Hogy viszonyulnak a terhes barátnőmhöz?
Sziasztok. 28 éves nő vagyok és egy elég közeli barátnőm terhes lett. Nem tervezték, mert a barátjával nincsenek rendben a dolgok, dehat most nagyon belelkesült, jön és hozza az ultrahang képeket, mesél, vásárol már a babának stb. Ez idáig oké, örül annak, hogy terhes, de én ezt nem igazán tudom átérezni, ugyanis én (meg a férjem sem) nem akarok gyereket, nem különösebben tartom őket cukinak és édinek, idegesít a sírásuk stb. Barátnőm viszont tenyleg tök lelkes és én szívesen meghallgatom őt es örülök annak, hogy ő örül, de nem igazán tudom mit mondjak vagy reagáljak, mikor mutatja pl az ultrahang képet vagy hogy milyen ruhát vett a babának. Mosolygok persze, de a múltkor megkérdezte, hogy valami baj van-e vagy miért vagyok ilyen szótlan. A "vicc", hogy tudja hogy nem nagyon hatnak meg engem a babák, nem tudom átérezni az örömét, mert én totálisan pánikba esnél, ha védekezés ellenére is terhes maradnék és nem tartanám meg, de nyilván ilyenkor ezt mégsem mondhatom neki.
Szerintetek hogy kezeljem ezt a helyzetet? Nem akarom őt véletlenül sem megbántani, de mindennap ezt meséli és már nem tudok mit hozzáfűzni a témához..
Köszi előre is a segítséget.
A barátok azért barátok, hogy megosszák az örömüket. Nyilván ennél nagyobb boldogság nincs az életben, mint egy baba születése (nem, egy sikeres üzleti tárgyalás, vagy egy szuper party nem az), azért mesél annyit. Szerintem ha így állsz hozzá, nem sokáig lesztek barátnők (illetve eddig sem voltatok). Neki ez nagyobb dolog az életben mint eddig bármi más, és ez érthető. Biztos neked is volt olyan amiről unalomig beszéltél csak nem vetted észre.
Pl. van egy barátnőm childfree nekem is, miközben mi gyerekesek igyekszünk figyelni hogy ne untassuk, ő másról sem beszél mint a 2 pasijáról.....és még csak észre sem veszi magát.
Nál a mosz minden a gyerek körül forog és ez most már esélyes hogy igy is marad.
Próbálj témát váltani,ha már nagyon unod.
Az a probléma amit az 1-es válaszoló mond.
A gyerekeseket untatjak a pasi témák, a gyermekteleneket a gyerekrol szóló témák.
Van nekem is gyerekem, de én a másik végletet képviselem.
Ha találkozom barátnőmmel/ismerőssel nem végig a gyerekrol beszélek.
Nyilván elmondom,hogy miujsag, de azért bőven van más téma amiről lehet beszélni.
"Nyilván ennél nagyobb boldogság nincs az életben, mint egy baba születése (nem, egy sikeres üzleti tárgyalás, vagy egy szuper party nem az), azért mesél annyit. "
Főleg, hogy egy szar kapcsolatban becsúszott egy gyerek. És most lelkes, hogy majd a gyerek megmenti a kapcsolatot, és boldog családként élnek. Én inkább sajnálom szegényt, mert eléggé valószínű, hogy egyedül fog maradni a gyerekkel.
Nekem van gyerekem, gyerekekkel dolgozom és imádom őket, mégis megértem, hogy vannak emberek, akiket nem érdekel a téma. Dícsérd meg, de ne mutass színlelt, túlzott érdeklődést, mert akkor azt fogja hinni, hogy tényleg érdekel. Aztán próbálj meg semleges témákra váltani. A férjemnek egy sok-sok éve tartó barátsága ért véget amiatt, hogy a barátja elvált, és más témája nem volt, mint az exfeleség szidása. 2 évig hallgattuk, próbáltunk mellette állni,segíteni, de egy idő után már nem volt kedvünk vele lenni. ha megszületik a baba, úgyis talál más anyukákat, akikkel erről a témáról tud beszélni, aztán vagy túléli a barátságotok, vagy nem.
Azzal azért kicsit sem értek egyet, hogy egy gyerek a legnagyobb boldogság az életben, ez éppen az a tipikus ítélkező hozzáállás a gyermektelenek irányába. Ez totálisan szubjektív. Kinek mi a legnagyobb öröm/boldogság az életében és ki mire büszke. Igen, én örülök a munkámban elért sikereimre és még sok minden másnak is és míg nekem óriási érvágás lenne, ha terhes lennék, addig más kiugrik örömében a bőréből. Ezért is szubjektív ez a dolog, de ezt most hagyjuk, nem erre irányult a kérdésem.
Én normálisan állok a barátnőmhöz, az ultrahang után megkérdezem minden rendben van-e a babával, meghallgatom őt és mint mondtam örülök annak, hogy örül, de ezt a fajta örömöt nem tudom átélni/átérezni és mivel mindennap ezt meséli, már nem is nagyon tudok mit reagálni.
Néha próbáltam már témát váltani, beszéltünk pár szót arról az adott dologról, amit felhoztam, majd ismét ugyanott tartottunk..
Én teljesen örültem, amikor nagyon nem volt aktuális.
És egy idő után pont annyira volt fárasztó, minz amikor a munkahelyi konfliktasai voltak porondon...
Ez ilyen..
Azért vagyunk barátok hogy az örömöt vánazot megosszuk.
Bár itt ugye kétséges meddig lesz öröm, ha nem jó a kapcsolatuk
"Van nekem is gyerekem, de én a másik végletet képviselem."
Neked már van gyereked. Neki még csak most lesz, ez nagy kaland, első baba, stb. Nagyon nem ugyanaz! A meglévő gyerekeim ről én sem sztorizgatok, de amikor az elsőt vártam az hatalmas dolog volt.
#9: Mondd, ha érdemben nem tudsz segíteni, csak kötözködni, akkor miért nem teszed meg azt a szívességet,hogy tovább görgetsz..?! Éppenséggel pont ugyanannyira elterjedt nézet az is, hogy a gyermektelenek kivétel nelkuk utálnak minden gyereket es baromira unnak minden olyan témát, ami gyerekkel kapcsolatos! Te magad igazolod éppen ezt a nézetet!
Én eddig is meghallgattam a gyerekes barátaink sztorijait és ugyanúgy meghallgatom a barátnőmet is. Szimplán már nem tudok mit reagálni a témára, mivel már mindent hallottam és én nem tudom ezt a fajta örömöt átérezni, mert a terhesség és a gyerek belőlem totálisan az ellentétjét váltja ki, mint amit a barátnőmből.
És egyáltalán nem azért emeltem ki, hogy rossz a kapcsolata, hanem mert valóban így is van. Hónapokig különvoltak, mert a srác nem túl szépen bánt vele, meg is csalta, ő most mégis azt hiszi a srác egyik pillanatról a másikra megváltozik.. És ezt neki is megmondtam, hogy merész lépés ez a részéről, mert a srác nélkül nehezen tudná eltartani a gyereket és ő maga is elismerte, hogy tudja, de érzi hogy minden rendben lesz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!