Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megnéznétek nekem ezt? Első...

Megnéznétek nekem ezt? Első baba, félek kicsi

Figyelt kérdés

Első babánk, októberi lesz. Ez a lista, ami már van. De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom. Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi, hátha Ti észreveszitek valaminek a hiányát.

Fürdetéshez, ápoláshoz

-kád, szűkítővel

-állvány

-vízhőmérő

-kozmetikumok, popsikrém, hintőpor

-vatta, fültisztítő csomag

-6 kapucnis fürdőlepedő

-kézi orrszívó

-3 csomag pelenka

-3 csomag törlőkendő

-pelenka tároló

-törlőkendő tartó

-pelenkatartó vödör+utántöltő

-kisolló, körömcsipesz

-alkohol, K- és D-vitamin, láz- és fájdalomcsillapító

-hasfájás elleni szerek

Etetés

-2 doboz tápszer

-tápszeradagoló

-cumisüveg melegítő

-cumisüveg tisztító kefe

-elektromos sterilizáló

-etetszék+szűkítő

-cumisüveg tartó táska (2db)

-6 db 150 ml-es üveg, 6 260 ml-es

-35 büfikendő

-1 karton babavíz

-babamérleg

Utazás, séta

-babakocsi (mózes+sportrész)

-esővédő, szúnyogháló

-pohártartó

-esernyő

-nyári és téli szett

-hordozó

-3 takaró a babakocsihoz

-kenguru

-lábzsák

Babaszobába

-kiságy

-bölcső

-matracvédő a kiságyhoz, bölcsőhöz

-2 lepedő a kiságyhoz, 2 a bölcsőbe

-pelenkázószekrény

-gardróbszekrény

-párásító

-2 játszószőnyeg

-rácsvédő

-járóka

-pihenőszék szűkítővel

-pelenkázófeltét, huzat

Ruhák (62-es méretig)

17 felső

7 kabát

28 ruha

13 kiscipő

22 leggins

5 farmer

3 szoknya

3 kantáros nadrág

8 kapucnis felső

11 kardigán

20 rövidujjú body

28 hosszú ujjú body

6 ujjatlan body

18 pizsama/hosszú ujjú rugdalózó

12 harisnya

30 pár zokni

9 hajdísz

Egyebek

-cumik (5 db)

-2 db cumilánc

-játékok

-éjjelifény

-bébiőrző

-légzésifigyelő

-3 vékony takaró

-2 vastag takaró

-2 angol pólya

2015. aug. 18. 13:46
 91/150 anonim ***** válasza:
45%
Lehet, hogy én vagyok dilis, de nem lehet, hogy nem jó kedvéből döntötte el, hogy nem szoptat, hanem oka van? Akár, hogy rendszeresen gyógyszert szed valamire csak nem akarja az orrunkra kötni? Csak kérdezem! Egyébként én is vettem cumisüveget és fertőtlenítőt is a biztonság kedvéért! És persze nagyon szép a szoptass szöveg, mert különben, jaj lesz! 3 hétig tudtam szoptatni a kislányomat, tápszerrel kiegészítve (az első heti vizsgálatról tápszer recepttel távoztunk)! 3 hetet töltöttünk azzal, hogy egy mellszívó társaságában, napi több órát szerencsétlenkedtünk a férjemmel 10 ml tejért (3 óra alatt!) és kb. ugyanennyit bőgtem, hogy milyen anya vagyok, ha a saját gyerekemet nem tudom szoptatni! A kórházban, ahol szültem, 45 percen keresztül ült mellettem a csecsemőgondozó és segített, hogy csináljuk, mit csináljunk, hogy fogjam stb., stb. És az eredmény a nagy semmi! Ezután jött, az otthoni mellszívás! Mit értem el? Megint a nagy semmit! Aztán jöttek az ilyen gusztustalan megjegyzések, hogy jaj, ha nem szoptatsz, biztos nem akarsz... Végül tápszeres lett a kislányom (sajnos!), de a náthánál komolyabb baja sose volt, hála istennek! A kisfiamat sajnos egyszer sem tudtam megszoptatni, pedig próbálkoztam ugyanúgy! Csak már nem éreztem magam szem*tnek, amiért nem megy, bárki is próbált bántani emiatt! Ítélkezni könnyű!
2015. aug. 20. 02:36
 92/150 anonim ***** válasza:
26%
91-es! Azt írta, hogy ő döntött így, hogy nem akar szoptatni! Ezt azért nehéz félreértelmezni! A te eseted pedig más, mert te megpróbáltad legalább és nem úgy álltál neki a dolgokhoz, hogy semmi pénzért sem fogod a gyereked szoptatni. Nekem is csak 4 hónapig volt tejem. Szépen, lassan apadni kezdett, pedig az elején még fagyasztani is tudtam. Közben viszont kiderült, hogy beteg a fiam, kórházban töltök napok, kivizsgálások, ide-oda rohangálások jöttek és valószínűleg ez is közrejátszhatott. Szóval, ne keverjük a dolgokat!
2015. aug. 20. 04:38
 93/150 anonim ***** válasza:
59%
88-as, te egy szörnyű ember lehetsz, hogy ismeretlenül és a tények ismerete nélkül ilyesmit mondasz egy másik nőre. Nem is értem, mit vagy így felháborodva azon, hogy más mit csinál. Hidd el, hogy attól még nem lesz semmi baja a gyerekének, és ugyanúgy szeretheti. Lehet, hogy te nem tudod felfogni, de nem azon múlik a szeretet, hogy szoptatja-e a babát, főleg, hogy azt sem tudod, mi áll a döntése mögött.
2015. aug. 20. 09:12
 94/150 anonim ***** válasza:
15%
Miért lennék szörnyű ember attól, ha nem hiszem el azt, hogy az a nő,aki nem akar szoptatni, valaha is jó anya lehet? Előre eldöntötte, tehát kényelmi szempontból nem szoptat. Ha bármi más lenne az indok, azt írta volna, hogy gyógyszert szed pl és ezért nem lehet. De nem ez volt. Kijelentette, hogy nem szoptat, mert így döntöttek és kész. Ebben az is benne van, hogy dönthetett volna a szoptatás mellett is, de nem tette. Nem kell ebbe mást belelátni! A véleményem mellett pedig kiállok, ha tetszik neked, ha nem.
2015. aug. 20. 11:42
 95/150 anonim ***** válasza:
34%
Jah és nem hiszem, hogy a véleményem egyedülálló. A kórházban is ahol szültem (Pest egyik legjobb kórháza) nagyon szoptatás párti volt minden csecsemős. Még külön szoptatási tanácsadó is jött az egyik nap, hogy segítsen. Fel sem merült benne, hogy valaki nem akar szoptatni. Rögtön azt kérdezte, hogy mennyiszer tesszük naponta cicire, mennyi tej van már stb. Nem úgy jött oda, hogy: Nah ki az aki akar szoptatni?...Alap volt, hogy mindenki! Ez a normális anyai magatartás ugyanis!
2015. aug. 20. 11:46
 96/150 anonim ***** válasza:
72%

A 88-as nem rossz ember, picit nyersen fogalmazott, de tök igaza van. Én azt mondanám, hogy egy nőnek, aki anyává válik, vannak kötelességei. Az evidens, hogy ha kakis az újszülött, tisztába teszem, az evidens, hogy kényelmes, puha ruhába öltöztetem, az evidens, hogy tisztán tartom, megteremtem neki a nyugodt pihenés feltételeit...és evidens, hogyha éhes, megszoptatom. Az a baba a testemből született, a természet teszi a dolgát, az én pici újszülöttem számára legideálisabb összetevőkből álló anyatejet állítja elő /ne menjünk bele, hogy létezik tejtestvérség is, az egy szükséghelyzet, ami valahol tiszteletreméltó, hogy az anya minden követ megmozgat, hogy a babájának anyatejet adhasson, még ha más anya tejét is/. A szoptatás zsigerből történő elutasítása /nyilván a kérdező esetében ez nem egy rossz egészségi állapot következménye, hanem egy döntés/ az egyik legalapvetőbb anyai kötelességek ignorálása. A nem próbálkozás és a sikertelen próbálkozás között hatalmas különbség van. Itt azok állnak a kérdező mellé /bár olyan hülyeség az egész, minek ezen vitázni?/, akik valamilyen okból nem tudtak szoptatni. Drága Édesanyák! Ti megpróbáltátok, kértetek segítséget, hosszabb-rövidebb ideig tudták is szoptatni a babátokat, ti megtettétek, amit kötelességetek volt megtenni. Megadtátok neki az első tejjel /kolosztrummal/ azt a immunanyagot, amire szüksége van egy kezdő szervezetnek. Ez nem tipp, tény /hogy az egyik hozzászólót idézzem/. Csak.az isten tudja, miért döntött így a kérdező, az ő döntése, valóban semmi közünk hozzá, nyilvám szereti is a babáját, hiszen mennyi mindent vett neki, és még fog is venni...a.szoptatás valóban nem könnyű feladat: most már lassan két éve folyamatosan szoptatok néhány hónap kihagyással. A melleim kezdenek olyanok lenni, mint a tejcsupor, ha a kislányom is elválasztja magát, valószínűleg alávetem magam egy szépészeti beavatkozásnak, mert ahhoz még fiatal vagyok, hogy ne érezzem jól magam a bőrömben, de anyai kötelességemnek éreztem megpróbálni annak idején a szoptatást a kisfiammal, volt is tejem, természetes volt, hogy a testemből táplálom a gyermekemet. Most a kislányomm ugyanez a helyzet, sokszor már nyűgnek érzem, de Neki még kell, a testem teszi a dolgát, a melleim termelik a tejet, hát szoptatok. És szaranyának éreztem volna magam, ha meg sem próbálom.

Egyébként ha visszapörgetnénk az idő és a történelem kerekét, és megállítanánk egy olyan időben, amikor még nem volt tápszer, mit csinálna vajon a kérdező? Tudom, tök elméleti és hülye kérdés is, mert nyilván akkor is volt olyan anya, aki nem tudott szoptatni, és a baba kapott valami kotyvaszt, ami életben tartotta /bár óriási volt a csecsemőhalandóság/. De a természet akkor is tette a dolgát, az anya mellében tej termelődött, az anyának pedig esze ágába nem jutott nem szoptatni, hiszen tudta, hogy akár a gyermeke életébe is kerülhet. Vannak a természet működésének olyan területei, amelyeket el kell fogadnunk, nem kell harcolnunk ellene vagy alternatív megoldásokat keresnünk /csak szükséghelyzetben/: a szoptatás ilyen.

2015. aug. 20. 16:54
 97/150 anonim ***** válasza:
62%

Kézi orrszívó helyett Nosiboo-t vegyél. Nem fogod megánni. Én csak a babám 4 hónapos korában vettem, de bár tettem volna előbb.

Kelleni fog orrspray is, mi Isomart használunk, az nem hajtógázas és nincsenek benne felesleges összetevők.

2015. aug. 20. 22:03
 98/150 anonim ***** válasza:
36%

Igen, egy anyának vannak kötelességei: adjon enni a gyerekének, nevelje, szeresse. A kérdező nem veszélyezteti a kicsit, az lenne a rossz anya, aki nem ad neki enni, mint a fényevők.

Az, hogy tápszerrel szeretné táplálni, rajtatok kívül senkinek nem okoz gondot.

Lehet, hogy nektek nem tetszik, hogy más nem így gondolkozik, de szerintem meg az a rossz anya, aki ezt a stílus és szemléletet adja tovább a gyerekének, és véletlenül sem tanítja meg neki, mi az a tolerancia.

Az meg, hogy régen mi volt, irreleváns. Régen gyógyszer sem volt, ülhetett az anya a beteg gyerek ágya mellett, és imádkozhatott. Ma meg van gyógyszer, meg van tápszer. Örüljünk neki. A ti hozzáállásotokkal csak azt lehet belenevelni a lányokba, hogy érezzék magukat szar anyának, mert nem akarnak vagy tudnak szoptatni. Pedig szerintem aki emiatt szarul érzi magát, annál valami gond van az önképpel.

De ha ti azt mondjátok, hogy az a jó, aki éjt nappallá téve fej, fél napot kínlódik, a másik fél napot végigsírja, szar anyának érzi magát, és kész idegroncs a szoptatás miatt, akkor biztos nektek van igazatok.

Persze van, akinek könnyen megy a szoptatás és földöntúli élményt nyújt, de attól még nem kell leszólni azt, aki nem így érzi.

Ah, nem is tudom, minek írom ezt le, úgyis csak a lepontozás megy itt.

2015. aug. 20. 22:15
 99/150 anonim ***** válasza:
58%

ja és:

"és evidens, hogyha éhes, megszoptatom"

Az evidens, hogy ha éhes, megeteted. Pont. Korának megfelelő étellel, ami jelen esetben a tápszer lesz.

2015. aug. 20. 22:18
 100/150 anonim ***** válasza:
33%
Utolsó válaszoló, vagyunk, akiknek meg teljesen ellenszenves a kérdező merev elzárkózása. Teljesen úgy csinál, mintha a szoptatás nem is létezne, ellenben felsorolt egy bababoltnyi dolgot, aminek a fele biztosan felesleges lesz.
2015. aug. 20. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!