Anya azt mondja hogy mindenért én vagyok a hibás ami történt az életébe a válás az hogy nem szólt senkihez a családjából (anya, apa, testvér) én nem érzem ezt de súlya nagyon nehéz a szavainak nem szeretnék tönkre menni emiatt mit tegyek?
Hát persze, hogy mindenért te vagy a hibás... Ő semmiről nem tehet ugye?
Az ilyet ne vedd komolyan. Gyenge ember, aki semmiért nem képes felelősséget vállalni, ezért magát áldozatnak állítja be és mindig más a bűnös.
Az, hogy megszülethettél az ő döntése volt. (nem védekezett, nem ment abortuszra) Az, hogy nem adott örökbe az ugyancsak az ő döntése volt. (vállalta, hogy felnevel) Minden az ő döntésének a következménye, amit te nem befolyásolhattál. (ha nagyon problémás gyerek voltál az a hibás nevelés következménye, ami ugyancsak az ő sara -> gyereket nem hibáztatunk a saját döntéseinkért, mert az lelkileg tönkreteszi)
Neked nem kell felelősséget vállalnod az ő tetteiért, esetleg segítheted abban, hogy összeszedje magát.
Az a lényeg, hogy mindennek, ami veled történik valahol Te vagy az oka. Ezt belátni felelősséget kíván -na, ha van.
Tehát, ami anyukáddal történt, azt Ő okozta magának. Neked ebben nincs szereped. Ezt tartsd szem előtt.
LATATLANBAN MONDOM, HOGY NEM A TE HIBAD!!!
Hogyan is lehetne mar egy gyerek felelos az anyja tetteiert?
Pont, hogy Anyudnak kellene jo peldaval eloljarni. Mondjuk azzal, hogy magara vesz felelosseget.
Anyudnak van testvere es o a kisebb testver?
A kisebb testverekre jellemzo, hogy kiskorukban a nagyobbak vigyaztak ra. Ezert ha mondjuk a kicsi nekiszaladt a falnak, mert figyelmetlen volt, akkor a szulok a nagyobb testvert szidtak meg, hogy miert nem figyelt a kicsire.
Es emiatt nem alakul ki a kicsinel a felelossegtudat. Anyudnal is hasonlo helyzet lehet. Probald meg elfogadni a jellemet! Es egyuttelni vele! Ha kudarc eri, valoszinuleg mast fog felelosse tenni. Par esetben teged. Meg akkor is, ha ez nem ugy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!