Megnéznétek nekem ezt? Első baba, félek kicsi
Első babánk, októberi lesz. Ez a lista, ami már van. De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom. Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi, hátha Ti észreveszitek valaminek a hiányát.
Fürdetéshez, ápoláshoz
-kád, szűkítővel
-állvány
-vízhőmérő
-kozmetikumok, popsikrém, hintőpor
-vatta, fültisztítő csomag
-6 kapucnis fürdőlepedő
-kézi orrszívó
-3 csomag pelenka
-3 csomag törlőkendő
-pelenka tároló
-törlőkendő tartó
-pelenkatartó vödör+utántöltő
-kisolló, körömcsipesz
-alkohol, K- és D-vitamin, láz- és fájdalomcsillapító
-hasfájás elleni szerek
Etetés
-2 doboz tápszer
-tápszeradagoló
-cumisüveg melegítő
-cumisüveg tisztító kefe
-elektromos sterilizáló
-etetszék+szűkítő
-cumisüveg tartó táska (2db)
-6 db 150 ml-es üveg, 6 260 ml-es
-35 büfikendő
-1 karton babavíz
-babamérleg
Utazás, séta
-babakocsi (mózes+sportrész)
-esővédő, szúnyogháló
-pohártartó
-esernyő
-nyári és téli szett
-hordozó
-3 takaró a babakocsihoz
-kenguru
-lábzsák
Babaszobába
-kiságy
-bölcső
-matracvédő a kiságyhoz, bölcsőhöz
-2 lepedő a kiságyhoz, 2 a bölcsőbe
-pelenkázószekrény
-gardróbszekrény
-párásító
-2 játszószőnyeg
-rácsvédő
-járóka
-pihenőszék szűkítővel
-pelenkázófeltét, huzat
Ruhák (62-es méretig)
17 felső
7 kabát
28 ruha
13 kiscipő
22 leggins
5 farmer
3 szoknya
3 kantáros nadrág
8 kapucnis felső
11 kardigán
20 rövidujjú body
28 hosszú ujjú body
6 ujjatlan body
18 pizsama/hosszú ujjú rugdalózó
12 harisnya
30 pár zokni
9 hajdísz
Egyebek
-cumik (5 db)
-2 db cumilánc
-játékok
-éjjelifény
-bébiőrző
-légzésifigyelő
-3 vékony takaró
-2 vastag takaró
-2 angol pólya
Mi baja lesz a gyereknek, ha nem szoptatja az anyja? Komolyan! Ezt valaki nem tudja???
Ez csak egy cikk felvilágosításképpen!
Az anyatej a legmegfelelőbb táplálék az újszülött számára, nem csak a vitaminom miatt, hanem az immunanyagok miatt is, amiket sajnos a tápszerbe nem találunk meg. Rengeteg olyan antitestet tartalmaz, ami fejleszti a pici immunrendszerét. Az anyatejes babák jóval kevesebb fertőzésnek vannak kitéve, mint a tápszeres picik. Saját bőrömön tapasztaltam ezt meg. Tavaly márciusban a férjem és én is elkaptunk egy csúnya hányós-hasmenős vírust magas lázzal. A gyerekorvos azt mondta, hogy folytassam a szoptatást, mert kell az immunanyag a gyereknek. Így is tettem és lássatok csodát, a fiam nem lett beteg! Azért, mert az én szervezetem gyorsan elkezdte termelni az antitesteket, amik a tejjel átjutottak az ő gyomrába és iszonyat sebességgel beindították a védekezést. Sajnos én csak négy hónapig tudtam szoptatni, utána elment a tejem, de nem bántam meg! Ráadásul az első tejet, amit kap a kicsi, ami terhesség alatt is szokott már termelődni, az első védőoltásnak is nevezik éppen a fentiek miatt! Ettől megvonni szándékosan a kicsit, elég nagy felelőtlenség és akármit is mondtok ÖNZŐ anyai magatartás! Az anya-gyermek közötti kötelék szempontjából sem mindegy, hogy szoptatsz, vagy tápszert adsz a gyereknek. Nekünk a kapcsolatunkat iszonyat szorosra fűzte. A tápszerezés elkezdése után is a fiam csak úgy volt hajlandó inni a cumisüvegből, hogy, ha a hajamba csimpaszkodhat. 1.5 éves és este ha tejcsit kap, még mindig kell neki a hajam. Ő így marad még kapcsolatban velem. Nem cicizik, de kell neki az anyai közelség. Ennyi.
Jó az anyatej, és erre találta ki a természet, de azért ne adjuk már úgy elő, hogy minden gyerek beteg lesz, ha nem szoptatják.
Ez megint csak egy óriási általánosítás, aminek semmi értelme. Nekünk nem ment a szoptatás, nem hízott semmit a fiam, tápszeres lett. Nem lett sem beteges, sem bukós. Mikor elkezdte az ovit, egy hetet hiányzott egész évben betegség miatt. Szóval egyáltalán nem törvényszerű, hogy bármi hátránya lesz a tápszeres gyereknek.
Én sem kezdem el hirdetni, hogy felesleges a szoptatás, mert a tápszertől is ugyanolyan jól fejlődött a fiam. Hagyjuk ezt.
Köszönöm a normális válaszokat, néhány tényleg nagy segítség, mert a cumitartó dobozra és a tároló edényekre nem is gondoltam, ahogy a gyümölcsökre sem.
Nincs "ku.va sok időm", amiért ezt ide bemásoltam Ctrl C, Ctrl V kombinációval, mivel a lista már régóta a gépemen volt...
A kórházban semmi baj nem lesz azért, mert tápszert adunk a picinek majd. Magánkórházban leszünk, ott nem szokás bunkózni a páciensekkel.
Újabb baromság h az anyatejesek kevésbé betegek... Csak egy ovis csoportot nézz meg többség szoptatott és mégis 2 hetente betegek.
Én tápszeres voltam, sose vagyok beteg. Orvos csak a kötelező dolgokon látott meg a 2 szülésem alatt...
Unokatesóm sokáig szoptatott lisztérzékeny, minden egyes betegséget összeszed...
Másik ismerősnél a 3 évig szoptatott kisgyerek most 2 hetente beteg...
Na ez csak a mi családunk és van még jó pár kisgyerek akit szoptattak és 2 hetente látogatja a dokit...
Nekem a nagy nem szopizott még sose volt beteg. A kicsi anyatejes na ő már többször volt beteg...
Nem ettől függ h milyen az immunrendszere...
Ez csak egy az erre irányuló kutatások között. Azt is felfedezték amúgy, hogy a bölcsőhalál sokkal kisebb százalékban van jelen az anyatejes csecsemők körében, mint a tápszereseknél. A pontos okát még nem tudják, de kutatják.
En csak azert vagyok ezen merges, hogy elore eldontotte a kerdezo h nem szoptat. En meg hetekig szenvedtem, fejtem egesz nap , alvas helyett is, csak hogy beinduljon a tejem, es ne kelljen a muanyag port adni a babamnak! Igy is kell potlas de csak napi egyszer este, ez mar nem zavar, a tobbi mind tejcsi.
De hogy valaki meg srm skarja probalnj?
Undorito onzo dolog!
Es kerdezo, kepzeld el, en kulfoldon lakom, es bizony itt is elitelik azt aki NEM AKAR szoptatni ! Rengeteg a szoptatos segito klub, mi is jartunk a par napos babaval, ahol a vedonok , szakertok mindent megtesznek hogy segitsenek!
Ezt csak azert irtam mett irtad h kulfoldon nem szokas ez. De szokas!
Amugy meg magankluniksn dolgozom, es bizony ott is forszirozzak hogy szoptass!
"De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom."
Nekem is van! HAHÓ!!! Pénzed van, de hol az agyad! Merre hagytad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!