Terhes vagyok és az egész család azt szajkózza, hogy vegyük fel a babaváró hitelt és/vagy csokot. Hülye vagyok tényleg, hogy nem akarom?
Hát figyelj, a babaváró kamatmentes, gyerekek után pedig engednek el belőle, 3 gyerek után az egèszet, tehát csak úgy kaptad. De 2 után is milliókkal kevesebb a visszafizetendő. Nyilván ha nem akartok több gyerkőcöt ès nem vagytok rászorulva, akkor fölösleges.
Csokkal kiegèszítve, szintèn 3 gyerekre az megint ingyen 10 millió. Gyakorlatilag kapsz egy új lakást, az egyiket kiadva fix bevèteled van, nem kell èrte tenni semmit.
Borzasztóan rossz modell ez, torz ès igazságtalan. Viszont más gondolkodás nèlkül felveszi ès te fizeted vissza az ő kamatait is. Mind adózunk, igazából mind szívjuk ezt, csak ha ki tudjuk használni, akkor kicsit kisebbet...
Nem szeretnénk 3 gyereket és amúgy is a mai világban hol lehet garantalni hogy még ha akarom össze is jön?
Az a baj, hogy a kormány egy tollvonással meg tehet bármit. Én pedig nen akarok eladósodni. Jobb a biztos kevesebb mint a több de bizonytalanság.De ha nem lenne otthonunk és ez lenne az egyetlen lehetőség akkor élnénk vele.
Én így látom de ezzel egyedül vagyok a családban.
Mindenkinek köszi.
"Csokkal kiegèszítve, szintèn 3 gyerekre az megint ingyen 10 millió. Gyakorlatilag kapsz egy új lakást, az egyiket kiadva fix bevèteled van, nem kell èrte tenni semmit."
És ha tönkre megy a házasság egy gyerek után, akkor se költözhetsz el, hiszen az ottlakás x évig feltétele a csok-nak. Sőt, a tönkrement házasságban szülj még kettő gyereket, hiszen bevállaltad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!