Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megnéznétek nekem ezt? Első...

Megnéznétek nekem ezt? Első baba, félek kicsi

Figyelt kérdés

Első babánk, októberi lesz. Ez a lista, ami már van. De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom. Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi, hátha Ti észreveszitek valaminek a hiányát.

Fürdetéshez, ápoláshoz

-kád, szűkítővel

-állvány

-vízhőmérő

-kozmetikumok, popsikrém, hintőpor

-vatta, fültisztítő csomag

-6 kapucnis fürdőlepedő

-kézi orrszívó

-3 csomag pelenka

-3 csomag törlőkendő

-pelenka tároló

-törlőkendő tartó

-pelenkatartó vödör+utántöltő

-kisolló, körömcsipesz

-alkohol, K- és D-vitamin, láz- és fájdalomcsillapító

-hasfájás elleni szerek

Etetés

-2 doboz tápszer

-tápszeradagoló

-cumisüveg melegítő

-cumisüveg tisztító kefe

-elektromos sterilizáló

-etetszék+szűkítő

-cumisüveg tartó táska (2db)

-6 db 150 ml-es üveg, 6 260 ml-es

-35 büfikendő

-1 karton babavíz

-babamérleg

Utazás, séta

-babakocsi (mózes+sportrész)

-esővédő, szúnyogháló

-pohártartó

-esernyő

-nyári és téli szett

-hordozó

-3 takaró a babakocsihoz

-kenguru

-lábzsák

Babaszobába

-kiságy

-bölcső

-matracvédő a kiságyhoz, bölcsőhöz

-2 lepedő a kiságyhoz, 2 a bölcsőbe

-pelenkázószekrény

-gardróbszekrény

-párásító

-2 játszószőnyeg

-rácsvédő

-járóka

-pihenőszék szűkítővel

-pelenkázófeltét, huzat

Ruhák (62-es méretig)

17 felső

7 kabát

28 ruha

13 kiscipő

22 leggins

5 farmer

3 szoknya

3 kantáros nadrág

8 kapucnis felső

11 kardigán

20 rövidujjú body

28 hosszú ujjú body

6 ujjatlan body

18 pizsama/hosszú ujjú rugdalózó

12 harisnya

30 pár zokni

9 hajdísz

Egyebek

-cumik (5 db)

-2 db cumilánc

-játékok

-éjjelifény

-bébiőrző

-légzésifigyelő

-3 vékony takaró

-2 vastag takaró

-2 angol pólya

2015. aug. 18. 13:46
 111/150 anonim ***** válasza:
72%

"Az előtej például, ami már a terhesség alatt is termelődik, nagyon fontos ilyen szempontból."

Kolosztrumnak hívják, gyakorlatilag a szülés utáni első szoptatás, 1-2 ml is tartalmaz mindent, ami fontos.

Nekem nem igazán volt tejem, vicces 4-5 ml-ek jöttek. A gyerekorvos ugye eleinte kijárt gyakrabban, ez is szóba került. Egy hét után ő mondta, hogy feleslegesen szivatom magamat. Az immunanyagokat a kórházban megkapta azzal a néhány cseppnyi adaggal is, tápanyag tekintetében pedig a tápszer ugyanazt tudja.

16 hónapos, eddig egyetlen náthája volt, aminek két napos orrfolyáson kívül más tünete nem volt. Akkor nekem az aurám védte meg, vagy min múlott, hogy nem beteges, hm?

Engem 2 éves koromig szoptatott anyám, mégis állandóan beteg voltam kisgyerekként. Pedig egészségesen táplálkoztam, sokat mozogtam.

Annyi injekciót kaptam akkoriban, hogy felnőttkoromra is rögzült egy faintos kis tűfóbia.

2015. aug. 22. 17:40
 112/150 anonim ***** válasza:
40%
De ő a kolodztrumot sem hajlandó megadni a babànak,pedig ennyit igazàn kibírhatna.
2015. aug. 22. 17:46
 113/150 anonim ***** válasza:
26%
*kolosztrumot
2015. aug. 22. 17:47
 114/150 anonim ***** válasza:
17%
Mintha a saját listámat látnám! Nekem is fontos volt a babaruhás rész, miért tagadjam? Ha valaki megteheti és igénye is van arra, hogy a babája csinos ruhákba legyen, akár újszülött korától fogva, az miért baj? 22 leggings? És akkor mi van? Nyilván nem egyszerre húzza rá!!!
2015. aug. 22. 18:08
 115/150 anonim ***** válasza:
38%
Hagyjátok már, tényleg egy ostoba liba, aki még önző is. Egy nagy nyaklevest érdemelne meg. Kérdező! A férjednek nincs a helyén az esze...és a szíve? Nem próbált rábeszélni a szoptatásra? Persze, a döntés mindig az anyáé, de hátha a leendő apa egy picit a kislánya érdekeit is szem előtt tartja...
2015. aug. 22. 18:51
 116/150 anonim ***** válasza:
18%
112-es! Pontosan! Az előtejet, ha sikerült megkapnia, az nagyon jó. Ez az első védőoltása a babának. Senki nem állította amúgy, hogy attól, mert valakit szoptat az anyja nem lehet beteges. Ez ugyanis sok mindentől függ. Mindenesetre az előtej és az anyatej olyan immunanyagokat tartalmaz, ami fejleszti a pici immunrendszerét. Nem tesz vele olyan csodát, hogy a gyerek soha nem lesz beteg, de erősíti a védekező mechanizmusát, ami mondjuk abban nyilvánulhat meg, hogy, ha beteg is lesz, könnyebben túl jut a fertőzéseken.
2015. aug. 22. 19:13
 117/150 anonim ***** válasza:
38%
Programozott csàszàrral szül a lelkem,NEM egészségügyi okból.Ehhez màr nem nagyon lehet mit hozzà tenni.
2015. aug. 22. 19:33
 118/150 anonim ***** válasza:
28%
Kimondottan provokàció volt ez a kérdés,aki babàt vàr,tudhatja,hogy ennyi cucc nem kell.Plàne nem hajdísz.
2015. aug. 22. 20:22
 119/150 anonim ***** válasza:
5%
Azt azért remélem megértetted kérdező, hogy a tej belövellése nem "akarom, vagy nem akarom kérdése". Így is, úgy is meg történik egészséges nőknél. Nálad sem lesz másképpen. A gyógyszer amit kapsz azért, hogy elapadjon a tej, nem fog azonnal hatni.
2015. aug. 22. 20:43
 120/150 anonim ***** válasza:
55%
118-as! Honnan veszed ezt a programozott császár dolgot? Mikor írta? Átsiklottam rajta?
2015. aug. 22. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!