Ti melyik szavakon akadtatok ki? Pl. Szopika, tejcike.
Engem ezek akasztottak ki:
- Baris(bárányhimlős)
- Csurizik(Bepisil)
- Fagyibaba(ezen nagyon kiakadtam)
- Taxizik(taknyos na ez is kiverte a biztosítékot)
- Hamikázik/nyamikázik
- Nunus
- Tentizik
- Kisruha
- Pisike/kakika.
Illetve ez a többes szám, pl szobatiszták lettünk, betegek voltunk stb, meg még az hogy minden elé odateszik hogy kis, pl a kis bőre. A gügyögés is eléggé irritáló tud lenni nyilvánosságban pl boltban.
Mosipelus, tejci és a sokat emlegetett "van egy 948 hónapos gyerekem", ezektől falnak megyek... :-D
Vagy előjön belőlem Fluimucil Ábel: de miééééééért???
Mi az örökbebaba?
Mondjuk a szepa szót én is használom, mert a szeparációs szorongás nagyon hosszú.
Mondjuk én alapból utálok ezekről beszélni, másokkal aķkor szoktam, ha kérdezik. Ezeknek a kifejezéseknek egy része otthon elmegy játékosnak. De el nem tudon képzelni, két felnőtt beszélgetésben hogy hangzik el a csuri vagy a kakikál vagy a nunus vagy a tejci.
Pl az anyatej fogyasztásra nincs épesző kifejezés, mert a "most szopni fog" is undorító.
Amúgy azt is utálom, amikor mások fordulnak így hozzám. "Jajj hogy vagyunk ma?" És hasonlók.
Engem az zavar, ha sokan nem nevezik a gyereknek nevén a dolgokaz.
Pl, gyere enni - gyere hammázni
Kérsz inni? - Kérsz iszit? És társaik, napestig sorolhatnám. Nem szeretem ezt a nagyot nőttünk, elkezdtünk járni, most fogzunk dumát. Ez utóbbinál az értelemszerű, ha szenved a baba, olykor az egész család is, de egy anya nem fogzik, nem kezd el jarni, na mindegy. Vannak vicces dolgok.
A nunus/nuni, punci/kuki még érthető, csak nem mondjuk már h mosd meg a f.a.s.z.odat kisfiam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!