Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki, hogy ossza be az idejét a...

Ki, hogy ossza be az idejét a kisbabája mellett?

Figyelt kérdés
Én most első sorban olyan nőket kérdeznék erről, akik nem rég szülték meg az első gyermeküket. Én még várandós vagyok, de teljesen elijesztenek, az életkedvemet elveszik, azok akiknek már van 1-2 gyerekük azzal, hogy azt mondják “semmire nem lesz időd”, “örülsz, ha WC-re eltudsz menni”, “magadra semmi időd nem lesz, “párodra semmi időd nem lesz” stb. hozzászólásokkal. Na most én erre nagyon kíváncsi vagyok... én úgy vagyok vele, hogy arra van időm amire akarom. Nyílván sok minden fog függni attól, hogy milyen lesz a gyerekem, de ennyire befeszülni nem szeretnék, hogy semmi más dolgom ne legyen a gyerekemen kívűl.
2020. ápr. 27. 18:10
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Hát akkor valószínűleg nem, csak ijesztgetni akarnak ezzel, de nem baj ez ezzel jár, csak azt hittem, hogy rosszindulatból mondják legtöbbször. :D
2020. ápr. 28. 12:55
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagy volt a pofám, hogy majd arra lesz időm amire akarok és hogy majd a gyerek alkalmazkodik hozzánk... Aztán jött a valóság. Igaz még csak két hónapos, de már most megdőlt egy csomó elméletem 😂
2020. ápr. 28. 22:00
 13/26 A kérdező kommentje:
Én azzal tisztába vagyok, hogy majd nem a kisfiam fog hozzánk alkalmazkodni, csak azt nem tudom elképzelni, hogy hogy lehetséges az, hogy semmire nincs idő. Pedig látok olyan szülőket, akik eltudnak végezni mindent, amit előtte is, de valószínűleg nekik nagyon jó babájuk született. :) :D
2020. ápr. 29. 12:51
 14/26 anonim ***** válasza:
84%

Vagy hagyták egy ideig sírni és a gyerek már nem is sír (ami ha utánanézel, nem a legkifizetődőbb a gyerek szempontjából hosszútávon, ám tény hogy a szülőknek kényelmesebb). Szóval kérdés mit csinálsz a gyerekkel amikor éppen nem szopizik, de nem is alszik és el se akar lenni egyedül... Ma például az ebédet megcsinálni is kihívás volt, nem hogy még a mindent is. Ma például nem csináltam mást csak 5-6szor fél órát szoptattam, 3szor fél órát tornáztu k, játszottunk stb, próbáltam altatni nem tudom menmyit... Sikertelenül. Zuhanyoztam és kaját csináltam a lyukakban. Reggel elvittem a kutyákat. És épp most ébredt a mikroalvásából.

De volt már olyan napunk amikor egy huzamban aludt 3 órát. Akkor még dolgozni is tudtam meg a kutyákkal edzeni. De erre nem tudok alapozni, mert nem ez a jellemző... Jah és a miénk nyugodt, nem hasfájós baba. Csak épp vannak szociális igényei.

De majd úgyis meglátod.

2020. ápr. 29. 14:47
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Hordozni próbáltad? Az én fiam nagyon jót alszik úgy, miközben én pl az ebédet csinálom. Kérdező neked is ajánlom hogy nézz utána.
2020. ápr. 29. 14:59
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

"azt nem tudom elképzelni, hogy hogy lehetséges az, hogy semmire nincs idő. Pedig látok olyan szülőket, akik eltudnak végezni mindent, amit előtte is, de valószínűleg nekik nagyon jó babájuk született."

Nehogy azt hidd, hogy a baba természete az oka mindennek és annak ellenkezőjének is! A baba jelenléte önmagában egy folyamatos "tennivaló". Egy konstans létező feladat. Amikor megszületik, akkor a szoptatás-etetés-altatással telnek el a hetek, aztán ahogy egyre többet van ébren, úgy kell vele többet foglalkozni. Aztán ott van a séta/levegőztetés, fogzási nyűgösség, mozgásfejlődéskor alvászavarok stb... Egy kis tornáztatás, egy kis pelenkacsere, közben odaég az ebéd esetleg.

Én is ismerek olyat, akinek nem lett a gyerek születése után nehezebb az élete, mert amúgy sem volt semmilyen érdeklődése, hobbija. Néha eljàr szórakozni, lepasszolja a nagyinak a gyereket és ennyi. Háztartást hébe-hóba vezet, hetente 1-2x csinál bébiételt, a többi üveges eledel.

Nekem több tevékenységem, hobbim időt és koncentraciót igényel. Ezeket kb 6 hónapos koráig tudtam mértékkel csinálni. Jelenleg csak este, alvás idő után lenne időm ezekre, és adva is van pár óra esténként. De az utóbbi hónapokban és amióta mászik, feláll, szociális igényei vannak, napi 1x alszik, főzök, háztartást vezetek, azóta semmi erőm sincs a nap végére.

De kár is magyarázni, majd nemsokára megtapasztalod :)

2020. ápr. 29. 16:34
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne is mond. Én vagy 2 hete varrok egy játékot a 8 hósnak. Este tudnám csinálni mikor alszik de nem mindig van erőm 😅 Meg csomoszor még akkor teregetek, mosogatok.... stb
2020. ápr. 29. 16:46
 18/26 anonim ***** válasza:
89%

Nem mindenki hagyta sírni, aki meg tudta oldani a dolgait egyedül is, és nem is csak a jó természetű babán múlik. Ez azért csúnya általánosítás, meg egyfajta önigazolásnak is tűnik.

A hordozás viszont baromi sokat segít.

2020. ápr. 29. 17:44
 19/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!! Ezt a hordozós ötletet mindenféleképpen kipróbálom majd, ha eljön az ideje! :D
2020. ápr. 29. 21:44
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

A hordozas tenyleg rengeteget segitett eddig mindket gyerekemnel. Az elso orditott, ha nem volt testkontaktusban velem jo sokaig, a kicsi teljesen mas, neki eleg, ha lat, es szopizni sem akar fel napokat. O az elso par hetben szuperul aludt nappal, volt idom regeneralodni, es 2 hetes kiratol tanulni, ami ahogy nott, egyre kevesebb ido lett. Kenyelmesen furdeni most is csak ugy tudok, hogy viszem magammal a furdoszobaba, es ramlat, igy viszont eleg sok idom van. A nagy a ketperces villamhajmosasom is vegigorditotta. Na hat valahogy igy :D

Nem az eletkedvedet akarjak ezzel elvenni, csak a tapasztalatukat osztjak meg. En el nem tudtam kepzelni az elso gyerek elott, hogy mit lehet csinalni egy csecsemo mellett egesz nap, aki csak szopik, alszik, bekakil. Hat, meg tudtam 🤣 Es akkor ebben meg nincs brnne, hogy van, aki fejni is szokott, vagy hazi munkat is vegez. Egy nyugodt gyerek mellett mondjuk az kivitelezheto alvasidoben, ha olyan tipus, hogy melyen alszik. Nalunk mindketto felebredt, a kicsi eleinte nem, aztan 6 hetes koratol igen. Nala mar nem tudom megtenni mindig, hogy sotetben, csondben altatom, o joval kevesebbet is tud sajnos igy aludni. Amikor tobbet tud a naggyal lenni a ferjem, es tudom nyugiban altatni, akkor ez nagyon megerzodik. Es pl. ezzel is el tud menni az ido, hogy nem aludta ki magat, igy sokkal elobb nyugos lesz, es foghatod a kezedben, vagy hordozhatod (ha hagyja, a masodik gyerekem az elsovel szemben ugyanis nem mindig partner ebben).

Nekem csak annyi lenne az uzenetem szamodra, es egyben a multbeli onmagamnak is, hogy maradj rugalmas az elkepzelesekkel, es foleg onmagaddal szemben. Akkor nem fogsz majd ketsegbeesni, es az eletkedved sem megy majd el, mikor halomban all majd a mosnivalo, nem emlekszel, mikor mostal utoljara hajat, de nem is erdekel, mert a huszinkettedik mellretetelre vegre vakuumot tudott kepezni a gyerek, es megy a szopi, raadasul fekve, aminek baromira orulsz, mert igy kicsit vegre te is jobban pihenhetsz, Es meg a ferjed is volt olyan draga, hogy odahozta neked az ebedet, igy foznod sem kell, de alig varod, hogy hazaefjen, hogy zuhanyozhass.

2020. ápr. 29. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!