Megnéznétek nekem ezt? Első baba, félek kicsi
Első babánk, októberi lesz. Ez a lista, ami már van. De hiányérzetem van kicsit, vagy nem is tudom. Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi, hátha Ti észreveszitek valaminek a hiányát.
Fürdetéshez, ápoláshoz
-kád, szűkítővel
-állvány
-vízhőmérő
-kozmetikumok, popsikrém, hintőpor
-vatta, fültisztítő csomag
-6 kapucnis fürdőlepedő
-kézi orrszívó
-3 csomag pelenka
-3 csomag törlőkendő
-pelenka tároló
-törlőkendő tartó
-pelenkatartó vödör+utántöltő
-kisolló, körömcsipesz
-alkohol, K- és D-vitamin, láz- és fájdalomcsillapító
-hasfájás elleni szerek
Etetés
-2 doboz tápszer
-tápszeradagoló
-cumisüveg melegítő
-cumisüveg tisztító kefe
-elektromos sterilizáló
-etetszék+szűkítő
-cumisüveg tartó táska (2db)
-6 db 150 ml-es üveg, 6 260 ml-es
-35 büfikendő
-1 karton babavíz
-babamérleg
Utazás, séta
-babakocsi (mózes+sportrész)
-esővédő, szúnyogháló
-pohártartó
-esernyő
-nyári és téli szett
-hordozó
-3 takaró a babakocsihoz
-kenguru
-lábzsák
Babaszobába
-kiságy
-bölcső
-matracvédő a kiságyhoz, bölcsőhöz
-2 lepedő a kiságyhoz, 2 a bölcsőbe
-pelenkázószekrény
-gardróbszekrény
-párásító
-2 játszószőnyeg
-rácsvédő
-járóka
-pihenőszék szűkítővel
-pelenkázófeltét, huzat
Ruhák (62-es méretig)
17 felső
7 kabát
28 ruha
13 kiscipő
22 leggins
5 farmer
3 szoknya
3 kantáros nadrág
8 kapucnis felső
11 kardigán
20 rövidujjú body
28 hosszú ujjú body
6 ujjatlan body
18 pizsama/hosszú ujjú rugdalózó
12 harisnya
30 pár zokni
9 hajdísz
Egyebek
-cumik (5 db)
-2 db cumilánc
-játékok
-éjjelifény
-bébiőrző
-légzésifigyelő
-3 vékony takaró
-2 vastag takaró
-2 angol pólya
A fürdéshez nekünk nagyon bevált a kád aljára helyezhető szivacs - maci formájú. Az elején az én babám rettenetesen üvöltött fürdésnél, mikor ilyen szivacsot használtunk, elkezdte megszeretni.
Mi rengeteg ruhát kaptunk, olyat is , ami "felnőttes", aztán az elején csak a rugikat adtam rá - a szokásos velőtrázó ordítás miatt. Elég volt, ha a fosi miatt át kellett öltöztetni, nem még a vendégek kedvéért kínzom ...
A kengurut ki se próbáld! Árt a babák csípőjének!!! De a hordozókendő használatát még megtanulhatod szülésig, és hordozhatod a babát szinte újszülött korától, könnyen meg fogod vele nyugtatni, és kimozdulni is könnyebb lesz.Nézz szét a neten, sokféle változat van, kicsiknek talán a legjobb a rugalmas kendő.Van hordozási tanácsadó is, nem csak szoptatási tanácsadó:)
Én kicsit sajnállak, hogy azt mondod, "így döntöttünk" a szoptatással kapcsolatban, hiszen az is lehet, nem is te, hanem a párod nem akarja, hogy szoptass. De ez mindegy , adj egy esélyt a szoptatásnak azért. Könnyebb is, ha van tejed, - sokkal kevesebb macera. Én tudom, mert 6,5 hónapja minden etetés úgy néz ki, hogy legalább 20 perc szopi, majd utána tápszerezés.Én szeretek szoptatni, fontosnak tartom az anyatejet, de sosem volt elég.
Az előtejet add meg a babádnak mindenképp, már ha nem egészségügyi pr. miatt nem szoptathatsz. Aztán, ha annyira akarod elapasztod.Bár az anyatej minden cseppje kincs. Én vettem tejleadó anyától hónapokig, még ezt megpróbálhatnád. A tápszertől az én babám nem tudott jól kakilni.Inkább anyatejet vettem, mint gyógyszert.
Remélem, hasznosnak találod, amit írtam, és ne izgasd magad, de mindig a bébi érdeke lebegjen a szemed előtt!Ha meglesz, meglátod más szemmel látod majd a dolgokat.Sokkal szebb lesz minden:)
Hihetetlen h eltúlozzátok ezt a tápszeres macerát, ugyanúgy mint a szülés-császár kérdéseknél a császárt...
Kb 1 perc a tápszer készítése... Akinek ennyire hosszú és nehéz az vmit nagyon nem jól csinál.
én is ezt akartam irni, hogy kengurut ne! nem tesz jot a babáknak..
tápszerezés... -én probáltam szoptatni, már a korházba 4-5 szoptatási tanácsado jott be, a fiamnak a szájpadlásával volt valami emiatt nem tudott szopizni, fejtem neki a tejet. 3 oránként 1 orán keresztul fejtem...éjjel-nappal! fejtem egy orát, mire elmostam a cuccokat fel is ébredt a babám és o is szintén egy orán keresztul evett, mert nem tudta ugy szivni a cumit, ahogyan kellett volna...mire visszaaltattam, nekem maradt kb. félorám aludni és kelhettem fel fejni. a fiamnak nagyon eros refluxa is volt, amitol ekcémás lett..az erolkodéstol meg koldoksérve is. orrán száján jott ki belole a tej..mire az orvosom és a védonok javaslatára át kellett állnunk a speciális tápszerre.
maga volt a megnyugvás, a gyerek aludt, én is tudtam aludni! nyugodtan elitélhettek, de azt mondtam, ha jon a kis teso, nem is fogok ezzel a szoptatással kinlodni (a mellem begyulladt, vérzett, sebes lett,- gondolom int ahogy itt sokaknak). már most eldontottem, hogy a kolosztrumot megkapja természetesen, a szoptatást megprobálom, de ha nem megy egy honap után..nem fogom magam kinozni..nem leszek idegbeteg, stresszes emiatt..és buntudatot sem fogok érezni. a fiam a 3. honaptol kapta a tápszert, addig kinlodás volt.
"Kb 1 perc a tápszer készítése"
Jah és mond ezt egy éhesen ordító újszülöttnek, aki kaphatna rögtön anyatejet is, de tápszerre kell várnia, mert az anyja nem hajlandó szoptatni. Amúgy nekem úgy, hogy babavizet melegítettem mikróban és abba tettem bele a tápot, több volt, mint egy perc. Szerintem inkább te csináltál valamit piszok rosszul, ha ilyen gyorsan túl voltál rajta.
137 es de te legalabb megprobaltad !!
De a kerdezo erre nem is hajlando. Ez itt a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!