Miért vesz valaki új ruhát a kisbabájának?
Igazából csak kíváncsi vagyok, mert nem látom benne a logikát ;)
Most várom az első babámat, és olyan csodaszép, jó minőségű/állapotú ruhákat találok 2-300 forintért turiban vagy interneten, hogy csak na. Úgyse hordja 1-2 hónapnál tovább őket, mert kinövi, mi értelme ennek a többszörösét kiadni ruhákra azért, hogy háromszor felvegye?
Nyilván most, vasalom őket, semmivel sem "piszkosabbak", mint a bolti ruhák.
Ne értsetek félre, természetesen mindenkinek szíve-joga újonnan vásárolni a ruhákat, csak kíváncsi vagyok, miért ad ki valaki erre feleslegesen pénzt, még akár akkor is, ha milliomos?
Mi az oka, hogy újat vesz használt helyett, mikor utóbbival még a környezetet is óvja?
#20 Húha, szerinted csak az vesz használt ruhát, akinek nincs pénze? Imádok túrni, ebben a percben is turis farmerben ülök. Sőt, nővérem sokszor megkér, hogy ha megyek túrni a fiamnak, akkor a lányának is nézzek pár dolgot. Pedig hidd el, nagyon jó színvonalon élünk. Csak egyszerűen ha tetszik, akkor megveszem. Nem nézem, hogy új vagy használt. Se azt, hogy mennyibe kerül.
Egyébként a turis semmivel sem másabb, mint az örökölt ruha.
23-24el tudok egyeterteni.
21
Hat szerintem aki nagyon jo szinvonalon el az nem turkalobol fog oltozni, persze lehet tevedek.
Hat, turkalos ruha vagy orokolt, nem teljesen mindegy,
En csak ujat veszek a lanyomnak mint mar irtam, es ha a tesomnak lanya szuletik nekiadom. Azert nem mindegy, hogy az en gyerekem utan hordja majd az ujonnan vett rucikat, vagy a turkalobol venne, ahol ki tudja hanyan hordtak, mennyit hordtak stb.
Plusz nyilvan csak a tokeletes ruhakat rakom el. Se folt, se apro szakadas, semmi. Barmi hiba van a ruhan, kidobom.
Hú, akkor most tudtam meg, hogy hitelmentes ház és majdnem 600 ezres bevétel mellett szegények vagyunk, mert biztos nem futná ebből új ruhára... :Ő
Amúgy mint írtam, mindenkinek szíve-joga csak új ruhát venni, bár mennyiért, simán kíváncsi voltam a saját tapasztalataim alapján, mi visz rá valakit, hogy újonnan ötször annyiért vegyen meg valamit, ami párszor van a gyereken.
De azért szerintem ezt senki nem gondolja komolyan, hogy csak az vesz használt ruhát, akinek nem futja újra ;)
Pont egy olyan kérdést tettél fel ami megosztja az emberek véleményét. Mindenki azt vesz a gyermekének, amit tud illetve szeretne. Személy szerint nekünk vegyes a ruha tárunk, nekem is és a gyermekemnek is.
Csecsemő korban nem teszi tönkre a ruhát hamar kinövi. De amikor már nagyobb tovább hord egy adott méretet ovira, sulira újat szoktak venni. Nem a legdrágabbat, általában pepco, cosmos, kik, takkoba veszem a ruhát. De internetről is rendeletem sinsayről pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!