Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megnéznétek nekem ezt? Első...

Megnéznétek nekem ezt? Első baba, félek kicsi

Figyelt kérdés

Első babánk, októberi lesz. Ez a lista, ami már van. De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom. Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi, hátha Ti észreveszitek valaminek a hiányát.

Fürdetéshez, ápoláshoz

-kád, szűkítővel

-állvány

-vízhőmérő

-kozmetikumok, popsikrém, hintőpor

-vatta, fültisztítő csomag

-6 kapucnis fürdőlepedő

-kézi orrszívó

-3 csomag pelenka

-3 csomag törlőkendő

-pelenka tároló

-törlőkendő tartó

-pelenkatartó vödör+utántöltő

-kisolló, körömcsipesz

-alkohol, K- és D-vitamin, láz- és fájdalomcsillapító

-hasfájás elleni szerek

Etetés

-2 doboz tápszer

-tápszeradagoló

-cumisüveg melegítő

-cumisüveg tisztító kefe

-elektromos sterilizáló

-etetszék+szűkítő

-cumisüveg tartó táska (2db)

-6 db 150 ml-es üveg, 6 260 ml-es

-35 büfikendő

-1 karton babavíz

-babamérleg

Utazás, séta

-babakocsi (mózes+sportrész)

-esővédő, szúnyogháló

-pohártartó

-esernyő

-nyári és téli szett

-hordozó

-3 takaró a babakocsihoz

-kenguru

-lábzsák

Babaszobába

-kiságy

-bölcső

-matracvédő a kiságyhoz, bölcsőhöz

-2 lepedő a kiságyhoz, 2 a bölcsőbe

-pelenkázószekrény

-gardróbszekrény

-párásító

-2 játszószőnyeg

-rácsvédő

-járóka

-pihenőszék szűkítővel

-pelenkázófeltét, huzat

Ruhák (62-es méretig)

17 felső

7 kabát

28 ruha

13 kiscipő

22 leggins

5 farmer

3 szoknya

3 kantáros nadrág

8 kapucnis felső

11 kardigán

20 rövidujjú body

28 hosszú ujjú body

6 ujjatlan body

18 pizsama/hosszú ujjú rugdalózó

12 harisnya

30 pár zokni

9 hajdísz

Egyebek

-cumik (5 db)

-2 db cumilánc

-játékok

-éjjelifény

-bébiőrző

-légzésifigyelő

-3 vékony takaró

-2 vastag takaró

-2 angol pólya

2015. aug. 18. 13:46
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/150 anonim ***** válasza:
36%

Mi baja lesz a gyereknek, ha nem szoptatja az anyja? Komolyan! Ezt valaki nem tudja???

[link]

Ez csak egy cikk felvilágosításképpen!

Az anyatej a legmegfelelőbb táplálék az újszülött számára, nem csak a vitaminom miatt, hanem az immunanyagok miatt is, amiket sajnos a tápszerbe nem találunk meg. Rengeteg olyan antitestet tartalmaz, ami fejleszti a pici immunrendszerét. Az anyatejes babák jóval kevesebb fertőzésnek vannak kitéve, mint a tápszeres picik. Saját bőrömön tapasztaltam ezt meg. Tavaly márciusban a férjem és én is elkaptunk egy csúnya hányós-hasmenős vírust magas lázzal. A gyerekorvos azt mondta, hogy folytassam a szoptatást, mert kell az immunanyag a gyereknek. Így is tettem és lássatok csodát, a fiam nem lett beteg! Azért, mert az én szervezetem gyorsan elkezdte termelni az antitesteket, amik a tejjel átjutottak az ő gyomrába és iszonyat sebességgel beindították a védekezést. Sajnos én csak négy hónapig tudtam szoptatni, utána elment a tejem, de nem bántam meg! Ráadásul az első tejet, amit kap a kicsi, ami terhesség alatt is szokott már termelődni, az első védőoltásnak is nevezik éppen a fentiek miatt! Ettől megvonni szándékosan a kicsit, elég nagy felelőtlenség és akármit is mondtok ÖNZŐ anyai magatartás! Az anya-gyermek közötti kötelék szempontjából sem mindegy, hogy szoptatsz, vagy tápszert adsz a gyereknek. Nekünk a kapcsolatunkat iszonyat szorosra fűzte. A tápszerezés elkezdése után is a fiam csak úgy volt hajlandó inni a cumisüvegből, hogy, ha a hajamba csimpaszkodhat. 1.5 éves és este ha tejcsit kap, még mindig kell neki a hajam. Ő így marad még kapcsolatban velem. Nem cicizik, de kell neki az anyai közelség. Ennyi.

2015. aug. 19. 07:44
 62/150 anonim ***** válasza:
23%
Nekem a sógornőm döntött úgy, hogy nem szoptat. A baba amellett, hogy beteges, nagyon sokat bukik. Napi 6-7szer át kell öltöztetni. Az orvosok azt mondták, hogy ez a tápszer miatt van.
2015. aug. 19. 08:07
 63/150 anonim ***** válasza:
26%

Jó az anyatej, és erre találta ki a természet, de azért ne adjuk már úgy elő, hogy minden gyerek beteg lesz, ha nem szoptatják.

Ez megint csak egy óriási általánosítás, aminek semmi értelme. Nekünk nem ment a szoptatás, nem hízott semmit a fiam, tápszeres lett. Nem lett sem beteges, sem bukós. Mikor elkezdte az ovit, egy hetet hiányzott egész évben betegség miatt. Szóval egyáltalán nem törvényszerű, hogy bármi hátránya lesz a tápszeres gyereknek.

Én sem kezdem el hirdetni, hogy felesleges a szoptatás, mert a tápszertől is ugyanolyan jól fejlődött a fiam. Hagyjuk ezt.

2015. aug. 19. 09:40
 64/150 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat, néhány tényleg nagy segítség, mert a cumitartó dobozra és a tároló edényekre nem is gondoltam, ahogy a gyümölcsökre sem.

Nincs "ku.va sok időm", amiért ezt ide bemásoltam Ctrl C, Ctrl V kombinációval, mivel a lista már régóta a gépemen volt...

A kórházban semmi baj nem lesz azért, mert tápszert adunk a picinek majd. Magánkórházban leszünk, ott nem szokás bunkózni a páciensekkel.

2015. aug. 19. 10:02
 65/150 anonim ***** válasza:
67%
Ez a tipikus gazdag, buta szülő, aki mindent megvesz a gyereknek, de szeretni már nem lesz képes. Azt hiszi, hogy a gyerek egy ugyanolyan kellék, mint a kocsi, amivel dicsekedni lehet. Felöltözteti szép ruhába, csili-vili csatos cuccokkal, viszi majd ide-oda mutogatóba, de szoptatni...Áh, minek az? A gyerekkórházban ahol voltam a fiammal volt egy anyuka. Beteg volt a hat hetes kislánya. A kórházban az anyukáknak csak egy széket tudtak biztosítani éjszakára. Minden anyuka ott maradt, de ő nem. Hogy képzeli bárki is azt, hogy ő széken alszik? Legközelebb akkor jött a gyerekért, amikor kiengedték. A csecsemősök gondozták. A nő full gazdag volt, láttam, hogy a férje , vagy a pasija hatalmas BMW-vel jött érte és a legdrágább cuccokba öltöztették a gyereket is.Azzal is dicsekedett, hogy több százezres telója van...
2015. aug. 19. 10:13
 66/150 anonim ***** válasza:
28%

Újabb baromság h az anyatejesek kevésbé betegek... Csak egy ovis csoportot nézz meg többség szoptatott és mégis 2 hetente betegek.

Én tápszeres voltam, sose vagyok beteg. Orvos csak a kötelező dolgokon látott meg a 2 szülésem alatt...

Unokatesóm sokáig szoptatott lisztérzékeny, minden egyes betegséget összeszed...

Másik ismerősnél a 3 évig szoptatott kisgyerek most 2 hetente beteg...

Na ez csak a mi családunk és van még jó pár kisgyerek akit szoptattak és 2 hetente látogatja a dokit...

Nekem a nagy nem szopizott még sose volt beteg. A kicsi anyatejes na ő már többször volt beteg...

Nem ettől függ h milyen az immunrendszere...

2015. aug. 19. 10:55
 67/150 anonim ***** válasza:
30%
66-os! Te kiragadtál egy-egy példát, de nem az átlagot nézed. Bizonyított tény, hogy az anyatejes babák immunrendszere sokkal ellenállóbb, mint a tápszereseké. Az újabb baromság az, hogy "nem kell szoptatni, tömjük teli műkajákkal a csecsemőket is már". Nem mondom, hogy rossz a tápszer, mert az én fiam is kapta, mint szükségmegoldást, de az, hogy egy nő önző, kényelmi okok miatt nem akar szoptatni, az baromira elítélendő! Csak halkan teszem fel a kérdést: Ha valaki erre nem hajlandó a saját gyereke érdekében, akkor mi lesz később? Ha éppen lusta disznó kedvében van, nem csinál vacsorát hetekig? Vagy nincs kedve a gyerekkel foglalkozni és lepasszolja másnak? Csak én érzem úgy, hogy a kérdező egy bazi nagy rózsaszín ködben él? A csatok és csili-vili dolgok világában, ahol nem az számít, hogy kap-e rendesen enni a gyerek, vagy az időjárásnak megfelelően van-e felöltöztetve, hanem az, hogy van egy új "tárgyunk", amivel lehet dicsekedni, amire ráaggattunk mindent,aztán tök mindegy, hogy az kényelmes-e vagy sem neki? Az ilyen ember mit csinál majd, ha elmúlik a köd és jönnek a gondok? Amikor nem a 20. pólya lesz már a fontos, hanem mondjuk az, hogy olyan lázas a gyerek, hogy a gyerekorvos is tehetetlen? Képes lesz majd az ilyen nő helytállni a nehéz helyzetekben? Tudom miről beszélek,mert mi járjuk folyamatosan a gyerekkórházak poklát...Ott aztán nincs helye az anyai önzőségnek és a kényelemnek!
2015. aug. 19. 12:42
 68/150 anonim ***** válasza:
32%

[link]

Ez csak egy az erre irányuló kutatások között. Azt is felfedezték amúgy, hogy a bölcsőhalál sokkal kisebb százalékban van jelen az anyatejes csecsemők körében, mint a tápszereseknél. A pontos okát még nem tudják, de kutatják.

2015. aug. 19. 12:45
 69/150 anonim ***** válasza:
39%

En csak azert vagyok ezen merges, hogy elore eldontotte a kerdezo h nem szoptat. En meg hetekig szenvedtem, fejtem egesz nap , alvas helyett is, csak hogy beinduljon a tejem, es ne kelljen a muanyag port adni a babamnak! Igy is kell potlas de csak napi egyszer este, ez mar nem zavar, a tobbi mind tejcsi.

De hogy valaki meg srm skarja probalnj?

Undorito onzo dolog!

Es kerdezo, kepzeld el, en kulfoldon lakom, es bizony itt is elitelik azt aki NEM AKAR szoptatni ! Rengeteg a szoptatos segito klub, mi is jartunk a par napos babaval, ahol a vedonok , szakertok mindent megtesznek hogy segitsenek!

Ezt csak azert irtam mett irtad h kulfoldon nem szokas ez. De szokas!

Amugy meg magankluniksn dolgozom, es bizony ott is forszirozzak hogy szoptass!

2015. aug. 19. 13:11
 70/150 anonim ***** válasza:
35%

"De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom."

Nekem is van! HAHÓ!!! Pénzed van, de hol az agyad! Merre hagytad?

2015. aug. 19. 13:35
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!