Bölcsödében/ovódában ha rossz a gyerkőc, otthon van utána megtorlás?
Kislányom 2,5 éves múlt, bölcsödébe jár. Sajnos nagyon "elkanászodott" ott bent, itthon teljesen kezelhető.
Ott megver, megharap másokat napi szinten már kb fél éve, és egyszerűen nem bírnak vele. Vajon miért? Itthon vagy bárhol vagyunk meg sem próbál ilyeneket. Természetesen vannak hisztik, vannak kirohanások de kezelhetően.
Azon gondolkoztam vajon jó ötlet lenne, ha mondjuk naponta 1-2szer elmondanám neki ha így viselkedik akkor lesz valamilyen büntetés. Ez máskor más témában már bevált.
Nem!
Ott elmagyarázzák nekik, itthon nem büntetem érte őket!
Szerintem mindent az adott pillanatban kell megbeszélni, és a büntetés is ott lenne hatékony, ahol rossz, ahol nem tartja be a szabályt. Milyen módon próbálják megoldani? Büntisarok?
Nálunk az óvodában volt olyan, hogy különböző szimbólumokat rajzoltak az óvónők, és ha valaki valamiben nagyon ügyes volt, akkor kapott egyet. (öltözés, fogmosás, ügyes játék, játékok elpakolása, stb.)
szia, nagyon ajánlom ezta könyvet a figyelmedbe:
én most olvasom, sztem brilliáns. én amúgy alapból magamtól is kb így próbáltam nevelni a kislányomat (szintén 2,5 éves), de ebből a könyből már most pedig még nem járok a végén sok jó ötletet merítettem.
komolyan mondom, hogy nézz utána, megéri!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!