Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megnéznétek nekem ezt? Első...

Megnéznétek nekem ezt? Első baba, félek kicsi

Figyelt kérdés

Első babánk, októberi lesz. Ez a lista, ami már van. De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom. Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi, hátha Ti észreveszitek valaminek a hiányát.

Fürdetéshez, ápoláshoz

-kád, szűkítővel

-állvány

-vízhőmérő

-kozmetikumok, popsikrém, hintőpor

-vatta, fültisztítő csomag

-6 kapucnis fürdőlepedő

-kézi orrszívó

-3 csomag pelenka

-3 csomag törlőkendő

-pelenka tároló

-törlőkendő tartó

-pelenkatartó vödör+utántöltő

-kisolló, körömcsipesz

-alkohol, K- és D-vitamin, láz- és fájdalomcsillapító

-hasfájás elleni szerek

Etetés

-2 doboz tápszer

-tápszeradagoló

-cumisüveg melegítő

-cumisüveg tisztító kefe

-elektromos sterilizáló

-etetszék+szűkítő

-cumisüveg tartó táska (2db)

-6 db 150 ml-es üveg, 6 260 ml-es

-35 büfikendő

-1 karton babavíz

-babamérleg

Utazás, séta

-babakocsi (mózes+sportrész)

-esővédő, szúnyogháló

-pohártartó

-esernyő

-nyári és téli szett

-hordozó

-3 takaró a babakocsihoz

-kenguru

-lábzsák

Babaszobába

-kiságy

-bölcső

-matracvédő a kiságyhoz, bölcsőhöz

-2 lepedő a kiságyhoz, 2 a bölcsőbe

-pelenkázószekrény

-gardróbszekrény

-párásító

-2 játszószőnyeg

-rácsvédő

-járóka

-pihenőszék szűkítővel

-pelenkázófeltét, huzat

Ruhák (62-es méretig)

17 felső

7 kabát

28 ruha

13 kiscipő

22 leggins

5 farmer

3 szoknya

3 kantáros nadrág

8 kapucnis felső

11 kardigán

20 rövidujjú body

28 hosszú ujjú body

6 ujjatlan body

18 pizsama/hosszú ujjú rugdalózó

12 harisnya

30 pár zokni

9 hajdísz

Egyebek

-cumik (5 db)

-2 db cumilánc

-játékok

-éjjelifény

-bébiőrző

-légzésifigyelő

-3 vékony takaró

-2 vastag takaró

-2 angol pólya

2015. aug. 18. 13:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/150 anonim ***** válasza:
70%

Ha kókusz matracotok van arra nem szabad matracvédőt rakni.

Fejvédő is jól jön sztem.

2015. aug. 18. 15:10
 42/150 anonim ***** válasza:
69%
Az itt felsorolt cuccok 3/4-e tök felesleges.
2015. aug. 18. 15:12
 43/150 anonim ***** válasza:
61%
Ami hiányzik: lègzèsfigyelö,,,lázmèrö,kèzi orrszivó semmit nem èr porszivósat vegyetek,textilpelenka,2 játszószönyeg sem kell egy elèg jó szines legyen,a többi nagyjából jó.Ruha rengeteg.Rugi,body,kocsikabát,harisnya,zokni,ovvverál
2015. aug. 18. 15:17
 44/150 anonim ***** válasza:
62%
folyt. overál,sapka,vastagabb sapka
2015. aug. 18. 15:19
 45/150 anonim ***** válasza:
82%

nem olvastam el a hozzászólásokat.

biztos jól tetted fel a kérdést? nem azt akartad írni mit vettél meg feleslegesen?

22 leggings és 12 harisnya? ne haragudj, de te normális vagy? eleve egy pár napos babára rá nem tudsz adni egy leggigset, de ha mégis sikerülne (csak body és rugit fogsz ráadni), akkor is minek 34 darab???

7 kabát? mármint héééét? én felnőtt vagyok, nem növöm már ki a dolgokat, de nincs 7 kabátom :D

9 hajdísz? most mit lehet erre mondani? szorítok, hogy legyen majd haja a gyerekednek, nehogy felesleges pénzkidobás legyen :D szegény kicsi újszülötted, tényleg barázi majom lesz ha ezeket rá akarod majd aggatni!

2015. aug. 18. 15:24
 46/150 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítőkész válaszokat, pár darabbal akkor még bővült a lista, igyekszem minél hamarabb beszerezni.

Igen, rugdalózót és bodyt adunk majd rá alváshoz. Ha pedig megyünk valahová, esetleg jönnek hozzánk, ébren lesz, akkor normális ruhákat. A rugdalózót itt leginkább pizsamának használják. A hajdísz nem csatos, olyasmi, mint egy hajpánt.

4 kabátot vettem, hármat pedig kaptunk.

Nem lesz bazári majom, csak lesznek csinos dolgai.

2015. aug. 18. 15:28
 47/150 anonim ***** válasza:
67%

Valóban a te dolgod, de hidd el /tapasztalt anyákat kérdeztél/, felesleges azt gondolnod, hogy ezt a ruhamennyiséget mind használni fogod az első kb. 2 hónapban. Hosszabb távra ne tervezz a kezdő ruhaszettel, kábé ennyi idő alatt nőnek 1, sok csecsemő akár 2 ruhaméretet is. 2 gyerkőcöm van, mindketten már túl az újszülöttkoron.

Viszont picit birizgálja a csőröm a stílusod. Ennyi gönce van a kislányodnak, hogy csinos legyen. Ergo: amelyik babámak kevesebb cucca van, nem is lehet csinos. Nos! A kisebbik gyermekem kislány, fele ennyi ruhája sincs összesen, pedig már 7 hós. Mégis mindenhol megcsodálják, hogy milyem igazi kislány, nagyon nőcis, kecsesen tartja a kezeit, lábait, formás a pofija és nem utolsó sorban akkora haja van, hogy már 2 hós korában el kellett csatolnom a homlokából, hogy ne lógjon a szemébe. Mindenhol dicsérik, de sehol sem a ruháira tettek elismerő megjegyzéseket, hanem az okos tekintetére, a hibátlan bőrére.

Tudom, magasról teszel arra, amit most itt leírtam, de picit meg kellett védenem a normális értékrenddel rendelkező anyákat, akiknek a külsőségek nem számítanak ennyire. Beleértve magam is. Ja, és senki nem írta még, vagy legalábbis nem ezekkel a szavakkal, de mérhetetlenül önző vagy, amiért megvonod a babádtól az anyatejet, csak mert ti 'így döntöttetek'.

2015. aug. 18. 16:02
 48/150 anonim ***** válasza:
37%
Szépen lepontoztátok a kérdésem h mi hátránya lesz a babának ha nem szoptatja de válaszolni már egyikőtök sem tud... Ti magatok se tudjátok ... Csak hajtogatjátok a szoptatást...
2015. aug. 18. 16:29
 49/150 anonim ***** válasza:
72%
miért vettél 4 kabátot neki? 2 honapra...? és 30 pár zokni, minek? és 9 hajdsiz? és 22 leggins? minek ennyi ruha 2 honapra? ha ez lenne a teljes ruhatára a kovetkezo flévre még akkoris irgalmatlan mennyiség.
2015. aug. 18. 16:37
 50/150 anonim ***** válasza:
62%
Ez rengeteg holmi,de ha te ettől megnyugszol...úgyis menet közbe veszed majd észre,hogy mennyi mindenre nincs szükség,és csodálkozol,hogy jé ez se volt rajta de már ki is nőtte.
2015. aug. 18. 17:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!