Megnéznétek nekem ezt? Első baba, félek kicsi
Első babánk, októberi lesz. Ez a lista, ami már van. De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom. Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi, hátha Ti észreveszitek valaminek a hiányát.
Fürdetéshez, ápoláshoz
-kád, szűkítővel
-állvány
-vízhőmérő
-kozmetikumok, popsikrém, hintőpor
-vatta, fültisztítő csomag
-6 kapucnis fürdőlepedő
-kézi orrszívó
-3 csomag pelenka
-3 csomag törlőkendő
-pelenka tároló
-törlőkendő tartó
-pelenkatartó vödör+utántöltő
-kisolló, körömcsipesz
-alkohol, K- és D-vitamin, láz- és fájdalomcsillapító
-hasfájás elleni szerek
Etetés
-2 doboz tápszer
-tápszeradagoló
-cumisüveg melegítő
-cumisüveg tisztító kefe
-elektromos sterilizáló
-etetszék+szűkítő
-cumisüveg tartó táska (2db)
-6 db 150 ml-es üveg, 6 260 ml-es
-35 büfikendő
-1 karton babavíz
-babamérleg
Utazás, séta
-babakocsi (mózes+sportrész)
-esővédő, szúnyogháló
-pohártartó
-esernyő
-nyári és téli szett
-hordozó
-3 takaró a babakocsihoz
-kenguru
-lábzsák
Babaszobába
-kiságy
-bölcső
-matracvédő a kiságyhoz, bölcsőhöz
-2 lepedő a kiságyhoz, 2 a bölcsőbe
-pelenkázószekrény
-gardróbszekrény
-párásító
-2 játszószőnyeg
-rácsvédő
-járóka
-pihenőszék szűkítővel
-pelenkázófeltét, huzat
Ruhák (62-es méretig)
17 felső
7 kabát
28 ruha
13 kiscipő
22 leggins
5 farmer
3 szoknya
3 kantáros nadrág
8 kapucnis felső
11 kardigán
20 rövidujjú body
28 hosszú ujjú body
6 ujjatlan body
18 pizsama/hosszú ujjú rugdalózó
12 harisnya
30 pár zokni
9 hajdísz
Egyebek
-cumik (5 db)
-2 db cumilánc
-játékok
-éjjelifény
-bébiőrző
-légzésifigyelő
-3 vékony takaró
-2 vastag takaró
-2 angol pólya
szép és jó, hogy te nem akarsz "pizsamát" adni utcára, de ha már tapasztalt anyukákat kérdeztél... egy újszülöttre nem tudsz szoknyát kiskardigánnal adni, de majd rájössz. már a ráadás is bajos de ha sikerül is borzasztó egy csecsemőn. ami csúszhat az le is csúszik, ami felcsúszhat az felcsúszik :) és mivel októberi, ősszel, már nem fogsz tudni vele úgy kimenni, hogy kint a dereka, pedig kint lesz. értem én, hogy szerinted pizsi a rugdalózó, de egy csecsemőnek az kényelmes, az praktikus, abban nem fázik meg. kiskabát is max a nyakát melegíti, mert amint felveszed, egyből ott lesz. rájuk még kezeslábas való mindenből ősszel-télen, overál, rugi...
mondjuk abból is vettél eleget, szóval nem baj, ellesztek, csak majd sajnálni fogod azt a sok ruhát amit egyszer se adtál rá.
aztán majd tavasszal-nyáron már lehet divatozni ha még mindig rá leszel erre kattanva, csak akkor meg már rég nem lesz rá jó a 62es kisszoknya meg leggingsek
Ezt jol leirtad, es ahogyan valaszolgatsz, nagyzolas az egesz.
7 kabat ?
Az semmi, vegyel meg 7 et...
Ha a ruhákat nem nézzük, a többi szerintem rendben van. Semmiképp nem kevés. Én a helyedben kivártam volna, hogy mire lesz szükségem, mert nem kell egyszerre bölcső, kiságy, járóka meg nem tudom mi. Meg lehet azt venni idővel, de ha már ott van, mindegy.
A ruhákat viszont nagyon túllőtted, de majd úgyis rájössz. Egy 1-2 hónapos kisbabát teljesen felesleges szoknyába meg leggingsbe öltöztetni. Ráérsz erre az óvodában is.
Ha hiányzik valami, majd megveszitek. Pelenkán meg tejporon kívül nincs olyan, ami nélkül ne lehetne 1 napot kihúzni, addig meg megveszitek. Gondolom, nem a pampán laktok.
Sziasztok! Két kislányom van,egy 3 éves és egy 7 hónapos. Amikor a nagy megszületett (júniusi) örültem,hogy egészséges nem az volt a fontos,hogy milyen csini rucija van. A kicsinél már bátrabb voltam, kaptunk csini rucikat,mondom majd őt ej, de cukin fogom öltöztetni!!! Megszületett és örültem,hogy egészsèges. Majd 3 hónapos lehetett,amikor odamentem a csini ruhás szekrènyhez,és nekiálltam kipakolni,zsákba rakni mindet,mert kinőtte az összeset. Egy szó mint száz! Ráérsz csinin öltöztetni 1 évesen is!!! Elhiszem,hogy izgulsz és örülsz a babádnak,de te meg hidd el a tapasztalt anyukáknak,hogy valóban a ruhák felét nem fogod ráadni a babára.
Ui:a 13 kiscipőn,5 farmeron,22 legging-en,a 30 pár zoknin,meg azon a rengeteg bodyn és a 11 kardigánon én is mosolyogtam.
De ahogy már írták sapka kelleni fog! Nehogy 20-at vegyél! 2 esetleg 3 db elég lesz! :)
Nem egy helyen van a bölcső és a kiságy, járóka.
A járóka majd később kell, a bölcső a nappaliban lesz, a kiságy pedig a szobájában.
Több babás/kisgyerekes ismerősöm, barátnőm van és mindenki hétköznapi ruhákba öltöztette a babáját, ha emberek közé mentek. És ezeket a ruhákat babákra tervezték, nem véletlenül van belőlük újszülött méret.
A 9 hajpant ( remeljuk nem lesz kopasz 3 eves koraig ) helyett jobb lenne a babanak ha szoptatnal!
Legalabb az elso par hetben !
Szia! Szerintem is kicsit sok ruhát halmoztál fel. Legalább egyszer add rá mindegyikjet és fotozd le. Így megörökíted csini ruciban.
Aztán néhány hét múlva kiárulhatod a rengeteg ruhát és a következő méretekből már nem vásárolsz ennyit.
Azt azért hozzátenném, hogy a 62-es ruhákat az újszülött kisfiam használta. Ugyanis 1 hónaposan már 58 cm volt.
A kérdésedre válaszolva, a lázmérő nagyon fontos lenne, nekünk fülhőmérönk van és nagyon praktikus, alvás közben is meg tudom mérni a lázát, ez föleg oltások után lényeges. Ami nekem praktikus volt az a játszócuminak kis műanyag tartó. Illetve babafésű esetleg.
A te listádról persze néhány számomra felesleges.
Nem az volt a kérdés hogy kell-e ennyi cucc!
Ha ennyit vett ennyit vett, szerintem ennél több dolog +kiskesztyű sapi bundazsák,
a kenguru helyett én inkább a hordozókendőt ajánlanám.
Csak a szoptatáson gondolkozz el még egyszer, én ítéllek el ha nem akarsz, oké tényleg macerás meg minden,
de a babának az a legjobb, és az a legfontosabb hogy neki mi a jó, nem az hogy az anyukának kényelmes legyen.
Sajnos a gyerekvállalás áldozatokkal jár, és ez az egyik áldozat amit megkéne hoznod,
Arról nem is beszélve hogy a kórházban a nővérkék nem fogják jó szemmel nézni hogy nem akarsz szoptatni
Hidd el nagyon erőltetik, és utálni fognak érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!