Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Miért vesz valaki új ruhát a...

Miért vesz valaki új ruhát a kisbabájának?

Figyelt kérdés

Igazából csak kíváncsi vagyok, mert nem látom benne a logikát ;)

Most várom az első babámat, és olyan csodaszép, jó minőségű/állapotú ruhákat találok 2-300 forintért turiban vagy interneten, hogy csak na. Úgyse hordja 1-2 hónapnál tovább őket, mert kinövi, mi értelme ennek a többszörösét kiadni ruhákra azért, hogy háromszor felvegye?

Nyilván most, vasalom őket, semmivel sem "piszkosabbak", mint a bolti ruhák.

Ne értsetek félre, természetesen mindenkinek szíve-joga újonnan vásárolni a ruhákat, csak kíváncsi vagyok, miért ad ki valaki erre feleslegesen pénzt, még akár akkor is, ha milliomos?

Mi az oka, hogy újat vesz használt helyett, mikor utóbbival még a környezetet is óvja?

2021. jan. 1. 20:13
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
64%

Te feleslegesnek tartod kerdezo, de nem mindenkinek az.

1 eves mult a lanyom, csak uj ruhakat vettem neki. Ahogy kinovi oket elrakom egy dobozba, tok jo lesz a kovi babamnak, esetleg a tesomeknal ha lesz baba, hisz nyilvan a gyerekem utan a tesom is raadna az overe. Viszont, hogy mas hasznalt ruhajat raadjam, amit mar o is lehet Xtol kapott, az meg Ytol, egyszeruen furcsa lenne nekem. De meg olyat se adnek ra, amire azt mondjak, nem hasznalt, csak felprobaltuk stb. En sem hordok hasznalt ruhat, a gyerekem se fog. Se hasznalt jatekot, babakocsit stb semmit nem vennek. Nem azert mert gazdag vagyok, egyszeruen csak nem visz ra a lelek, hogy mas ruhajat hordja a lanyom.

2021. jan. 1. 20:40
 12/57 anonim ***** válasza:
82%
Hát kérdező, szerintem te is tudod, csak lekicsinylően provokálgatsz itt. Menjél szépen a turiba vásárolni, nincs azzal semmi baj, de ez az ál-értetlenkedés azon, hogy valaki újonnan vesz ruhát... fúj.
2021. jan. 1. 20:40
 13/57 anonim ***** válasza:
66%
Nem szeretem a használt ruhát se magamon, se a gyerekeimen.És van rá pénzünk is.
2021. jan. 1. 20:41
 14/57 anonim ***** válasza:
75%
Magamnak se veszek használt ruhát. Az indulócsomagot apránként vettük meg, úgy nem volt megterhelő. Sokat vásárolok nekik a H&M-ből pl, ott mindig vannak akciók.
2021. jan. 1. 20:44
 15/57 anonim ***** válasza:
85%
4-es. Nem évekre vásárolok előre. De pl bodyból nem is annyira szeretem a hosszú ujjút. Télen sem.
2021. jan. 1. 20:49
 16/57 anonim ***** válasza:
61%
Én rosszul vagyok a turkálós ruhák szagától is és eddig mindig minden ruháról megmondtam, ha turkálós. Pedig ugyanúgy mondta a gazdája mint te is, hogy teljesen újnak néz ki. Hát nagyon nem. A minőségen is lászik. Pl a Hellomamis (nagyon drága) ruhák egy része is fura nekem, biztos vagyok benne, hogy valami úton módon turkáló minőségűek. Nem vagyok sznob, egyszerűen csak a ruháknál ezt nagyon lehet érezni. Soha nem vennék drága babaruhát, csak új legyen, ez a lényeg. Pepcoban elég olcsók.
2021. jan. 1. 20:53
 17/57 anonim ***** válasza:
65%

Ugy alakult hogy az elso kettonek hasznalt ruhai voltak szinte kizarolag, tehat a kozepso lanyom volt a 3.gyerek aki viselte jo esetben az adott bodyt stb, amit elcsomagoltam kimosva, az is foltos evekkel kesobb (bukasok), ki sem jon.Ezert a legkisebb kesoi gyerekkent mindenbol ujat kapott es vegre olyan pasztellszinüeket, amik az orokolt ruhakrol nem volt elmondhato. Utaltam h minden pink volt a nagyoknak, mert masoknak az tetszik es olyat vett.

Turi nincs a kornyeken.

2021. jan. 1. 20:54
 18/57 anonim ***** válasza:
27%
Csak az vesz használt ruhát a babájának, aki nem tudja megfizetni az újat.
2021. jan. 1. 21:02
 19/57 anonim ***** válasza:
73%
Nem szeretem a turit, túl sok időt vesz el, helyette rengeteg dolgot tudok csinálni. Magamnak sem veszek használt ruhát, a gyerekemnek sem. Rengeteg, 3 gyereknyi ruhát örököltünk tesóméktól, főleg azokat hordja, így csak pár darabot veszek ami megtetszik, ennyi bőven belefér. Nagyrészt netről rendelek, nem szeretek boltba járkálni. Pl. a múltkor H&M leggingset, bodyt, hosszú újjú pólót rendeltem több darabos csomagban, 86-92 méretekben, átlag 600 Ftra jött ki darabja, és még házhoz is hozzák. Azért 68as mérettől felfele nem csak pár alkalommal van rajta egy-egy ruha mint az újszülötteken. Kúszik-mászik-leeszi, leissza, van hogy napi 2-3 szett megy a mosásba, kell pár új darab mindig hogy ne csak játszós ruhája legyen.
2021. jan. 1. 21:08
 20/57 anonim ***** válasza:
38%

11 vagyok

18!

En kiirtam egy kerdest par honapja, de ott azt kerdeztem, hogy aki a babanak hasznalt ruhat vesz, maga is azt visel e. A vegen toroltek a kerdest, annyian belemalltal. Mikor megemlitettem ugyanazt amit te irtal, mindenki irogatta, hogy nem hanem a kornyezetvedelem miatt! Ja, persze😅 Dehat akinek ruhara nincs penze az minek szul.

2021. jan. 1. 21:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!