Titeket (terhes sorstársaim) is megbámulnak az utcán?
Már kezd idegesítő lenni. Az előbb a bankba szaladtam el és minden szembe jövő ember a hasamat bámulta majd engem. Még az autóból is megbámulnak. Komolyan mondom mintha cirkuszi mutatvány lennék nem egy terhes asszony.
Na arról meg ne is beszéljünk, hogy ha ismerőssel találkozok akkor jön a kedvenc mondatom : Jó nagy a hasad :O
Olyankor úgy vissza szólnak, hogy igen mert terhes vagyok 33. hét és neked mi a kifogásod?
Nagyon idegesítő.
Nézd, én annyira felnőttem, hogy sajnos gyerek se igen voltam soha, nem a kövérség, hanem az alkohol-és gyógyszerfüggő, a családot romboló apám miatt, akit annyira megsajnáltál. Gratulált így is, ne aggódj. Tesómnak nem lehetett gyereke, őt azért nem akartam arcul ütni egy ünnepi bejelentéssel. Ő is gratulált csak előtte sírt egy hétvégén át, de meg is köszönte később a tapintatomat. De igazad van, ezeket nem tudhattad.
A kolléganőd persze megkérdezheted, de őt nyilván ismered, és figyeled, mi az, amit még szívesen fogad.
És igen, az olyan szinten intim dolgok, mint a terhesség általában nem buszos csevely témái, csak a többi ilyen baj nincs másokra írva, és ha meg is tudod.m direkt nem faggatózol róla.
Itt az okozza a félreértest, hogy ez sokak szerint egy örömteli dolog, ha maga a terhesség nem is, de a kimenetele mindenképp. Csakhogy ettől még nem vesznek el a másik ember jogai a saját határaihoz.
Ijjj
Engem nem terhesen is szoktak megnézni
Nah bumm
Terhesen is megnézem a többi kismamát, sőt a többi nőt is..
Akit ez zavar, az ne menjen utcára..
Az intimszféra nem itt kezdődik.
Terhesség nem buszos csevely témája. Azigen... ne beszéljünk semmiről, kezeljük tabuként a terhességet, a szexet meg a halált is. Úgyvan, gratulálok.
Sútyorogjuk el a hírt a másiknak, mert juj. Ne nézzünk rá a másikra, mert lehet rosszul esik neki...
Aztán ne csodálkozzunk, ha rosszul leszel akkor senki nem megy oda hozzád.
Akinek egy pilkantás is baj, minek megy utcára??
Bámulásról és megjegyzésekről volt szó nem pillantásról.
A más terhessége nem buszos csevely témája, ha a más nem akarja.
Az én intimszférámba a méhem és a benne lévő magzat, annak vizsgàlati eredményei, neve, kora, az én és a párom vele kapcsolatos félelmei, erzései beletartoznak, igen.
Ne az ne menjen utcára, aki közlekedni akar ott, hanem aki nem bírja megállni tapintatlan kérdések megjegyzések nélkül.
"a benne lévő magzat, annak vizsgàlati eredményei, neve, kora, az én és a párom vele kapcsolatos félelmei, erzései beletartoznak, igen."
Fuu phasztmeg, most döbbentem rá, ogy akkor azt is tilos megkérdezni, hogy fiú-e vagy lány, és mi lesz a neve :D Komolyan? Mennyire kell beképzeltnek lenni mindehhez? Napra lehet nézni rád nem, mi? Ne gondolj már magadról ilyen sokat. A te neved azért lehet tudni aki megimser, vagy az is az intimszférádba tartozik.
Anyám borogass.
Persze, hogy más szituációkat írok, nem azt, ami a Ķerdezővel esett meg.
És nem, a vadidegen Mari néni ne kérdezgesse a buszon a magzat nemet, nevét, mert nem tartozik rá. Mért, Te leszólítasz terhes nőket és faggatod őket? Vagy olyan embereket, akikkel egy munkahelyen dolgozol, de totál felületesen ismeritek egymást? Komolyan nem értem.
Ez nem beképzeltség és nem mártírság hanem határok kérdése.
Amúgy ugyanezek a vénasszonyok a csecsemőt is megbámulják, és nem tudsz annyira hátat fordítani nekik a buszon, hogy ne kezdjenek el duruzsolni.
Véleményezik a babakocsit, hordozót, a gyerek súlyát, arckifejezését, ruházatát.
Egyszerűen az a generáció azt hiszi, mindenhez joga van.
"Vagy olyan embereket, akikkel egy munkahelyen dolgozol, de totál felületesen ismeritek egymást? Komolyan nem értem."
Hát most szólj hozzá. Nagy vállaltnál dolgozok egy folyosón sok sok iroda, alkalmankét át-át kell menni egymáshoz megbeszélni olyan dolgokat, ami közös. Nem rég terhes kolléganő átjött (szökőévente előfordul kb), és tök természetesen beszélt arról hogy mikorra várja a babát és milyen nevek tetszenek nekik.
Tudod nem mindenki egy miss phicsa, aki mellett kúszva mászva kell közlekedni, mert neki elfojtott frusztrációi vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!