Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Miért vesz valaki új ruhát a...

Miért vesz valaki új ruhát a kisbabájának?

Figyelt kérdés

Igazából csak kíváncsi vagyok, mert nem látom benne a logikát ;)

Most várom az első babámat, és olyan csodaszép, jó minőségű/állapotú ruhákat találok 2-300 forintért turiban vagy interneten, hogy csak na. Úgyse hordja 1-2 hónapnál tovább őket, mert kinövi, mi értelme ennek a többszörösét kiadni ruhákra azért, hogy háromszor felvegye?

Nyilván most, vasalom őket, semmivel sem "piszkosabbak", mint a bolti ruhák.

Ne értsetek félre, természetesen mindenkinek szíve-joga újonnan vásárolni a ruhákat, csak kíváncsi vagyok, miért ad ki valaki erre feleslegesen pénzt, még akár akkor is, ha milliomos?

Mi az oka, hogy újat vesz használt helyett, mikor utóbbival még a környezetet is óvja?

2021. jan. 1. 20:13
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
78%
En pont forditva latom mint te. Tenyleg par szaz ftert lehet kapni 100% pamut uj ruhakat, mas miert vesz ugyanennyiert hasznaltat?
2021. jan. 1. 22:47
 32/57 anonim ***** válasza:
78%

Kedves #31 a környezetemben azt tapasztalom hogy pl sokan meg veszik a pepcos ruhát jó áron sok esetben pár mosás után nyúlott főleg a bodyk. Mig mások használtan vesznek márkás ruhát ami jó pár mosás utan se nyúlott akár még egy kisgyerek tudja hordani.

Én most pl Auchanban vettem bodyt 600 Ft-volt gondoltam veszek 1 -et milyen 1 mosás utan rá adatam a fiamra és a nyaka nyúlott a vála lecsúszik. Szoval inkább a használt de jó minőségű, mint az új de silány.

2021. jan. 1. 22:54
 33/57 anonim ***** válasza:
82%
Használt ruhát nem veszek, kényelmesebb megvenni az újat. Ugyanakkor nem vagyok a használt ruha ellen, rengeteget kaptunk tesóimtól így nekünk alig kellett venni.. ha még már ilyen keveset kell venni akkor az legyen új. :)
2021. jan. 1. 22:54
 34/57 anonim ***** válasza:
34%
Le is írtad a lényeget. Te azt gondolod, hogy ma Magyarországon egy családnak a majdnem 600 eFt bevétel sok. Hát nagyon nem az. Nyilván tudnál csak új ruhákat venni belőle, de akkor valamiről le kellene mondanod.
2021. jan. 1. 22:56
 35/57 anonim ***** válasza:
45%
Számomra az az érthetetlen, amikor valaki a kisbabájának más levetett, használt, lehányt, teleszart ruháját veszi. Főleg, amikor saját magán nem spórol.
2021. jan. 1. 22:58
 36/57 anonim ***** válasza:
42%

Benetton, Zara és Aldi/Lidl ruhái vannak a gyerekemnek ennél extrábbat külnböző alkalomra szoktam vásárolni.

De volt Lacoste, Gant és Ralph Lauren ruhája de alkalomra inkább.

Magamnak se vásárolok turkálóst nekem a Zara az alsó határ.

2021. jan. 1. 23:00
 37/57 anonim ***** válasza:
74%
Agybaj, hogy kezdünk átesni a ló túloldalára... Lassan ciki lesz banaruhát vagy babakocsit újonnan venni. Ez már nevetséges. Én nem szólom le azt, aki használt ruhát hord és/vagy azt vesz a gyereknek, de a tököm tele van már, hogy kb támadják azokat akik újat mernek venni valamiből.
2021. jan. 1. 23:42
 38/57 anonim ***** válasza:
73%
Akkor vettem utoljára ruhát turkálóból amikor az egyik darabon otthon hazaérve láttam csak meg a vérfoltot amit értelemszerűen kimosni sem tudtam belőle, undorító. Manapság olyan árak vannak a turikban egyébként, hogy meg sem éri. Régen is csak kincsvadászat jelleggel turiztam ilyen krémturikban de évek óta ilyen célzattal sem tettem be a lábamat egybe sem, nem vagyok hajlandó arra áldozni az időmet, hogy könyékig túrjak a babaruha bálákban, tiszta igénytelen ahogy oda vannak cseszve egy halomba. A gyereknek is csak új ruhákat vettem mindenféle márkát a H&M-től a Dior-ig és pont azon gondolkodtam, hogy ki a fene vesz még manapság ruhát használtan.
2021. jan. 2. 00:06
 39/57 anonim ***** válasza:
67%
Momdjukmazert, mert én sem használt ruhát veszek magamnak. Márpedig ha én újat érdemelek, a gyerekem miért ne érdemelne szinten újat?
2021. jan. 2. 07:49
 40/57 anonim ***** válasza:
86%
Sok ruhát örököltünk unokatesóktól. Persze ráadtam a gyerekre, de ôszintén, egy sem volt, ami igazán tetszett volna. Nem azért, mert használt, hanem mert teljesen más az ízlésem, mint a sógornômé. Azért vettem néhány új ruhát a gyereknek, hogy legyen már olyan is, amilyet én tényleg szerettem volna rajta látni. Turkálóba járni nincs idôm, illetve ott is az van, hogy ami van a méretében az nem igazán tetszik, ami tetszik, az több számmal nagyobb. Aztán foglalja a helyet a szekrényben akár egy évig, mire használni tudjuk. De olyan is volt, hogy megvettem turkálóban a csinos márkás kisnadrágot, másfél év volt, mire belenôtt a gyerek, de nem lehet ráimádkozni, mert más szabású és anyagú nadrágokat szeret. Csak ezt másfél éve még nem lehetett tudni.
2021. jan. 2. 07:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!