Mit gondoltok arról, ha valaki otthon van a kicsivel és a nagy bölcsibe jár? Tényleg nagyon rossz ez a nagynak?
A lányunk 1,5 éves lesz, én spirál mellett lettem újra terhes. A lányunk babakora nagyon megviselt engem, nagyon nem akartam még gyereket. Felvetettem az abortuszt (vagyis én ezt szeretném), de a férjem mondta hogy inkább menjen a nagy bölcsibe, akkor nekem könnyebb lesz.
Mit gondoltok, ez nem fogja nagyon megviselni? Ti mit tennétek?
(Bölcsiben van hely, kevés a gyerek, nem vennénk el dolgozó anyuka gyerekétől)
"16Hát, nálam nagyon lappang ez az erő, merthogy a lányunk születésekor sem bukkant elő :-( "
Épp azt mondom, hogy NEM lappang - hanem akkor keletkezik.
(Ezt bővebben kifejtem, mert fontos-ha akarod, később és mailben)
Az 1. után biztos vagyok, hogy volt egy kis depi-ami megakadályozta, hogy az a természetes erő keletkezzen. Hidd el, a sok "megszólás" "vélemény" és még sok egyéb akadályozza, hogy természetesen alakuljanak a dolgaink- régen 5-6 gyereket neveltek derűsen, szeretettel -miközben gyakran anyagiakkal küszködve éltek.
Bemásolom egy korábbi hozzászólásomat, ott ovival kapcsolatban volt egy hasonló kérdés.
Majd amikor az ovis gyereked bőgve kéri, h ne vidd, hadd maradhasson ő is veletek, meg amikor azt játsza a babáival, mackóival, h aki rossz, az megy oviba büntetésből, meg amikor a jólnevelt gyereked egyszer csak harapni kezd, ütni-vágni mindenkit, amikor újra bepisil az oviban, pedig már jó ideje nem csinálta, amikor újra szopni akar ő is, mint a kicsi, amikor hirtelen belázasodik, csakhogy ne vidd oviba, (igen, a gyerekek képesek ilyenre), és még tudnám sorolni, h a gyerekek milyen módon tudják kimutatni azt, h milyen jó is az, amikor megszületik a kistesó, mindenki boldog, őt meg beb.sszák az oviba, mert ő már nem kell. Ő így éli meg. De majd elmondja nektek a fenti eszközök valamelyikével ezt a saját gyereketek, akinek nem jár annyi, h azt a kis nyarat a családjával tölthesse. Könyörgök, még egy felnőtt is alig várja a nyári szabadságát, az iskolások egész tanévben a nyári szünetről ábrándoznak...
19-es!
akikről te írsz, azoknak a gyerekei dolgozni járnak, a kérdező azért akarja beadni majd a gyerekét, mert jön a pici stb.
és nem oviról van szó, hanem bölcsiről, a soha vissza nem hozható 3 évről.
26-os szerinted jobb lenne megölni a testvérét, minthogy 2 évesen bölcsibe kelljen járnia a nagyobbnak.....
Ezt most ugye nem mondod komolyan?
2. Annak a gyereknek akinek dolgoznak a szülei, annak könnyebb a bölcsi mint annak aki azért van ott hogy anyukának könnyebb legyen otthon a tesóval? Nem értem a logikádat....
Amúgy még én is jártam bölcsibe, másfél évesen adott be az anyukám, és köszönöm szépen jól vagyok, egészséges felnőtt vált belőlem, és szerettem bölcsibe járni.
Külföldön egyébként hónapokat vannak otthon a babával, nem 2 évet meg 3-at!
Nem hülye az a 2 éves gyerek, érzi, tudja, hogy otthon anyuka a kistesját ölelgeti, puszilgatja...
külföldöt ne keverjük bele ide, ott azért van úgy mert van munkahely és anyuka visszamegy dolgozni, az életszínvonalat se keverjük bele.
nem én találtam ki hogy az első 3 év pótolhatatlan a gyerek életében, amit az édesanyjával tölthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!