Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megnéznétek nekem ezt? Első...

Megnéznétek nekem ezt? Első baba, félek kicsi

Figyelt kérdés

Első babánk, októberi lesz. Ez a lista, ami már van. De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom. Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi, hátha Ti észreveszitek valaminek a hiányát.

Fürdetéshez, ápoláshoz

-kád, szűkítővel

-állvány

-vízhőmérő

-kozmetikumok, popsikrém, hintőpor

-vatta, fültisztítő csomag

-6 kapucnis fürdőlepedő

-kézi orrszívó

-3 csomag pelenka

-3 csomag törlőkendő

-pelenka tároló

-törlőkendő tartó

-pelenkatartó vödör+utántöltő

-kisolló, körömcsipesz

-alkohol, K- és D-vitamin, láz- és fájdalomcsillapító

-hasfájás elleni szerek

Etetés

-2 doboz tápszer

-tápszeradagoló

-cumisüveg melegítő

-cumisüveg tisztító kefe

-elektromos sterilizáló

-etetszék+szűkítő

-cumisüveg tartó táska (2db)

-6 db 150 ml-es üveg, 6 260 ml-es

-35 büfikendő

-1 karton babavíz

-babamérleg

Utazás, séta

-babakocsi (mózes+sportrész)

-esővédő, szúnyogháló

-pohártartó

-esernyő

-nyári és téli szett

-hordozó

-3 takaró a babakocsihoz

-kenguru

-lábzsák

Babaszobába

-kiságy

-bölcső

-matracvédő a kiságyhoz, bölcsőhöz

-2 lepedő a kiságyhoz, 2 a bölcsőbe

-pelenkázószekrény

-gardróbszekrény

-párásító

-2 játszószőnyeg

-rácsvédő

-járóka

-pihenőszék szűkítővel

-pelenkázófeltét, huzat

Ruhák (62-es méretig)

17 felső

7 kabát

28 ruha

13 kiscipő

22 leggins

5 farmer

3 szoknya

3 kantáros nadrág

8 kapucnis felső

11 kardigán

20 rövidujjú body

28 hosszú ujjú body

6 ujjatlan body

18 pizsama/hosszú ujjú rugdalózó

12 harisnya

30 pár zokni

9 hajdísz

Egyebek

-cumik (5 db)

-2 db cumilánc

-játékok

-éjjelifény

-bébiőrző

-légzésifigyelő

-3 vékony takaró

-2 vastag takaró

-2 angol pólya

2015. aug. 18. 13:46
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/150 anonim ***** válasza:
85%

szép és jó, hogy te nem akarsz "pizsamát" adni utcára, de ha már tapasztalt anyukákat kérdeztél... egy újszülöttre nem tudsz szoknyát kiskardigánnal adni, de majd rájössz. már a ráadás is bajos de ha sikerül is borzasztó egy csecsemőn. ami csúszhat az le is csúszik, ami felcsúszhat az felcsúszik :) és mivel októberi, ősszel, már nem fogsz tudni vele úgy kimenni, hogy kint a dereka, pedig kint lesz. értem én, hogy szerinted pizsi a rugdalózó, de egy csecsemőnek az kényelmes, az praktikus, abban nem fázik meg. kiskabát is max a nyakát melegíti, mert amint felveszed, egyből ott lesz. rájuk még kezeslábas való mindenből ősszel-télen, overál, rugi...

mondjuk abból is vettél eleget, szóval nem baj, ellesztek, csak majd sajnálni fogod azt a sok ruhát amit egyszer se adtál rá.

aztán majd tavasszal-nyáron már lehet divatozni ha még mindig rá leszel erre kattanva, csak akkor meg már rég nem lesz rá jó a 62es kisszoknya meg leggingsek

2015. aug. 18. 17:29
 52/150 anonim ***** válasza:
7%

Ezt jol leirtad, es ahogyan valaszolgatsz, nagyzolas az egesz.

7 kabat ?

Az semmi, vegyel meg 7 et...

2015. aug. 18. 19:35
 53/150 anonim ***** válasza:
76%

Ha a ruhákat nem nézzük, a többi szerintem rendben van. Semmiképp nem kevés. Én a helyedben kivártam volna, hogy mire lesz szükségem, mert nem kell egyszerre bölcső, kiságy, járóka meg nem tudom mi. Meg lehet azt venni idővel, de ha már ott van, mindegy.

A ruhákat viszont nagyon túllőtted, de majd úgyis rájössz. Egy 1-2 hónapos kisbabát teljesen felesleges szoknyába meg leggingsbe öltöztetni. Ráérsz erre az óvodában is.

Ha hiányzik valami, majd megveszitek. Pelenkán meg tejporon kívül nincs olyan, ami nélkül ne lehetne 1 napot kihúzni, addig meg megveszitek. Gondolom, nem a pampán laktok.

2015. aug. 18. 21:54
 54/150 anonim ***** válasza:
77%

Sziasztok! Két kislányom van,egy 3 éves és egy 7 hónapos. Amikor a nagy megszületett (júniusi) örültem,hogy egészséges nem az volt a fontos,hogy milyen csini rucija van. A kicsinél már bátrabb voltam, kaptunk csini rucikat,mondom majd őt ej, de cukin fogom öltöztetni!!! Megszületett és örültem,hogy egészsèges. Majd 3 hónapos lehetett,amikor odamentem a csini ruhás szekrènyhez,és nekiálltam kipakolni,zsákba rakni mindet,mert kinőtte az összeset. Egy szó mint száz! Ráérsz csinin öltöztetni 1 évesen is!!! Elhiszem,hogy izgulsz és örülsz a babádnak,de te meg hidd el a tapasztalt anyukáknak,hogy valóban a ruhák felét nem fogod ráadni a babára.

Ui:a 13 kiscipőn,5 farmeron,22 legging-en,a 30 pár zoknin,meg azon a rengeteg bodyn és a 11 kardigánon én is mosolyogtam.

De ahogy már írták sapka kelleni fog! Nehogy 20-at vegyél! 2 esetleg 3 db elég lesz! :)

2015. aug. 18. 22:05
 55/150 A kérdező kommentje:

Nem egy helyen van a bölcső és a kiságy, járóka.

A járóka majd később kell, a bölcső a nappaliban lesz, a kiságy pedig a szobájában.

Több babás/kisgyerekes ismerősöm, barátnőm van és mindenki hétköznapi ruhákba öltöztette a babáját, ha emberek közé mentek. És ezeket a ruhákat babákra tervezték, nem véletlenül van belőlük újszülött méret.

2015. aug. 18. 23:16
 56/150 anonim ***** válasza:
69%

A 9 hajpant ( remeljuk nem lesz kopasz 3 eves koraig ) helyett jobb lenne a babanak ha szoptatnal!

Legalabb az elso par hetben !

2015. aug. 18. 23:44
 57/150 anonim ***** válasza:
16%
Hát én aztán tényleg vásárlási mániás vagyok,de ez a nő vagy hülye vagy MÉG k@rva sok ideje van hogy ezt ide leírta😂
2015. aug. 19. 00:04
 58/150 anonim ***** válasza:
76%

Szia! Szerintem is kicsit sok ruhát halmoztál fel. Legalább egyszer add rá mindegyikjet és fotozd le. Így megörökíted csini ruciban.

Aztán néhány hét múlva kiárulhatod a rengeteg ruhát és a következő méretekből már nem vásárolsz ennyit.

Azt azért hozzátenném, hogy a 62-es ruhákat az újszülött kisfiam használta. Ugyanis 1 hónaposan már 58 cm volt.

A kérdésedre válaszolva, a lázmérő nagyon fontos lenne, nekünk fülhőmérönk van és nagyon praktikus, alvás közben is meg tudom mérni a lázát, ez föleg oltások után lényeges. Ami nekem praktikus volt az a játszócuminak kis műanyag tartó. Illetve babafésű esetleg.

A te listádról persze néhány számomra felesleges.

2015. aug. 19. 00:18
 59/150 anonim ***** válasza:
24%
Azt tetted, amit minden törődő anya: felhalmoztál egy rakat értékes és egy 2x-szer akkora kupac felesleges dolgot, inkább legyen, mint ne legyen felkiáltással! Én is ezt csináltam! Először is: semmilyen láz és fájdalomcsillapítót nem adhatsz neki 3 hónapos kora előtt, max, kúpot, amit receptre írnak! A kézi orrszívó semmit nem ér, az éjjeli fény csak a te pihenésedet fogja zavarni! A bölcső szerintem felesleges, tedd ki a játszószőnyegre nappalra, tetszeni fog neki, abból is elég egy, lesz egy kedvence, a másikkal nem fog foglalkozni! A körömcsipeszt soha nem fogod használni, a babamérleg nem kell, csak stresszeled vele magad és a gyereket is, viszont amit nem látok a listádban és KELL!: rugalmas végű hőmérő! És amit még nem látok: fagyasztós edények, kellenek! Októberi baba, áprilisi hozzátáplálással! Ehhez kell gyümölcs, zöldség! Vedd meg idényben, turmixold és fagyaszd le, kis adagokban: 10-30 gramm! Például őszibarack! Áprilisban semmit nem fogsz kapni nyers banánon és rohadt almán kívül! És kell egy-két sapi a buksijára, ha koszmós lenne, amit csak erre használsz: 10-ből 9 gyerek nem bírja a kemény vizet, érzékeny a bőrük! Tiszta olaj, nem babaolaj, hanem napraforgó (sima háztartási) vagy olíva! Tengervizes orrspray: Sterimar Baby, biztos, ami biztos! A 62-es méretet 2-3 hónap alatt fogja kinőni, tehát kb. a tizedét sem fogod ráadni! A hintőport csak köldökkezelésnél fogod használni, amihez alkohol is kell, de ezeket a gyerekorvos felírja, a megfelelőt! K vitamint receptre ad a doki: Konakiol-t, megmondja mikor kell adni, D-vitamin Vigantol szintén doki írja! És szerezz be egy piszok jó vasalót is! Kelleni fog!
2015. aug. 19. 03:16
 60/150 anonim ***** válasza:
16%

Nem az volt a kérdés hogy kell-e ennyi cucc!

Ha ennyit vett ennyit vett, szerintem ennél több dolog +kiskesztyű sapi bundazsák,

a kenguru helyett én inkább a hordozókendőt ajánlanám.

Csak a szoptatáson gondolkozz el még egyszer, én ítéllek el ha nem akarsz, oké tényleg macerás meg minden,

de a babának az a legjobb, és az a legfontosabb hogy neki mi a jó, nem az hogy az anyukának kényelmes legyen.

Sajnos a gyerekvállalás áldozatokkal jár, és ez az egyik áldozat amit megkéne hoznod,

Arról nem is beszélve hogy a kórházban a nővérkék nem fogják jó szemmel nézni hogy nem akarsz szoptatni

Hidd el nagyon erőltetik, és utálni fognak érte.

2015. aug. 19. 07:16
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!