Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket (terhes sorstársaim)...

Titeket (terhes sorstársaim) is megbámulnak az utcán?

Figyelt kérdés

Már kezd idegesítő lenni. Az előbb a bankba szaladtam el és minden szembe jövő ember a hasamat bámulta majd engem. Még az autóból is megbámulnak. Komolyan mondom mintha cirkuszi mutatvány lennék nem egy terhes asszony.

Na arról meg ne is beszéljünk, hogy ha ismerőssel találkozok akkor jön a kedvenc mondatom : Jó nagy a hasad :O

Olyankor úgy vissza szólnak, hogy igen mert terhes vagyok 33. hét és neked mi a kifogásod?

Nagyon idegesítő.

2019. szept. 4. 17:00
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudok együttérezni veled, én az önbizalomhiányom ellenére büszke vagyok a pocakomra. Nem vagyunk egyformák, az is normális, ha így érzed, és az is, ha máshogy.
2019. szept. 4. 17:06
 2/64 anonim ***** válasza:
79%
Jó nagy hisztis pitsát csináltak belőled a hormonok.
2019. szept. 4. 17:10
 3/64 anonim ***** válasza:
43%

Én januárban szültem.

Kövérsége miatt folyamatosan bántalmazott gyerek voltam, szociális fóbiás vagyok, de ez kb elmúlt, előadásokat tartottam gobd nélkül.

A terhességnél iszonyú volt az emberek viselkedése, a teljes gátlástalanság, a bolti eladótól kezdve a buszon utazó vénasszonyok megjegyzései a hasamra.

Minden egyes nap súlyos szorongást váltott ki felszállni a járművekre, ha vki át akarta adni a helyét, annak hátat fordítottam, borzasztó volt hogy idegen emberek jelét adták annak hogy észrevették... és tényleg nagyon tapintatlanul, munkahelyen a hasfogdosás kérdés nélkül stb.

Pedig otthon egyedül én is szerettem a hasamat, a páromat minden este megkértem hogy simogassa meg (ugyanakkor se anyukám se tesóm, sógornőm fel se merült hogy hozzá akarjanak érni, egyszerűen nem olyan a család. Apu meg a tesóm úgy tudták meg a babàt hogy telefonon elmondtam Anyunak és kértem, hogy bizalmasan súgja meg nekik, ilyen család vagyunk).

Szóval én nagyon megértem.

Készülj ezekre is:

- "és egyben vagy még?"

- "megszülted vagy császár volt?"

- "van elég tejed"?

- "és jó baba?"

2019. szept. 4. 17:18
 4/64 anonim ***** válasza:
69%
Nagyon érett vagy az anyaságra..., szánalmas.
2019. szept. 4. 17:26
 5/64 anonim ***** válasza:
37%

Amúgy ez a durva, amit a 2-es reagàlt, pont így áll hozzá a társadalom, ha nem tetszik, hogy átjáróháznak kezelik az intim szférát és átgázolnak azon a határon, ameddig Neked kellemes vagy biztonságos egy másik ember közeledése - akkor hisztis p* vagy.

Ráadádul lehet valakinem beteg a babàja vagy valami krízis az életében. Az mind1, csak ezt a rótsaszín habos xart fogadják el válaszul a kérdésekre.

Én néha megpróbáltam ismerősökkel a bullshitek helyett őszinte lenni, pl "és várod már a babát?" (22.hét) "Nem, addig még sok feladatom van" vagy "párod örül?""nem tudom biztosan, talán most már igen"."ugye ez a legcsodálatosabb dolog az életben?""hát most épp nem".

Ilyenkor úgy néznek mint az őrültre. Pedig a kétségek teljesen normálisak, főleg elsőre.

Én a 3. Trimeszter nagy részén kétségbe voltam esve, hogy én még erre nem készültem fel, nem is akarok mégse gyereket, nem akarom elveszteni a munkahelyi lehetőségeimet, undorodom a szoptatástól és idegesít mindeb gyerek - mit ad Isten, lett egy szerelem-első-látásra babám, 6 hónapos koráig csak anyatejes...

Szóval van egy csomó társadalmi tabu, de a Te tested és intim történései nem lehetnej tabuk, mert máris HP vagy.

2019. szept. 4. 17:27
 6/64 anonim ***** válasza:
81%
5ös: ne csináljunk már belőle mártírt, azért, mert ránéztek.
2019. szept. 4. 17:35
 7/64 anonim ***** válasza:
30%

A mártírság más fogalom, nem ideillik. Ez a kérdés a határaink védelméről szól.

Más témákban (túlsúly, hajszín, kemoterápia vagy egyéb betegség jelei) evidens, hogy a buszon nem kérdezősködünk idegenektől.

Azért mert van olyan ember, akit nem zavar, van olyan is, akit igen. Mindkettő oké, de pont emiatt kellene tapintatosan hozzáállni a kismamákhoz.

2019. szept. 4. 17:40
 8/64 anonim ***** válasza:
100%

Mit szabad kerdezni egy tethes notol a varandosaga kapcsan?

(39hkm vagyok, masodik babammal, en soha forgattam ki egy kerdest sem, jol is esett az erdeklodes, viszont egy dolog volt, amikor barkit elkuldtem szivem szerint a busba; mikor ugy kerdeztek, h "szopik?"! De normalis ember nem igy teszi fel ezt a kerdest...)

2019. szept. 4. 17:41
 9/64 anonim ***** válasza:
79%
soha nem forgattam ki***
2019. szept. 4. 17:42
 10/64 anonim ***** válasza:
83%

Én 21 éves lány vagyok én ne haragudj, de mindig megnézem a terheseket. Én kíváncsi vagyok, hogy mondjuk hogy végzi a mindennapi dolgait terhesen. Szeretem megnézni az emberek arcát, leolvasni vajon hány éves. :)

Én is szeretnék majd egyszer gyereket. De a tanulmányaimmal még csak jó pár év múlva fogok végezni. Ezért is próbálok arcról kort meghatározni, hogy vajon manapság hány évesen terhesek a nők.

2019. szept. 4. 17:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!