Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki, hogy ossza be az idejét a...

Ki, hogy ossza be az idejét a kisbabája mellett?

Figyelt kérdés
Én most első sorban olyan nőket kérdeznék erről, akik nem rég szülték meg az első gyermeküket. Én még várandós vagyok, de teljesen elijesztenek, az életkedvemet elveszik, azok akiknek már van 1-2 gyerekük azzal, hogy azt mondják “semmire nem lesz időd”, “örülsz, ha WC-re eltudsz menni”, “magadra semmi időd nem lesz, “párodra semmi időd nem lesz” stb. hozzászólásokkal. Na most én erre nagyon kíváncsi vagyok... én úgy vagyok vele, hogy arra van időm amire akarom. Nyílván sok minden fog függni attól, hogy milyen lesz a gyerekem, de ennyire befeszülni nem szeretnék, hogy semmi más dolgom ne legyen a gyerekemen kívűl.
2020. ápr. 27. 18:10
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Az első három hónapban szinte letehetetlen volt a fiam. A házimunka megvár. Ebédet hozott vagy főzött a férjem. Amit nagyon kellett azt megoldottam míg aludt. Olyan volt hogy szinte alig ettem, mert mindig akkor volt valami gond. Ha otthon volt a férjem, foglalkozott ő vele amíg ettem, de ha nem..... Most 8 hónapos. Szinte folyamatosan figyelnem kell rá mert meg sem áll. Mászik. Bejárja a házat. Az agy melett, szekrénynél feláll és végig járkál. Szóval toppon kell lennem.

Leginkább akkor tudod megoldani, hogy gyerek nélkül legyél, ha van akinek lepasszold kicsit. Ha szoptatsz akkor még ez sem egyszerű.

2020. ápr. 27. 19:11
 2/26 A kérdező kommentje:
Hát igen valószínűleg annak van/lesz könnyű dolga, akinek nyugodt kisbabája születik. :)
2020. ápr. 27. 19:25
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez függ a baba természetétől és a te hozzáállásodtól. A baba llehet hogy elejétől kezdve csak enni kel fel éjjel és nyugodt baba marad egész nap és van, aki hetekig üvölt éjjelente ..vagy nappal is. Lehet " pocakfájós" jön najd a foga stb...

Akarhogyan is, életedben ez egy igazan nagy valtozas lesz. Eleinte csak szopizik- alszik aztán fokozatosan egyre éberebb lesz és egyre több dolgot csinál és igényel. Nekem 2 gyerekem van és elejétől fogva ég és föld. Az első gyerek után lesajnaltam a 3 gyerekeseket, hogy ha ez ilyen, hogyhogy olyan hülyék, hogy ennyi gyereket összehoztak. Aztan megnőtt a nagy, elfelejtettük milyrn farasztó volt az eldő és most itt van a kisebbik, akivel minden nehézségre felkészültem és egy klasszikus " mintababa" lett.

Ettől függetlenül mem tudod megúszni az időt,amit velük töltesz el így, vagy úgy. Mindenesetre egyre több dolgid lesz a gyerekkel, de mindig lesznek benne könnyebb és nehezebb periódusok. Nem kell megijedni ettől, ez egy új tartalom és élmény lesz az életedben. Egész más dolgok fognak a fejedben járni, más lesz a sorrend.

Én mindig arra gondolok, mikor nagyon nehéz, hogy milyen jó, hogy vannak nekem, hiszen úgy nehéz, hogy vannak nekem és nem úgy, hogy nincsenek...

2020. ápr. 27. 19:53
 4/26 Horaires ***** válasza:
100%
Én valahogy úgy tudnám összefoglalni az első hónapokat, hogy kb egy nap során van 5x 10 perced amikor azt csinálsz amit akarsz. S akkor képbe jönnek a prioritások, hogy pl ha akarsz háromszor enni egy nap akkor az el is vesz hármat és maradsz 2x 10 perccel, amikor eldöntöd, hogy leülsz a férjed mellé, elmosogatsz, vagy mosol hajat. Tehát nyilván meg tudsz oldani többé-kevésbé bármit... mert nem az a baj, hogy nincs tíz perced x dologra, hanem inkább x dolog nem elengedhetetlen az életben maradáshoz, s akkor eltolódik pár nappal, vagy akár héttel. Ezt, ha dióhéjban kell elmagyarázni akkor valóban egy ilyesmi lesz belőle, hogy semmire nincs idő, vagy örülsz, hogy wcre el tudsz menni. Az valóban igaz, hogy amit nagyon akarsz, arra rászánod azt a pici időd amid van, viszont az is, hogy ez sokszor nem valami kellemes kikapcsolódás lesz, hanem egy nagyon alap szükségleted elintézése pl. evés. Vagy szusszansz egyet, de akkor úszott a főzés, mosogatás és takarítás, és kimarad a vacsorád. Az első időszak tényleg nagyon húzós, nem véletlenül “ijesztgetünk”, próbálunk felkészíteni rá, hogy ne érjen akkora arcul csapásként. :) Legalábbis én így vagyok vele.
2020. ápr. 27. 20:06
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
A jófej gyereket nem kell ragozni, a matricához meg ott a kendő. Attól, mert nekik szar volt, még nem biztos, hogy neked is az lesz, de ha nem szenvedsz majd te is, akkor vagy irigyek lesznek, vagy kinéznek az ilyenek.
2020. ápr. 27. 20:50
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

2. gyerekkel vagyok itthon (illetve most az elso is itthon van, aki amugy ovis). Most vegeztem el nemreg egy online tanfolyamot. A kicsi nagyon nyugodt baba, de keveset alszik ossze-vissza nappal, ejjel gyakran ebred, de meg mindig jobb, mint a nagynal, mert legalabb gyorsan vissza is tudom altatni. Valoban arra van ido, amire szeretnem, de csak ugy, hogy a ferjem foz, es a takaritas nagy reszet is o csinalja, mos, tereget, elpakol, a nagyjoz o kel ejszaka. Igy volt a kicsi szuletese ota napi 15-45 viszonylag nyugodt percem, amikor a tanfolyamot csinaltam. Amikor alszik, olyankor szoktam olvasni (mellette kell maradnom, kulonben altalaban felebred). Szoptatas kozben nagyreszt ra, vagy a nagyra szoktam figyelni, ha epp semmi nincs, akkor ha nemreg ebredt es szopizott, elmegyek furodni, es viszem magammal a pihenoszekben, vagy a naggyal jatszunk, o mellettunk, aztan eleg gyorsan el kezdi igenyelni, hogy fogjam kezben, de ebredes utan szokott lenni 30-45 percem, az evest is ilyenkorra igyekszem tenni.

A nagyobbik gyerekdm kb. letehetetlen volt, meg kuszni nem kezdett, es utana is nagyon igenyelt. 20 percem volt kb. naponta fozni nyugodtan, furodni is csak ugy tudtam siras nelkul elmenni, ha a ferjem itthon volt. Nagyon faradt is voltam a sok ebredestol. Mellette 5 honapos kiratol heti 16 oraban dolgoztam otthonrol hetkoznap estenkent es vasarnap. Nagyon ki voltam merulve. Hibakat csinaltam, a fonokom e-mailjeit nem tudtam sokszor ertelmezni, felreertettem a faradtsagtol olyan dolgokat, amik pedig egyertelmuen le voltak irva. A megrendelesekkel is volt, hogy hibaztam, legszivesebben csak bogtem volna vagy neztem volna ki bamban a fejembol. Most is faradt vagyok, de korantsem annyira, mint az elsonel. Kedvem viszont 1-1 rosszabb ejszaka utan nem nagyon van tanulni.

Szoval nem indegy, milydn gyereket fogsz ki, de persze semmi sem lehetetlen.

2020. ápr. 27. 20:57
 7/26 A kérdező kommentje:
Azt én is tudom mások figyelmeztetése nélkül is, hogy nem lesz könnyű, főleg az első hetek, hónapok, de szerintem nem kellene ennyire drasztikusan felfogni, mert sok anyukán azt látom, hogy szenved a helyzettel. Fiatal kora ellenére olyanná válik, mint egy 40-50 éves nő, akinek már nem számít semmi, mert vannak gyerekei és kész itt meg is állt az élet. Lehet, hogy nekik alapból is ilyen gondolkodásuk volt vagy tényleg a gyerekek hatására vált ilyenné ezt nem tudom.
2020. ápr. 27. 21:02
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Amire te gondolsz, az a krónikus fáradtság. Ez a kisgyermekes anyukák körében elég gyakori jelenség. Kb óvodás korukig elég intenzíven foglalkozni kell velük. Az én véleményem az, hogy pont az eleje könnyű egy babával, hiszen rengeteget alszik és ahogyan megismeritek egymást, úgy igényli a foglalkozast, törődést, társaságot. Aztán ahogy fejlődik úgy jelent egyre több és több energiát. Hogy ezt te hogyan fogod kezelni, természetesen csakis rajtad múlik. Mindenesetre a legkönnyebb természetű babával is előfordulhatnak átsírt éjszakák, zombiüzemmód. Ha a baba tartósan kifárasztja a szülőket, ott hiába mondod, hogy arra van ideje, amire akarja...olyankor egyszerűen kimerült az ember. Ez a kimerültség átmenetileg le tudja nullázni az embereket. De! Hálistennek ez az időszak sem tart örökké. Csak ezekben az időkben nem a saját hobbinknak van itt az ideje.

3. Voltam

2020. ápr. 27. 21:55
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

1 vagyok

3 az én fiam pl két hetes kora óta alig alszik nap közben. Szóval nálunk nem volt meg ez a jajj csak eszik alszik én meg pihenek téma. Nagyon sok figyelmet igényelt akkor is. Szóval vannak ilyen gyerekek is akikkel már az eleje is nehéz

Igény szerint szoptatok. Az első három hónapban szinte feszt cicin akart lenni. Este nem kelt sokszor (3-4) de akkor egy órán keresztül cicizett. Szinte zombi voltam. Aztán ugye mikor jött a foga, volt pár szar éjszakánk. Szóval simán vannak olyan napok (meg nálunk az első 2-3 hónap is) amikor anyuka átmegy zombi üzemmódba.

2020. ápr. 28. 05:51
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
A Maslow-piramis megvan? Ha faradt vagy, az onkitelesites az utolso a listadon, ameddig nem pihented ki magad. Ez lehet fizikai faradtsag, vagy szellemi is, kisgyereknel babakorban ottvan markansan altalaban mindketto, egyszerre ketfele figyelni ugyanis baromira lefaraszt, meg folyamatosan keszenletben lenni, pl. hiaba altatod el, ott a folyamatos keszenlet erzese, hogy barmikor kelhet, figyelned kell ra, a hormonok gondoskodnak errol, akarmilyen onmegvalosito tipus is vagy (en az vagyok), nekem ez meg nehezebb is most, mintha csak a gyerek lenne az eletcelom, mert folyamatosan bennem van, hogy mast is szeretnek csinalni mellette, de gyoznek az alapveto szuksegletek. Baratnom is megcsinalta gyerek mellett a doktorijat, de meg ugyis nehez volt neki, hogy rengeteg segitsege volt, ami a legtobb anyanak nem adatik meg. Szoval szamomra ezt jelenti a ,,semmi masra nincs ido”. Volt amugy s nyugidt babam mellett nagy erofeszitsek, es beallitott szokasok mellett az oviszunetig, azota nincs ra kapacitasom, es ezt nem is elem meg jol.
2020. ápr. 28. 07:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!