Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Miért vesz valaki új ruhát a...

Miért vesz valaki új ruhát a kisbabájának?

Figyelt kérdés

Igazából csak kíváncsi vagyok, mert nem látom benne a logikát ;)

Most várom az első babámat, és olyan csodaszép, jó minőségű/állapotú ruhákat találok 2-300 forintért turiban vagy interneten, hogy csak na. Úgyse hordja 1-2 hónapnál tovább őket, mert kinövi, mi értelme ennek a többszörösét kiadni ruhákra azért, hogy háromszor felvegye?

Nyilván most, vasalom őket, semmivel sem "piszkosabbak", mint a bolti ruhák.

Ne értsetek félre, természetesen mindenkinek szíve-joga újonnan vásárolni a ruhákat, csak kíváncsi vagyok, miért ad ki valaki erre feleslegesen pénzt, még akár akkor is, ha milliomos?

Mi az oka, hogy újat vesz használt helyett, mikor utóbbival még a környezetet is óvja?

2021. jan. 1. 20:13
1 2 3 4 5 6
 51/57 A kérdező kommentje:

Én is használt ruhát hordok 90%-ban, igen, speciel környezetvédelemből többnyire (bár mint látom, itt úgysem hiszik el, hogy ez valakinek fontos).

De sosem gondoltam még úgy ruhára, hogy úristen, kié lehet.... mármint, ezek fertőtlenítve vannak, otthon ki lesznek mosva és vasalva, egy rokon ruhája sincs tisztább ennél...

2021. jan. 2. 19:26
 52/57 anonim ***** válasza:
13%
Igen, sok dologba nem gondolnak bele az emberek. Pl. A fürdőkben a medencékben is miben fürdünk? Lábgombában, hüvelyváladékban, pisiben, kakában stb. Ha valakinek nagy wczni kell, utána ugyanúgy belemegy a vízbe. Nem mindenki hasznal oda is nedves törlőt. Utána meg a vízben ázik a maradék többi ember közé. Az anyuka aki a gyerekmedencében vigyáz a gyerekére és csak ül a medencében, neki is mi ázik? Minden a hüvelyéből és a fenekéből. Ez csak egy példa, hogy sok dologba valóban nem gondol bele mindenki. Vehetjük úgy, hogy tiszták és fertőtlenítettek a ruhák. De megint egy sarkalatos példával élve, egy csövestől is elvehetném a ruháját amit aztáb kifertőtlenítek, kimosok és kivasalok... Ugyanúgy tiszta lenne. De ennek tudatában mégsem venné fel senki.
2021. jan. 2. 19:38
 53/57 anonim ***** válasza:
35%
Mi köze a környezetvédelemnek ehhez?
2021. jan. 2. 20:29
 54/57 anonim ***** válasza:
69%

Az elején én is vadásztam használt cuccokat, majdnem használatlan mini ruhákat párszázért, nagyjából 62-es méretig. Turiban is sok szép volt, címkés is akadt több is, neten is vettem más anyukától láthatóan majdnem érintetlent.

Aztán kb. 68-tól ugye többet van a gyereken, nekem akkora ruhákat hordott, amikor indult a hozzátáplálás, a cékla, a barack az égnek nem jött ki, már kúszott-mászott, így a turis cuccoknak vagy a térde volt gáz, vagy a nyaka körül volt foltos. Eltöltöttem vagy 4 órát 3 turiban 68-as méret után kutatva, és majdnem semmi használhatót nem találtam. Addig persze az

5 hónapos gyerek le volt passzolva. Na, akkor átálltam totál a LIDL/Aldi, Pepco, H&M témára. Drágább, bár nem sokkal, de tuti van méret, amikor valami kell.

2021. jan. 3. 14:47
 55/57 anonim ***** válasza:
9%

Kérdező, egyetértek veled, èn is gondolkodtam már ezen. Sokan odavannak a Pepcos ruhákèrt, hát èn biztos nem vennèk ott. Milyen minőség az, amit ennyièrt tudnak adni? Arról nem is beszélve, hogy nem túl kellemes, mikor a bölcsis/ovis csoport fele ugyanolyan ruhát hord.

Èn bodybòl mindig újat szoktam venni, a Lidl Lupiluja szerintem nagyon jò. Cipőből szintèn új, Geox, Primigi, Superfit ès hasonlók. Viszont a többi ruhát turibòl ès online turibòl veszem kifogástalan állapotban, vagy címkésen. Egy csomó designer ruhája van, ès nem feltétlenül olyanokra gondolok, amit mindenki ismer, hanem azok az igazi, minőségi, jò anyagú ès fazonú darabok, amik nem mennek szét az első mosásnál.

Ès igen, sokkal jobb érzés ilyen ruhát ráadni.

Magamnak szintèn így vásárolok.

2021. jan. 31. 19:23
 56/57 anonim válasza:
45%
Mi is vettünk pár újat anno, aztán asszony rendelt internetről, és meglepődtünk, hogy 10.000 ért a boltba 3 body -t kapni, innen meg rendelt 11 darab újszerű ruhát. icipici.hu-ról rendeltünk am mi, de nagyon megvagyunk elégedve velük
2021. febr. 22. 11:35
 57/57 anonim ***** válasza:
51%

55

En szoktam venni a pepcoba ruhat, egy csomo van 100% organic cotton cimkevel, szoval termeszetes pamut.

Lehet be kene nezned egyszer, mielott itelkezel.

Egyebkent, hogy a bolcsibe/ovibe ugyanolyan ruhajuk van a piciknek esetleg, az kinek nem kellemes? A szuloknek? Vagy kinek?😀

2021. febr. 22. 22:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!