Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Otthon rossz? (részletek lent)

Otthon rossz? (részletek lent)

Figyelt kérdés
A fiam utál hazajönni. Folyamatosan húzza a száját, ha mondjuk, hogy hazamegyünk. Hamarabb megy a suliba, mert nem akart itthon lenni és napközis, csak hogy minél később jöhessen haza. Mindenre elmegy, ha nem kell itthon maradnia. Nem értem... Ő szerinte "szar a ház" és "ennyi, értsem már meg". Elmagyarázni nem magyarázza el, velünk eljön, nem tudom mi van, ami itthon zavarja. De ha nem mondja, nem tudom... Szerintetek?

2013. márc. 3. 18:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyke?

Nem lehet, hogy a gyerek társaság hiányzik neki.

2013. márc. 3. 18:33
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mit ért azon, hogy szar a ház?

Ha leomló félbe van, vagy kosz van, rendetlenség, akkor megértem, de amúgy nem.

2013. márc. 3. 19:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

az otthoni légkör nem tetszik neki

kivel éltek együtt? sok a veszekedés..?

esetleg a szobáját felújíthatnátok neki, akárcsak 1-2 új bútorral, vagy festéssel...

2013. márc. 3. 19:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szeretek otthon lenni, és igazából én sem tudom mivel magyarázni. A szüleim együtt vannak, és még csak nem is veszekednek (jó, persze néha-néha, de az mindeninél megesik...), a nővéremmel is megvagyok, saját szobám van, aminek a berendezése, színe is tetszik. De egyszerűen otthon lenni...unalmas, és "szar", ahogy a fiad is mondja. Sokkal jobban szeretek a suliban lenni, vagy akárhol máshol. Persze, néha megesik, hogy nincs kedvem kimozdulni valamelyik szombaton, de az is csak a fáradtság miatt van...

Hagyd rá a fiadra, vagy próbálj vele minél több időt tölteni, mert mondjuk nálam még az is baj, hogy anyu nagyon keveset van itthon, van amikor hetekre el kell utaznia a munkája miatt, ha itthon lenne többet, talán szeretnék itt lenni.

Mellesleg a fiú hány éves?

16L

2013. márc. 3. 19:37
 5/11 anonim ***** válasza:
velem is úgy van, hogy itthon okés minden, jó légkör stb., de mégis sokkal jobban szeretek házon kívül tartózkodni. Nem szeretek a lakásban punnyadni, inkább próbálom megismernia világot, barátkozni, kiállításokra járni, suliban programokon részt venni, koncertekre menni meg ilyenek :)
2013. márc. 3. 23:52
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Inkább örüljön a fiad, hogy van hova hazamennie, mert sok embernek már saját otthona sincs. Ha az én fiam lenne, adnék neki 1-2 atyai pofont, amitől észhez térne. Ha annyira utál otthon lenni és szarnak tartja a lakást, akkor menjen albérletbe, és éljen meg úgy ahogy tud. Pofám leszakadt, hogy már mit meg nem engednek, a mai fiatalok.
2013. márc. 4. 16:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Hú de ideges lettem amikor a 6. válasz olvastam.Igenis van olyan hogy a gyerek nem szeret otthon lenni.Én sem szeretek és ennek is meg vannak a maga okai.Csak hogy említsek egy párat:Zavar hogy ha az asztalomtól elnézek valamerre akkor mindig a látókörömben van az ajtó fölötti sarokban lévő penészfolt.És hogy 3 nap múlva 15 éves létemre a majdnem 18 éves bátyámmal és a 11 éves húgommal vagyok egy akkora szobában amiben 3 ember egy kicsit már sok. Ha szerinted hasonlók miatt bárki is elkényeztetett akkor sajnállak.

A kérdésre válaszolva pedig szerintem ülj le a fiaddal és beszéljétek meg hogy mi nem tetszik neki és min lehetne változtatni.

2013. márc. 4. 21:06
 8/11 A kérdező kommentje:
15 éves. Sosem korlátoztuk, hogy nem mehet el, tehát nem látom azt, hogy "végre kiszabadult". A férjemmel nagyon-nagyon ritkán veszekszünk. Három éve lett felújítva a lakás, az egyik legnagyobb szobát kapta, ő választotta a bútorjait, a falszínét. Egyke, de a szomszédban lakik az egyik barátja. Bár haladás történt, leült velem és azt mondta, hogy unatkozik itthon... ellenszer?
2013. márc. 5. 15:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Kedves 6-os válaszoló. Belőled remek szülő lesz, ha majd pofonnal fogod nevelni. Azért majd a sírodat és a temetésedet ne felejtsd el magadnak intézni, de előtte még az öregek otthonát is keresd majd fel. :)
2013. márc. 5. 17:09
 10/11 anonim ***** válasza:

akkor ennyi

otthon unatkozik

meg ennyi idősen az ember inkább szeret a barátaival lenni.

jó, hogy vannak barátai.

meg ez személyiség kérdése

engem úgy kell otthonról kiimádkozni míg öcsém meg igazi csavargyáros

2013. márc. 7. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!