Miért vesz valaki új ruhát a kisbabájának?
Igazából csak kíváncsi vagyok, mert nem látom benne a logikát ;)
Most várom az első babámat, és olyan csodaszép, jó minőségű/állapotú ruhákat találok 2-300 forintért turiban vagy interneten, hogy csak na. Úgyse hordja 1-2 hónapnál tovább őket, mert kinövi, mi értelme ennek a többszörösét kiadni ruhákra azért, hogy háromszor felvegye?
Nyilván most, vasalom őket, semmivel sem "piszkosabbak", mint a bolti ruhák.
Ne értsetek félre, természetesen mindenkinek szíve-joga újonnan vásárolni a ruhákat, csak kíváncsi vagyok, miért ad ki valaki erre feleslegesen pénzt, még akár akkor is, ha milliomos?
Mi az oka, hogy újat vesz használt helyett, mikor utóbbival még a környezetet is óvja?
Én vegyesen vettem. De az új mégiscsak új. Látszik azért rajta, ha már hordva volt. Itthonra jó a használt, de orvoshoz pl.kizárólag újba viszem majd....
16.héttől lesem az akciókat. Szóval nem adtam ki vagyonokat az új ruhára.
Most is vettem 6hónaposra való bodyt a tescoba 5db 1990ft volt. Így már kb használt árban is van...
Én utálok turkaloba járni és időm sincs rá, nincs is a településen ahol élek.
Általában sikerül netről, de ugye ott a szállítás miatt inkább egy embertől, csomagban érdemes venni, ami nem mindig olyan jó, mert lehet kifizetsz benn olyat is ami nem tetszik/ nem jó.
1 és honnan tudod, hogy mikor fog majd rá az a méret kelleni? Tegyük fel pl hosszút veszel és pont nyáron nő bele.
Mi nagyon sok használt ruhát kaptunk rokonoktól. A kis méretek még valóban nagyon jó állapotban vannak. Sokról meg se lehet mondani, hogy nem új. Olyan 74es mérettől viszont már tényleg kellettek az újak, ha valahova mentünk azt adtam rá.
Én elsősorban azért veszek új ruhákat, mert számomra gusztustalan más használt ruhája. Másodsorban pedig azért, mert nem akarok a keresgéléssel (turkálással, netezéssel) időt tölteni.
Semmivel nem környezetszennyezőbb. Ezek a ruhák is ugyanannyi gyereket szolgálnak ki, csak az én gyerekemen van először.
Én azért vettem újat a gyerekeimre, mert nincs turi a faluban. Az internetenen való vásárlásokkal befürödtem, többször rendeltem vateráról, de sok úgy ment a kukába ahogy jött. Így a használt drágább lett mint az új.
Lidl-ben vagy Tescoban megveszem a bodykat, harisnyákat, nadrágokat. Nem olyan sokkal drágább.
Mert megtetszik. Amúgy járok turiba is, ott is azt veszem, ami megtetszik. Marketplaceről tényleg nem éri meg darabonként vásárolni, ha nem a városban van.
Mondjuk ezt a dolgot, hogy orvoshoz használt ruhában nem viszik a gyereket, nettó fasságnak tartom. Főleg kúszó, mászó gyereken az új is használt lesz pár alkalom után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!