Miért vesz valaki új ruhát a kisbabájának?
Igazából csak kíváncsi vagyok, mert nem látom benne a logikát ;)
Most várom az első babámat, és olyan csodaszép, jó minőségű/állapotú ruhákat találok 2-300 forintért turiban vagy interneten, hogy csak na. Úgyse hordja 1-2 hónapnál tovább őket, mert kinövi, mi értelme ennek a többszörösét kiadni ruhákra azért, hogy háromszor felvegye?
Nyilván most, vasalom őket, semmivel sem "piszkosabbak", mint a bolti ruhák.
Ne értsetek félre, természetesen mindenkinek szíve-joga újonnan vásárolni a ruhákat, csak kíváncsi vagyok, miért ad ki valaki erre feleslegesen pénzt, még akár akkor is, ha milliomos?
Mi az oka, hogy újat vesz használt helyett, mikor utóbbival még a környezetet is óvja?
Te feleslegesnek tartod kerdezo, de nem mindenkinek az.
1 eves mult a lanyom, csak uj ruhakat vettem neki. Ahogy kinovi oket elrakom egy dobozba, tok jo lesz a kovi babamnak, esetleg a tesomeknal ha lesz baba, hisz nyilvan a gyerekem utan a tesom is raadna az overe. Viszont, hogy mas hasznalt ruhajat raadjam, amit mar o is lehet Xtol kapott, az meg Ytol, egyszeruen furcsa lenne nekem. De meg olyat se adnek ra, amire azt mondjak, nem hasznalt, csak felprobaltuk stb. En sem hordok hasznalt ruhat, a gyerekem se fog. Se hasznalt jatekot, babakocsit stb semmit nem vennek. Nem azert mert gazdag vagyok, egyszeruen csak nem visz ra a lelek, hogy mas ruhajat hordja a lanyom.
Ugy alakult hogy az elso kettonek hasznalt ruhai voltak szinte kizarolag, tehat a kozepso lanyom volt a 3.gyerek aki viselte jo esetben az adott bodyt stb, amit elcsomagoltam kimosva, az is foltos evekkel kesobb (bukasok), ki sem jon.Ezert a legkisebb kesoi gyerekkent mindenbol ujat kapott es vegre olyan pasztellszinüeket, amik az orokolt ruhakrol nem volt elmondhato. Utaltam h minden pink volt a nagyoknak, mert masoknak az tetszik es olyat vett.
Turi nincs a kornyeken.
11 vagyok
18!
En kiirtam egy kerdest par honapja, de ott azt kerdeztem, hogy aki a babanak hasznalt ruhat vesz, maga is azt visel e. A vegen toroltek a kerdest, annyian belemalltal. Mikor megemlitettem ugyanazt amit te irtal, mindenki irogatta, hogy nem hanem a kornyezetvedelem miatt! Ja, persze😅 Dehat akinek ruhara nincs penze az minek szul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!