Mit gondoltok arról, ha valaki otthon van a kicsivel és a nagy bölcsibe jár? Tényleg nagyon rossz ez a nagynak?
A lányunk 1,5 éves lesz, én spirál mellett lettem újra terhes. A lányunk babakora nagyon megviselt engem, nagyon nem akartam még gyereket. Felvetettem az abortuszt (vagyis én ezt szeretném), de a férjem mondta hogy inkább menjen a nagy bölcsibe, akkor nekem könnyebb lesz.
Mit gondoltok, ez nem fogja nagyon megviselni? Ti mit tennétek?
(Bölcsiben van hely, kevés a gyerek, nem vennénk el dolgozó anyuka gyerekétől)
4-5!
Magyarázd el kérlek, hogy szerinted minek tobb gyerek annak, aki nem bír meg egyel sem? Az en unoka testvérem példáján látom, hogy mekkora baromság volt. A gyerekek bölcsibe, oviba kerültek, amint lehetett, a szünetekben a nagyszülőknel töltik, mert "nem bírok velük" mondta a anyjuk.... Na sok értelme vol igy szülni, nem?
Egyebken igen, abortuszra mennek, nem tartanek meg egy nem kivan tterhességet.
Sok nő úgy gondolja egy gyerekkel sem bír. Azután megszületik és jön vele az erő is.. És a 2.-nál ez még inkább így van, de leginkább a 3.-nál- és ott tapasztalhatod azt a fantasztikus dolgot, hogy már a testvérek is "nevelik " egymást.
Az 1.után valószínű volt egy kis depressziód, ez most már nem lesz. (ez tapasztalat, általában így van)
2 éves lesz.. nagyon féltékeny lesz, de azt nem egy bölcsődébe való eltávolítás oldja fel: hanem ha ügyesen megpróbálod őt bevonni a kistesó gondozásába. Hozza a ruhát, keveri a teát, stb meglátod majd, milyen gyorsan ügyesedik és milyen büszke magára! Azt ne mondd neki: "te már nagy vagy" -hanem az úgy jó, ha az majd őbenne alakul ki Ő MAGA jön rá!- lám, szegény kis magatehetetlen baba- én lám milyen ügyes vagyok! hogy segítek anyukámnak:))
Én meg mit meg nem adnék hogy legyen kistesó.... pedig az én gyerekem is dackorszakos :).
Figyelj, még mindig jobb megoldás szerintem a bölcsi, minthogy meg se születhessen a testvére a lányodnak. Mondjuk én abortuszra csakis nagyon alapos indokkal mennék (pl nem tudom felnevelni - vagyis az alapvető dolgokat nem tudom biztosítani, vagy veszélyeztetné a terhesség az egészségemet). Azzal biztosan nem mennék abortuszra hogy nincs kedvem most babázni. Dehát nem vagyunk egyformák....
4-5 vagyok ha már így megszólítottál, talán mert az a baba MÁR OTT VAN és nem elméleti kérdés?? És ez szerinted egy jó indok abortuszra hogy nem annyira élvezte az első 6 hónapot vagy mert dackorszakban van a nagyobb? Szerintem számomra legalábbis ez nem lenne elégséges indok egy élet kioltására (pedig nem vagyok nagy abortusz ellenes aktivista ) mégis úgy gondolom hogy ha emiatt mennék oda a műtőasztalra bizony meggondolnám magam az utolsó pillanatban.
Nem azt mondtam hogy ha a nagyobb szenved rosszul érzi magát láthatóan megviseli a bölcsi akkor is erőltessük hanem hogy ha ez egy kicsit könnyebbséget jelent anyukának akkor inkább vigye (akár fél napra is) minthogy otthon "veri a mellét " milyen jó is ő hogy elbír 2 gyerekkel vagy hogy otthon szenved láthatólag mert nem olyan könnyű a helyzet.
Később lehet sokkal jobb is a helyzet, a nagyobb is egyre nő azért egy nagyobb ovissal nem olyan nehéz már (igen van gyerekem nekem is mint írtam 3 , van közte nehezebb eset van könnyebb is) csak ezt a kezdeti időszakot segíthet ( a hangsúly a HET en van) átvészelni egy bölcsis időszak (persze ha nincs segítsége mondjuk nagyszülő formájában de gondolom ha lenne nem ez merülne fel).
Szerintem ez hogy megölje e a babáját saját szántából meg hogy kicsit jár a nagyobb bölcsibe nagyon nem hasonlítható össze mint súlyosság. De ezt én gondolom így. Viszont azzal meg biztosan jól megkeseredik az élete ha hallja a támadásokat folyamatosan hogy miért nem vetetted el,....
ma 08:29 és a többiek: nagyon kérem, a kérdésre válaszoljatok, ITT nem az a kérdés ab vagy nem, hanem hogy hogy oldja meg a az első időszakot, amikor sok a dolog.
Előre aggódni, nem túl szerencsés, elviszi az energiát gyengít.. Amikor benne vagy egy helyzeteben - akkor kell intuitíve meglátni, mi a teendő.
És hidd el, akkor keletkezik az erő is, ami ehhez kell. Az az erő nem lappang valahol, vár valamire: akkor keletkezik. (12-eske)
Hát, nálam nagyon lappang ez az erő, merthogy a lányunk születésekor sem bukkant elő :-(
De tényleg nem abortusszal kapcsolatban kérek véleményeket, hanem hogy egy 2 éves gyereket mennyire viselne meg a bölcsi.
Nagyon sok 2 éves jár bölcsibe és nincs semmilyen lelki sérülésük. Én a helyedben előbb elkezdetném vele a bölcsit, még mielőtt megszületik a tesó.
13-as voltam
Nyilván ha nem érzi ott jól magát akkor nem erőltetném a bölcsit. Az én fiamból kiindulva (nem tudok másból kiindulni) biztosan szeretni fogja. Szereti a gyerektársaságot a lányod is nem?
még mindig 13-as.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!