Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valaki otthon van a kicsivel és a nagy bölcsibe jár? Tényleg nagyon rossz ez a nagynak?

Figyelt kérdés

A lányunk 1,5 éves lesz, én spirál mellett lettem újra terhes. A lányunk babakora nagyon megviselt engem, nagyon nem akartam még gyereket. Felvetettem az abortuszt (vagyis én ezt szeretném), de a férjem mondta hogy inkább menjen a nagy bölcsibe, akkor nekem könnyebb lesz.

Mit gondoltok, ez nem fogja nagyon megviselni? Ti mit tennétek?

(Bölcsiben van hely, kevés a gyerek, nem vennénk el dolgozó anyuka gyerekétől)

2013. jún. 3. 08:10
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
55%

4-5!

Magyarázd el kérlek, hogy szerinted minek tobb gyerek annak, aki nem bír meg egyel sem? Az en unoka testvérem példáján látom, hogy mekkora baromság volt. A gyerekek bölcsibe, oviba kerültek, amint lehetett, a szünetekben a nagyszülőknel töltik, mert "nem bírok velük" mondta a anyjuk.... Na sok értelme vol igy szülni, nem?

Egyebken igen, abortuszra mennek, nem tartanek meg egy nem kivan tterhességet.

2013. jún. 3. 08:29
 12/64 anonim ***** válasza:
81%

Sok nő úgy gondolja egy gyerekkel sem bír. Azután megszületik és jön vele az erő is.. És a 2.-nál ez még inkább így van, de leginkább a 3.-nál- és ott tapasztalhatod azt a fantasztikus dolgot, hogy már a testvérek is "nevelik " egymást.

Az 1.után valószínű volt egy kis depressziód, ez most már nem lesz. (ez tapasztalat, általában így van)

2 éves lesz.. nagyon féltékeny lesz, de azt nem egy bölcsődébe való eltávolítás oldja fel: hanem ha ügyesen megpróbálod őt bevonni a kistesó gondozásába. Hozza a ruhát, keveri a teát, stb meglátod majd, milyen gyorsan ügyesedik és milyen büszke magára! Azt ne mondd neki: "te már nagy vagy" -hanem az úgy jó, ha az majd őbenne alakul ki Ő MAGA jön rá!- lám, szegény kis magatehetetlen baba- én lám milyen ügyes vagyok! hogy segítek anyukámnak:))

2013. jún. 3. 08:31
 13/64 anonim ***** válasza:
72%

Én meg mit meg nem adnék hogy legyen kistesó.... pedig az én gyerekem is dackorszakos :).

Figyelj, még mindig jobb megoldás szerintem a bölcsi, minthogy meg se születhessen a testvére a lányodnak. Mondjuk én abortuszra csakis nagyon alapos indokkal mennék (pl nem tudom felnevelni - vagyis az alapvető dolgokat nem tudom biztosítani, vagy veszélyeztetné a terhesség az egészségemet). Azzal biztosan nem mennék abortuszra hogy nincs kedvem most babázni. Dehát nem vagyunk egyformák....

2013. jún. 3. 08:36
 14/64 anonim ***** válasza:
24%

4-5 vagyok ha már így megszólítottál, talán mert az a baba MÁR OTT VAN és nem elméleti kérdés?? És ez szerinted egy jó indok abortuszra hogy nem annyira élvezte az első 6 hónapot vagy mert dackorszakban van a nagyobb? Szerintem számomra legalábbis ez nem lenne elégséges indok egy élet kioltására (pedig nem vagyok nagy abortusz ellenes aktivista ) mégis úgy gondolom hogy ha emiatt mennék oda a műtőasztalra bizony meggondolnám magam az utolsó pillanatban.

Nem azt mondtam hogy ha a nagyobb szenved rosszul érzi magát láthatóan megviseli a bölcsi akkor is erőltessük hanem hogy ha ez egy kicsit könnyebbséget jelent anyukának akkor inkább vigye (akár fél napra is) minthogy otthon "veri a mellét " milyen jó is ő hogy elbír 2 gyerekkel vagy hogy otthon szenved láthatólag mert nem olyan könnyű a helyzet.

Később lehet sokkal jobb is a helyzet, a nagyobb is egyre nő azért egy nagyobb ovissal nem olyan nehéz már (igen van gyerekem nekem is mint írtam 3 , van közte nehezebb eset van könnyebb is) csak ezt a kezdeti időszakot segíthet ( a hangsúly a HET en van) átvészelni egy bölcsis időszak (persze ha nincs segítsége mondjuk nagyszülő formájában de gondolom ha lenne nem ez merülne fel).

Szerintem ez hogy megölje e a babáját saját szántából meg hogy kicsit jár a nagyobb bölcsibe nagyon nem hasonlítható össze mint súlyosság. De ezt én gondolom így. Viszont azzal meg biztosan jól megkeseredik az élete ha hallja a támadásokat folyamatosan hogy miért nem vetetted el,....

2013. jún. 3. 08:40
 15/64 anonim ***** válasza:
63%

ma 08:29 és a többiek: nagyon kérem, a kérdésre válaszoljatok, ITT nem az a kérdés ab vagy nem, hanem hogy hogy oldja meg a az első időszakot, amikor sok a dolog.

Előre aggódni, nem túl szerencsés, elviszi az energiát gyengít.. Amikor benne vagy egy helyzeteben - akkor kell intuitíve meglátni, mi a teendő.

És hidd el, akkor keletkezik az erő is, ami ehhez kell. Az az erő nem lappang valahol, vár valamire: akkor keletkezik. (12-eske)

2013. jún. 3. 08:42
 16/64 A kérdező kommentje:

Hát, nálam nagyon lappang ez az erő, merthogy a lányunk születésekor sem bukkant elő :-(

De tényleg nem abortusszal kapcsolatban kérek véleményeket, hanem hogy egy 2 éves gyereket mennyire viselne meg a bölcsi.

2013. jún. 3. 08:44
 17/64 anonim ***** válasza:
33%
14 es vagyok igen szerintem én pont erre válaszoltam (csak a kérdezés miatt reagáltam erre a részre is is hogy ab.hoz számomra mi az ami elegendő indok lenne és mi az és ez nem az):)
2013. jún. 3. 08:45
 18/64 anonim ***** válasza:
23%

Nagyon sok 2 éves jár bölcsibe és nincs semmilyen lelki sérülésük. Én a helyedben előbb elkezdetném vele a bölcsit, még mielőtt megszületik a tesó.

13-as voltam

2013. jún. 3. 08:46
 19/64 anonim ***** válasza:
42%
Számtalan 2 éves jár bölcsibe :)) És köszönik jól vannak. Akinek a szülei dolgoznak azok is mennek a bölcsibe és senki sem gondolja hogy akkor 100% szenvedés lesz ott az életük sőt. Sok sok ismerősöm teljesen pozitívan meséli mi mindent tanult ott a gyerek meg mennyit fejlődött és egyáltalán nem utálja! Betegségek persze vannak, de az oviban is lesznek.
2013. jún. 3. 08:47
 20/64 anonim ***** válasza:

Nyilván ha nem érzi ott jól magát akkor nem erőltetném a bölcsit. Az én fiamból kiindulva (nem tudok másból kiindulni) biztosan szeretni fogja. Szereti a gyerektársaságot a lányod is nem?

még mindig 13-as.

2013. jún. 3. 08:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!