Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megnéznétek nekem ezt? Első...

Megnéznétek nekem ezt? Első baba, félek kicsi

Figyelt kérdés

Első babánk, októberi lesz. Ez a lista, ami már van. De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom. Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi, hátha Ti észreveszitek valaminek a hiányát.

Fürdetéshez, ápoláshoz

-kád, szűkítővel

-állvány

-vízhőmérő

-kozmetikumok, popsikrém, hintőpor

-vatta, fültisztítő csomag

-6 kapucnis fürdőlepedő

-kézi orrszívó

-3 csomag pelenka

-3 csomag törlőkendő

-pelenka tároló

-törlőkendő tartó

-pelenkatartó vödör+utántöltő

-kisolló, körömcsipesz

-alkohol, K- és D-vitamin, láz- és fájdalomcsillapító

-hasfájás elleni szerek

Etetés

-2 doboz tápszer

-tápszeradagoló

-cumisüveg melegítő

-cumisüveg tisztító kefe

-elektromos sterilizáló

-etetszék+szűkítő

-cumisüveg tartó táska (2db)

-6 db 150 ml-es üveg, 6 260 ml-es

-35 büfikendő

-1 karton babavíz

-babamérleg

Utazás, séta

-babakocsi (mózes+sportrész)

-esővédő, szúnyogháló

-pohártartó

-esernyő

-nyári és téli szett

-hordozó

-3 takaró a babakocsihoz

-kenguru

-lábzsák

Babaszobába

-kiságy

-bölcső

-matracvédő a kiságyhoz, bölcsőhöz

-2 lepedő a kiságyhoz, 2 a bölcsőbe

-pelenkázószekrény

-gardróbszekrény

-párásító

-2 játszószőnyeg

-rácsvédő

-járóka

-pihenőszék szűkítővel

-pelenkázófeltét, huzat

Ruhák (62-es méretig)

17 felső

7 kabát

28 ruha

13 kiscipő

22 leggins

5 farmer

3 szoknya

3 kantáros nadrág

8 kapucnis felső

11 kardigán

20 rövidujjú body

28 hosszú ujjú body

6 ujjatlan body

18 pizsama/hosszú ujjú rugdalózó

12 harisnya

30 pár zokni

9 hajdísz

Egyebek

-cumik (5 db)

-2 db cumilánc

-játékok

-éjjelifény

-bébiőrző

-légzésifigyelő

-3 vékony takaró

-2 vastag takaró

-2 angol pólya

2015. aug. 18. 13:46
 121/150 anonim ***** válasza:
20%
Privátban.Vagyis írtam neki,hogy gondolom csàszàr lesz,erre ő, hogy most kössek bele ebbe,màr alig vàrta,de az is szülés,csak nem hüvelyi úton.Àhh..
2015. aug. 22. 20:50
 122/150 A kérdező kommentje:
Drága 61%-os válaszoló. Direkt írsz ide mindent, amire privátban válaszoltam? Most ki is provokál?
2015. aug. 22. 20:52
 123/150 anonim ***** válasza:
17%
De nekem olyan mintha nyomàs hatàsàra nem akarna szoptatni,meg amúgy olyan kis kedves,én meg szegényt kiosztottam.Pedig inkàbb tanácstalan.
2015. aug. 22. 21:14
 124/150 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező, ha azt hiszed, hogy ha császárral szülsz és nem szoptatsz, kivéded a gyerekvállalás legnehezebb és legkényelmetlenebb részét, nagyon tévedsz. Én nem akarlak semmire rábeszélni, mert nincs hozzá jogom, de jobb, ha felkészülsz: az igazi móka a szülés, sőt, a csecsemőkor után kezdődik.

Azt pedig, hogy a szoptatás mennyire megkönnyíti az anya életét, úgysem hiszed el nekünk :-)

2015. aug. 22. 21:20
 125/150 anonim ***** válasza:
21%
Egyedül a csàszàrt írtam le,de ezt maguktól is kitalálták volna,ugyanis nem sok fantàzia kell hozzà.Dehogy provokàlok,sok szerencsét mindenhez.
2015. aug. 22. 21:27
 126/150 anonim ***** válasza:
62%
Nekem könnyebb volt szoptatnom, mert csak cicire tettem a fiam és már ehetett is. Ráadásul a cicin gyorsan be is aludt. Amikor tápszeres lett, akkor jött a nehezebb idő. Vizet melegíteni (babavíz volt, nem kellett forralni legalább), odafigyelve a megfelelő hőmérsékletre, majd kiadagolni a tápszert pontosan. A férjem segített sokszor ebben. Még én átcseréltem a kicsi pelusát, ő elkészítette a tápit. Nélküle nagyon nehéz volt. Aztán persze volt egy kezdeti időszak, amikor megitta a tápit, de sehogy sem volt hajlandó vissza aludni. Cumit sem fogadta el. Órákig nyűglődtünk. Nah meg a másik, hogy fárasztó volt hosszú perceken keresztül a szájához tartani az üveget. Komolyan...ünnep volt, mikor olyan 8 hónapos kora körül már egyedül ivott. Ezek tudom, apró dolgok, de nagyon ki tudják fárasztani az anyukákat. Hidd el, kérdező, minden nap vívom azóta is a harcomat én is saját magammal.A gyereknevelés rengeteg lemondást és önzetlenséget követel tőlünk, ami bizony nem mindig olyan könnyen adható, de ott a gyereked, a saját véred, akit mindenkinél jobban szeretsz és érzed, érte erőn felül is képes vagy teljesíteni. 19 hónapos fiam örökmozgó kíváncsi felfedező. 24 órából 12 órát van ébren. Nah már most egy dologgal maximum fél percig van el, utána más foglalkozást kell találni neki. Elhiheted, hogy nézek ki egy-egy nap végén...Gondolj bele abba is, hogy ami Őt leköti, az téged baromira nem. A 300. levél felvétele a koszos útról nem éppen a legizgalmasabb szombat délutáni elfoglaltságaim egyike :D És akkor jön az, hogy kicsit egyedül lehetnél este, vagy a pároddal szeretnél lenni, de nem...mert bár most már többségében végig alszik egy éjszakát a fiunk, de néha rájön a hoppádé és akkor ott kell ülni az ágya mellett, fogni a kezét, simogatni. Ha úgy hiszed, már elaludt, megpróbálsz kiiszkolni, de még az ágyadig sem érsz, már kiabál, hogy "ANNNYAAAA". Ezt a listát sorolhatnám még hosszú-hosszú időn keresztül és azok az anyukák, akiknek nagyobb gyerekeik vannak már, még ki tudnák egészíteni ezer meg ezer dologgal.
2015. aug. 22. 21:45
 127/150 anonim ***** válasza:
42%
anyukák, nem emlékeztek arra a kérdésre ahol anyuka nem akart szoptatni? hosszú évekig írt, a végén a testvére írt, hogy öngyilkos lett (baba 3 hónaposan angyalka lett)? be tudja valaki linkelni?
2015. aug. 23. 01:26
 128/150 anonim ***** válasza:
26%

Te jó ég! :D Mire végigolvastam mindent...

Ami biztosan nem kell az a K-vitamin. Tápszeres babáknak nem kell mert a tápszer tartalmazza! Ami hiányzik: textilpelenka. Na ebből lehet venni sokat (nekem kb 30 db van), lehet venni szineset, mintásat. Rengeteg dologra lehet használni. Ha hallgatsz rám és gyanítom megtehetitek, olyan lázmérőt vegyél amit a homlokához kell tartani (infrás) 10 ezer felettiek egész jók. Így nem kell a picit éjjel kipelusozni ha lázas, hanem alvás közben is megmérheted.

Lázcsillapító sem kell, mert ha az első 3 hónapban belázasodik akkor azonnal kórház! 3. hónaptól kaphat nurofent/kúpot stb.

2015. aug. 23. 07:07
 129/150 anonim ***** válasza:
45%
128-as! Emlékszem rá. Ő viszont csak megpróbálta a szoptatást. Nem a szoptatás miatt lett öngyilkos, ha esetleg erre gondoltál. Elveszített több babát is... :(
2015. aug. 23. 07:58
 130/150 anonim ***** válasza:
27%
Azt nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy nem mindenkinek ugyanaz az ideális megoldás. Lehet, hogy neked macerás tápszert kevergetni, másnak meg nem az. Nem csak úgy lehet csinálni, ahogy nektek jó.
2015. aug. 23. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!