Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan fér mindez bele egy...

Hogyan fér mindez bele egy anya életébe?

Figyelt kérdés
Szerintetek azok a nök, akik nöként is (külsöre) topon vannak, szuper anyák, és a háztartást is tökéletesen vezetik, ja és persze a férjükkel is tökéletes a házasságuk, dolgoznak és jól végzik a munkájukat (mondjuk valami komoly beosztásban) szóval ez hogyan fér bele egy ember életébe?Ugye a külsöségek: szoli ,pedikür,manikür,kozmetikus,edzés,fodrász,háztartás fözés,mosás,teregetés,takaritás,emelett egész nap melo,utána gyerekkel foglalkozni,figyelni hogy ne vegyen semmit a szájába,tanulni vele ha nagyobb,utána még a férjjel hancurozni?én ezt nem értem.ne azt irjátok,hogy sokan otthon oldják meg ezeket a dolgokat,mert nagyon sok nönek van mükörme,és szolizik,mindig tökéletes a haja(ezeket nem otthon csinálják nyilván)Csak nekem felfoghatatlan ez?Ja negativ kommentelök kérem ide ne irjanak!Köszönöm elöre is.
2015. júl. 29. 10:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
6%
Én továbbra sem értem, hogy a kérdésben szereplő összes dolog hogy férhet bele bárkinek. Természetesen havonta egyszer el tudnék menni fodrászhoz, vagy bárhova, de havi 1-1 fodrász, kozmetikus, pedikür, műköröm (ami pl. nem is bír ki ennyit), mondjuk 4 szoli, heti 2 edzés az már hetente 4 alkalom. Nekem a háztartás tökéletes vezetése sem egyenlő azzal, hogy kaját rendelek, meg a házimunkát hétvégén se perc alatt elintézzük, azt meg pláne nem, hogy más csinálja meg. Ezek nagyon jó ötletek, így lehet időt spórolni, de az, amit a kérdező a kérdésben írt nem valósítható meg. Márpedig én is sokszor találkozok olyan nőkkel, akik ezt állítják, de ebből valami nem igaz. Mivel a kezelések eredményét látom, így nyilván a háztartással és a családdal nem foglalkoznak annyit, mint mondják.
2015. júl. 29. 22:27
 42/72 A kérdező kommentje:
Nyilván nem fér bele.Ez teljesen egyértelmü.
2015. júl. 30. 17:06
 43/72 anonim ***** válasza:

azért, mert nektek nem fér bele, még nem lehetetlen. nem tudom felfogni, ettől, mert ez a véleményem, miért vagy nagy arcom. én sem itthon meresztem a ***-em attól, hogy még nem dolgozok.

anyukám részmunkaidős állást vállalt, amikor 1 voltam, majd főállást, amikor 2, soha semmiben nem szenvedtem hiányt, ő még most is csinos nő (68 éves), akkor is eljárt fodrászhoz havonta és kozmetikushoz, munka mellett, mellettem, plusz a 100 négyzetméteres ház fenntartása mellett. apukám minden nap, szombaton is!, 9 óra után ért haza, senki nem segített, csak a nagyi.

az nem volt a kérdésben feltétel, hogy nincs segítség.

továbbra is úgy gondolom, van apja a gyereknek, nagyszülők is vannak és a többi.

2015. júl. 30. 17:15
 44/72 anonim ***** válasza:

A képletedből kimarad a gyerekek apja. Elvileg két felnőttes háztartás, tehát mind a gyerekkel való foglalkozás, mind a házimunka kettéosztható.

A külső karbantartása pedig nem vesz el olyan sok időt, csak utána kellene számolni. A szoláriumot eleve nem értem. Bár én nagyon ritkán megyek el, sétával együtt 10-15 perc. Még ha valaki gyakran jár is, mondjuk heti kétszer, akkor heti kétszer negyed óra nem fér bele? Miért nem? Mit kell ezen annyira szervezni? Sőt, babakocsiba bekötött gyerekkel is le lehet menni, én egyszer úgy voltam (nekem tavasszal kell járnom pár hetet, napallergia megelőzésére), hogy a gyerek maradt a babakocsiban, a recepciós mellé letámasztva. Öltözéssel együtt 6 percet volt bent, addig grimaszolt a recepciósnak. Kimászni nem tudott, az új környezet bőven lekötött annyira.

Az edzés vehet el több időt, de minden ismerősöm, akinek gyereke van, hajnalban jár el. Akkor a gyerek úgyis alszik, mire indulnak, már hazaért. Kiteszi (vagy ő, vagy az apa) az adott intézményben a gyereket, aztán megy dolgozni.

2015. júl. 30. 17:17
 45/72 anonim ***** válasza:
Pardon, elgépeltem, tehát én voltam bent, a gyerek még nem szoláriumozik úgy 15 évig :)
2015. júl. 30. 17:18
 46/72 anonim ***** válasza:

Bírom amikor olyan emberek mondják, hogy mit hogy kell és lehet megcsinálni, akik nem csinálják. A szoli lehet, hogy 15 perc annak, akinek a szomszédban van, nekem kb. 1 órás program és nem hiszem, hogy az óvodás gyerekem díjazná, ha bekötném egy babakocsiba. Ugye jellemzően a dolgozó anyukáknak nem babakocsis gyerekük van. Jó ötlet a reggeli edzés is. Igaz, hogy 5:30-kor kelek, ahhoz hogy beérjek dolgozni, de ha nem lennék lusta felkelhetnék éppen 4-kor is. Mondjuk azt nem tudom hol találnék nyitva fitnesztermet.

Minden tiszteletem a 68 éves hölgyé, de kérdezem, hogy róla szól a kérdés? Eljárt kondizni hetente többször, meg műkörmöshöz és szoliba?

Itt nem arról van szó, hogy nem lehet a háztartást ellátni és jól kinézni egy dolgozó nőnek. Simán tudok én is itthon tornázni, itthon körmöt festeni, itthon hajat göndöríteni, itthon szőrteleníteni és alkalmanként eljárni valahova. Ami nem oldható meg teljes munkaidős állás mellett, az az, ami a kérdésben szerepelt, rendszeresen, 4-5 féle szolgáltatóhoz eljárni úgy, hogy se a családot, se a háztartást ne szorítsam háttérbe.

2015. júl. 30. 18:42
 47/72 anonim ***** válasza:

a kérdésben az volt, hogy lehet az, hogy van egy anyuka, akinek mindig tiptop a haja, körme, barna, csinos, szexi, boldog, gyerekkel is sokat van, férjjel is.

nincs benne az, hogy nincs nagymama, hogy hányszor jár szolgáltatóhoz, edzeni stb. stb. stb.

normál mértékben megoldható és pont.

2015. júl. 30. 18:44
 48/72 anonim ***** válasza:
Akkor olvasd el még egyszer a kérdést.
2015. júl. 30. 19:06
 49/72 A kérdező kommentje:
47-es én nem akarlak tényleg megbántani de nagyon nevetséges amiket irsz.Mi az hogy 15 perc a szoli??Nekem fél óra csak az út!Te melyik bolygón élsz?Azt hiszed mindenki a belvárosban lakik?És mi az hogy egy nem csecsemö gyereket bekötök egy babakocsiba és idegenek vigyáznak rá?Ez egy felelösségteljes anya képe számodra?Az én gyerekem egy percig se maradna ott és végig visitá amig kijövök mert nem birja az idegeneket fél tölük!És mi az hogy hajnalban fittneszterem?Te szivsz valamit?Nálunk minden edzöterem 8kor nyit!Neked azért elég rendesen elmentek otthonról már ne is haragudj.....
2015. júl. 31. 09:24
 50/72 anonim ***** válasza:

Kérdező, mocskolódó hangnem helyett esetleg írd le, hogy milyen jellegű településen laksz, mert a kisujjamból nem tudom kiszopni.

Ráadásul nyár van, így szoli helyett ki lehet menni az udvarra is, ha valaki barnulni szeretne.

Tornázni is lehet otthon, kézisúlyzót be lehet szerezni bárhol, sokáig én is otthon csináltam. Ahhoz végképp nem kell időponthoz alkalmazkodni. Futni is bármikor, ingyen el lehet menni.

Az egyéb szolgáltatókat pedig lehet úgy ütemezni (kinek mire és mennyire van rá szüksége), hogy akkor az apja vigyáz a gyerekre. Kozmetikushoz én pl. csak szemöldököt szedetni járok, mert a bőrömmel nincs gond, viszont nincs kézügyességem a szemöldökömhöz. Másnak meg teljes arckezelés kell.

Nézd, lehet kifogásokat keresni, de a dolgok nagy részét otthoni körülmények között is meg lehet oldani, szervezés és akarat kérdése. Amit nem lehet szakértelem/kézügyesség híján, azt pedig a gyerek apjával/nagyszülővel leegyeztetve kell megoldani, vagy le kell mondani róla.

Mint ahogy tanulni is lehet gyerek mellett, mert az sem időhöz kötött, így este vagy hétvégén simán belefér.

2015. júl. 31. 11:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!