Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket (terhes sorstársaim)...

Titeket (terhes sorstársaim) is megbámulnak az utcán?

Figyelt kérdés

Már kezd idegesítő lenni. Az előbb a bankba szaladtam el és minden szembe jövő ember a hasamat bámulta majd engem. Még az autóból is megbámulnak. Komolyan mondom mintha cirkuszi mutatvány lennék nem egy terhes asszony.

Na arról meg ne is beszéljünk, hogy ha ismerőssel találkozok akkor jön a kedvenc mondatom : Jó nagy a hasad :O

Olyankor úgy vissza szólnak, hogy igen mert terhes vagyok 33. hét és neked mi a kifogásod?

Nagyon idegesítő.

2019. szept. 4. 17:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
91%
Az ember szemét vonzza a másság, a hasad is más most mint a többi emberé, ennyi. Rajzolj egy piros foltot a homlokodra, akkor is bámulni fognak. A kutyát nem érdekli a hasad vagy a terhességed az utcán, ez csak neked, a párodnak, a családodnak, barátoknak érdekes. Nem tudom miért szállt a fejedbe, nők milliói terhesek, mégsem hiszik azt, hogy körülöttük forog a világ.
2019. szept. 4. 17:50
 12/64 anonim ***** válasza:
90%
Engem is bámulnak, pedig se terhes, se kövér nem vagyok. Általában engem is zavar 😁
2019. szept. 4. 17:50
 13/64 anonim ***** válasza:
43%

8. Tudod hányan felteszik? Nekünk kb az összes szomszéd például.

Amúgy mit szabad kérdezni? Leírom, én hogy gondolom.

- Ha nem vagy közeli ismerőse a várandósnak, és ő nem közölte Veled, hogy terhes, akkor a maximum a "Hogy vagy?" - ekkor eldöntheti hogy fog-e, akar-e itt és most Veled a terhességről beszélni (en pl mint témát, untam is ezredszerre)

- Ha közeli ismerősöd és/vagy közölte Ved hogy terhes vagy magától elkezdett mesélni róla, akkor nyitott kérdésekkel lehet segíteni, hogy annyit mondjon, ami kényelmes neki, illetve ne kelljen mindenképp cuki, boldog, rózsaszín választ adnia, akkor sem, ha épp legszívesebben megdöglene. ("És hogy éled meg?" " van kedved mesélni a terhességedről?")

- figyeljük a jelét a másikon a diszkomfortnak. Ha pl látjuk, hogy màr ötödjére ad egytagú választ ugyanarra a kérdésre, ne tegyük fel hatodszor.

- Gondoljunk arra, hogy mindenkinek lehetnek titkai, ne tegyünk fel olyan kérdést, amire az egyik (nemvárt) opció a másik élete fájdalma lehet. "És rendben van minden vizsgálat?" " A párod örült?" "Anyukád/testvéred örült?" "Mit szóltak a munkahelyeden?"

- Ne fogdossuk a terhesek hasát, mert a legtöbb nő ettől hideglelést kap, max akkor kérdezzük meg, figyelve a nonverbális vàlaszt is, ha közeli barátunk, rokonunk az illető.

Egy mondattal: tiszteljük a másik határait. Nagyon nehéz? Nem.

2019. szept. 4. 17:54
 14/64 anonim ***** válasza:
35%

10. De ne csodálkozz, hogy ha észreveszi a terhes, akkor zavarja.

Én meg szeretek más könyvébe beleolvasni. És micsoda gyökér az, akit zavar, ha a lapokba meredek.

2019. szept. 4. 17:55
 15/64 anonim ***** válasza:
70%

"A mártírság más fogalom, nem ideillik. Ez a kérdés a határaink védelméről szól."

Lófaxt. A kérdés az volt, megbámulnak-e az utcán.

A mártírságot meg te próbáltad idecitálni a jajj szegény kérdezőnek velemásztak az intimszférájába. Holott ilyenről szó se volt. A kérdezőre csak RÁNÉZTEK. Ez még nem főbenjáró bűn. Ezen nyafogni csak hisztis pitsák szoktak.

2019. szept. 4. 17:56
 16/64 anonim ***** válasza:
29%

A mártír szó teljesen mást jelent. Ráadásul felesleges cimkézni.

Azt írja megbámulták és megjegyzést tettek a hasára. Nem azt hogy futólag rápillantottak.

Nagyon nehéz, lehetetlen megérteni, hogy az emberek mások, különböző területen eltérő dolgokra érzékenyek? Mennyit lehetne erre sorolni a példákat, hogy kit mi zavar, ami az emberek többséget nem.

Megbámulni másokat, megjegyzést tenni külsejükre, a külsejük alapján feltételett élethelyzetükre - tapintatlan, illetleb dolog.

A terhes nőre nem vonatkoznak az egymás tiszteletben tartását szabályozó illemszabályok?

2019. szept. 4. 18:01
 17/64 anonim ***** válasza:
82%

" Apu meg a tesóm úgy tudták meg a babàt hogy telefonon elmondtam Anyunak és kértem, hogy bizalmasan súgja meg nekik, "

Hát, én erre azért nem lennék büszke.

Nézd én látom, hogy neked valami hatalmas szégyenérzeted volt a saját terhességed miatt, de ne akard már ezt természetesnek beállítani. Oké a hasitapi bunkóság, de hogy egy terhes nőre nem lehet ránézni, az nonszensz. És jogos aki ezért hisztis pinek nevez. Bakker menj akkor el egy lakatlan szigetre, ha őméltóságára nem lehet ránézni, se hozzászólni, mert méltóztatott teherbe esni. óóó hasra ne essünk?

A saját szégyened meg a frusztrációd a saját bajod, nem a másé.

2019. szept. 4. 18:17
 18/64 anonim ***** válasza:
28%

Nem értek egyet Veled.

Egyrészt nem vagyok büszke semmire, amit írtam, nem ez a lényeg ugyanis, azért írtam le, hogy szemléltessem: az emberek és a családok különbözők. Sok olyan fèlelem és seb lehet, ami nincs valakire ráírva.

Az udvariasság alapvető szabályai azért is vannak, hogy ezek felé empátiával legyünk. Mások külsejére nem illik megjegyzést tenni. Nem illik megbámulni a törpét, a kórosan kövéret. A terhes mért kivétel, ő nem ember?

A poszt nyilván nem a rápillantásról szól, ezt Te is tudod. Másrészt az is elég informatív, hogy annak ellenére is pitsának titulálsz, hogy a soraim alapján (helyesen) testképzavart feltételezel?

Hidd el, nem olyan ritka a nemrózsaszín terhesség, mint gondolod. Talán a megrugdosott bullying célpont ex kövér kislány nem (ja de: szinte minden osztályban van ilyen), de van, akiknel beteg a baba, van, ahol elhagyta a párja a kismamát, van, ahol veszélyeztetett a terhesség vagy súlyos fájdalmai vannak, vagy elvesztette a férj a munkahelyét vagy csak simán szorong a kismama a feladattól vagy csak simán terhességi depressziós.

Ezer meg egy ok a tapintatra. Mondj egyet, ami ellene szól, azon kívül, hogy röguült rossz szokás a társadalomban.

2019. szept. 4. 18:29
 19/64 anonim ***** válasza:
78%

Kár a gőzért, engem is szoktak megbámulni az alakom miatt, de ha nem rosszindulat árad a másikból nem érdekel, büszke is vagyok rá (magas vagyok), csak a célzott rosszindulatú megjegyzések zavarnak. Ennyit erről. Testképzavar ide vagy oda, értelmes felnőtt ember képes elkülöníteni a kedves és a nem kedves gesztusokat.

Pl ha kedvesen érdeklődök, rámosolygok egy terhes kolléganőre, vagy hozzászólok azzal semmi bunkóságot nem követek el.

"Hidd el, nem olyan ritka a nemrózsaszín terhesség, mint gondolod. Talán a megrugdosott bullying célpont ex kövér kislány nem (ja de: szinte minden osztályban van ilyen), de van, akiknel beteg a baba, van, ahol elhagyta a párja a kismamát, van, ahol veszélyeztetett a terhesség vagy súlyos fájdalmai vannak, vagy elvesztette a férj a munkahelyét vagy csak simán szorong a kismama a feladattól vagy csak simán terhességi depressziós."

Most nem azért, de nem terhesnek nem lehetnek gondjai?? Halálset, betegség, anyagi gondok, stb. Akkor ezzel az erővel senki ne szóljon senkihez, ne próbálj barátkozni egy társaságban, sem csevegni, mert jajjjj mi van akkor ha VÉLETLENÜL kényes témára tapintasz? Ez nonszensz és totálisan nevetséges.

És igen az meg pláne az ha a saját édesapádnak nem jelented be hogy unokája lesz. Eszembe nem jutna így megsérteni a saját édesapámat. És ezt mind miért? mert te exkövér kislány vagy?

Könyörgöm fel kéne nőni, már bocsi.

2019. szept. 4. 18:38
 20/64 anonim ***** válasza:
59%
HiperPC bullshit.
2019. szept. 4. 18:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!