Ti bevalalnatok igy a gyereket? Eskuvo nelkul?
Szoval a baratommal 4 eve vagyunk egyutt es ez eddig nekem tokeletes volt, de most hogy feljott a gyerek tema es szinte tobb mint valoszinu hogy terhes vagyok, amirol o meg nem tud persze, egyre fontosabba valik bennem a stabilitas gondolata.
Kivancsi lennek ti mit gondoltok rola?
Ha eddig nem vett el de mpst bedobom a terhessegbombat akkor mar nem magam miatt vesz el vagy mert akar hanem kotelessegbol...
Nektek is fontos az eskuvo tema?
Ja es ez persze mind bennem zajlik le hiszen meg az sem biztos hogy igy terhesen elvesz...
Mondjuk igy sohasem beszeltunk rola, viccelodtunk meg minden de en eddig nem tartottam ezt igy kulonosebb keppen fontosnak ...
25/L
Nekem is szemet szúrt,amit 18 ír. Ráadásul már a nem teljesen jóindulatú barátnőiddel is megbeszélted a dolgot. Nem mondanék ilyen erőset egyáltalán, hogy nem szereted emiatt,de mindenesetre ez nagyon furcsa. Számomra az első ember aki ezt megtudhatná és akivel megbeszélném az csak az lenne,akire elsősorban tartozik, illetve akivel csináltuk és csináljuk is tovább az Életünket.
Még arra tudok gondolni, hogy egyenlőre még csak késik és abszolút nem teszteltél és csak készülsz arra,mi lesz ha bizonyosságot nyer a gyanú. De ezeket a gondolatokat akkor is azzal kéne megbeszélned akire elsősorban tartozik és akkor ez a kérdés sem született volna meg. Vagy egy másik, konkrétabb kérdés lenne.
Szóval még az sem biztos, hogy a "hormonok dolgoznak"!? Mert egyébként anélkül is teljesen normális gondolatok ezek a házassággal kapcsolatban,ha csak a gyanú ihlette. Én legalábbis meg tudom érteni.
Miből gondolod hogy terhes vagy?
25L? Nem inkább 25N?
A fiam 10 hónapos, tervezett baba. Se esküvő, se eljegyzés. De egy kicsit sem tartok attól hogy a párom lelép.
Meglepett hogy itt kb senkit nem érdekel az, hogy házasságban éljen a gyereke apjával. Magyarországon családnak az tekinthető akik házasságba vállaltak gyereket, és ez a normális is.
Nekem és a férjemnek is természetes volt a "sorrend".
23!
Nagyszerű. Szerencsere a világ ertlemesebb emberei számára család lehet az együtt élő, nem házas férfi és nő, az azonos nemű házaspárok, az egyedülálló szülő gyerekkel, átbukókat nevelő nagyszülő és a többi is.
Felelőtlenek vagytok a pároddal (és még írni sem tudsz).
Inkább ne vállald be, mert a pároddal ilyenekről nem beszéltek, hogy kinek mi a terve a jövőben..
A házasság és gyerek témának azelőtt kellett volna legkésőbb terítéken lennie, amikor először szexeltetek védekezés nélkül.
Utolsó vagyok.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: Mi meddőségibe járunk már, élettársként. Szóval mi bevállaljuk esküvő nélkül. (És ettől még család leszünk.)
23, 27
Nem az ítélkezésről van szó, mivel engem sem érdekel, ki hogy él, de az nekem is szemet szúrt, hogy egyesek milyen hangsúllyal írják, hogy nem kell esküvő, mintha ma már az lenne a "ciki", ha valaki összeházasodik. Tehát inkább mintha ők ítélkeznének azok felett, akiknek fontos a házasság, mert az már nem menő.
Saját részemről csak annyit mondok, elgondolkodtató, hogy egyesek mennyire menekülnek a házasság gondolatától is, és nem hajlandók elköteleződni még akkor sem, ha közös gyerekeik vannak. Valahogy nem tudom elhinni, hogy minden ilyen ember úgy van vele, hogy a házasság csak egy papír, inkább csak belenyugodtak, hogy bizony nem veszik Őket el, ha a fejük tetejére is állnak, és ezt így mégiscsak ciki bevallani.
Kérdezőnek: megintcsak saját magamról tudok írni, én nem szülnék házasság nélkül,de ha ez neked tényleg annyira nem fontos, mint ahogy írod (nem vonom kétségbe, hogy tényleg vannak, akiknek nem fontos, csak úgy gondolom, sokkal kevesebben gondolják ezt komolyan, mint ahányan mondják), akkor minden OK. Én mondjuk nem élnék együtt eleve évekig úgy, hogy eszünk ágába sincs összeházasodni, de megintcsak, ez én vagyok. Nektek ez így nyilván megfelel, az a fontos.
23 ne haragudj, eléggé korlátolt a gondolkodásod, mi az, hogy "sorrend"? Plusz hogy jössz ahhoz, hogy magatokat mások fölé helyezed és kvázi úgy nyilatkozol, hogy az a követendő norma ahogy ti éltek.
Ne haragudj, de egy mesterségesen kreált akár polgári akár templomi esküvő nálam sem érhet fel azzal az érzéssel azzal a vággyal, hogy babánk legyen a párommal, aki papír nélkül is életem szerelme, értelme.
Kérdező: neked csak annyit tanácsolnék, hogy ne egy fórumon kérdezgess tök idegen embereket, mert ahány válaszoló, annyi hagyomány, gondolat, érzés, neked a saját magad érzését kell megtalálnod, azt ami téged/titeket boldoggá tesz. Ne érdekeljen más emberek véleménye, a pároddal ülj le és beszéld meg a dolgokat. Sok szerencsét! 🍀
29N
"Gondolom, volt szép templomi kirakatesküvőd, de keresztény gondolatod nem sok van."
Rosszul gondolod. 20 fős polgári esküvőn volt ebéddel. Gondolkodás helyett inkább főzz így szombat délelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!