttörő, elsöprő szerelmet beteljesítő jegygyűrű leesni...

2019. okt. 5. 14:21
 40/58 anonim ***** válasza:
19%
Milyen érdekes, hogy az elfogadásról és mások tiszteletéről írtok, de mindenkit, aki a házasság mellett írt, lepontoztatok akár 0%-ra....ebben hol az elfogadás? Mind bizonygatjátok, hogy nektek mennyire jó házasság nélkül is. Akkor, ha annyira elégedettek vagytok, miért kell a másik véleményt lepontozni?
2019. okt. 5. 15:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!