Miért vesz valaki új ruhát a kisbabájának?
Igazából csak kíváncsi vagyok, mert nem látom benne a logikát ;)
Most várom az első babámat, és olyan csodaszép, jó minőségű/állapotú ruhákat találok 2-300 forintért turiban vagy interneten, hogy csak na. Úgyse hordja 1-2 hónapnál tovább őket, mert kinövi, mi értelme ennek a többszörösét kiadni ruhákra azért, hogy háromszor felvegye?
Nyilván most, vasalom őket, semmivel sem "piszkosabbak", mint a bolti ruhák.
Ne értsetek félre, természetesen mindenkinek szíve-joga újonnan vásárolni a ruhákat, csak kíváncsi vagyok, miért ad ki valaki erre feleslegesen pénzt, még akár akkor is, ha milliomos?
Mi az oka, hogy újat vesz használt helyett, mikor utóbbival még a környezetet is óvja?
Én míg lányom kicsit volt volt hogy turiba vetem ruhákat de hamar rá untam hogy sorba álljak vagy gyorsan kapkodjak le mindent,vagy hogy kereskedők az összes jó állapotú vagy címkés ruhákat be söpörték egyszerre a zsákba nem hagyva túl sok jót mezei vásárlónak illetve nem nagyon volt az én ízlésének való kislány ruha illetve mint kiderült annyiba került egy használt mint egy új.egyszer be mentem C&A és 500 Ft volt egy nekem tetszó póló, onnantól kezdve inkább új ruhái lettek gyerekemnek ,bár volt hogy egy anyukától vetem farmereket .
Viszont a biciklije lányomnak használt tökéletes állapotú,vetem már neki jégkorcsolyát használtan .
"hogy újonnan ötször annyiért vegyen meg valamit, ami párszor van a gyereken."
Nem ötször annyiért. De amíg pl: 700 Forintért vehetek kiváló minőségű, színtartó, jó szabású body-t újonnan (pl: lidl), nem fogok 3-500-ért órákat túrni, hogy megfelelő minőséget és megfelelő méretet találjak. ;)
Egyébként ha nem lenne olyan, aki az újat megveszi, nem tudnál kitől használtat venni.
Ha jó minőségűt veszel, akkor a "drágább" darabokat könnyen eladhatod. Pl: (ismét) lidl - téli overált vettem 3500-ért, majd amikor a második gyerek kinőtte, eladtam 3000-ért. 2 gyereknek lett meg 500-ért overálja. Még egy gyerekkel is megérte az új.
Miért, a te gyereked minden ruhát összesz*rt, pisilt és hányt? Úgy gondoltál a kis ruháira, miután kinőtte őket, hogy undormány göncök, amiket gusztustalan lenne ráadni egy kisbabára? :O
Miben más egy unokatesó ruhája, mint más gyereké, ha ki van mosva és vasalva?
Mondjuk az atlag csecsemo ruhai 99%-a találkozik a végtelenekkel. Unokateso ruháját se adtam rá, ezt épp azért se, mert nekem lányom volt, ott meg fiú, plusz pár év különbség, de amúgy meg a családját ismeri az ember és tudja, hogy milyen tiszták, a turis cucc ismeretleneit pedig ugye nem.
De csak egy kerdes: te magad új ruhában jársz, vagy használtban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!