Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért hiszik azt az anyukák,...

Miért hiszik azt az anyukák, hogy pl. egy 7-8 hós babának normális a 9-10kg?

Figyelt kérdés

Szerintem egyáltalán nem normális. Mostanában lett "divat", hogy minnél nagyobb a súlya,annál királyabb vagyok.

Egy 7-8 hós baba NORMÁLIS SÚLYA;6600-7500-max 8000gramm.

7000 a legideálisabb.

9-11 kg egy 1 éves baba, vagy 8,5-10!

2014. máj. 1. 23:40
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
Jó lenne mostmár ha leszakadnátok az ujjszopás témáról. Írtam, hogy nem akartam ezzel senkit megbántani, és nem én találtam ki, hogy ez a trend. Egyszerűen csak most ezt sokan jobbnak tartják a cuminál - amivel én speciel nem értek egyet. Én nem írtam semmi olyasmit, hogy akkora nagy baj, ha egy baba az ujját szopja, sem azt ha szopik, sem azt hogy tápszeres. Sőt, hasonlítgatni sem szoktam a gyerekemet másokéhoz, és leszólni sem szoktam másokat (max. akkor ha kólával és csipsszel tömik a gyereket). De itt néhányotok stílusától herótom van már, mert nem lehet semmit leírni anélkül, hogy a személyetek elleni támadásnak ne vennétek. Nem kell itt nagyokosozni meg hasonlókat, mert értelmetlen. Nyilván nem deformálódik el mindenki állkapcsa az ujjszopástól, de a családban bizony volt olyan, hogy a kisgyereknek elgörbült az ujja, és gombás lett a körme ettől. Örüljetek, hogy nektek nem, de nem kellene azt hangoztatni, hogy akkor már nem is igaz, mert nem veletek történt!!!
2014. máj. 2. 20:15
 52/58 anonim ***** válasza:
28%

Bocsánat az offért, bár talán már nem is számít...:D

Az ujjszopás nem deformálja a fogsort. A kedves válaszoló szerint, aki azt javasolja, olvassunk utána, jelzem megtettem. Ezt tanultam, ezt oktatom. Üdv, egy fogorvos

2014. máj. 2. 21:39
 53/58 anonim ***** válasza:
34-es pont erről beszéltem :s tisztában vagyok vele, hogy "rengeteg"(mondjuk nem gurul, de kis husika) de utálom, mikor rá is világítanak:s ez olyan, mintha egy felnőttnek a szemébe mondanák: ugye, tudod, hogy túlsúlyos vagy? Vagy egy vékonyabbnak, hogy csont és bőr:D:D
2014. máj. 2. 23:12
 54/58 anonim ***** válasza:

Azért furcsa, hogy fogászati oldalakon az ellenkezőjét is megtalálni ennek... Mármint hogy a cumizás, ujjszopás igenis káros hosszútávon.

Az biztos, hogy a testvérem gyerekének előreállnak a felső fogai, de nem az összes, csak ahol a cumi van, merthogy állandóan ott lógott a szájában, még 2,5 éves kora után is. Most 3 éves.

Ettől függetlenül, ha több fogorvos is azt nyilatkozná, hogy nem a cumitól van, elfogadnám, de azért elég furcsa, hogy a családban senkinek nem ilyen a fogazata, érdekes módon csak neki szegénynek, akitől nem vették el a cumit.

2014. máj. 3. 00:04
 55/58 anonim ***** válasza:
0%

46-os vagyok :D

Bizony hogy trendi, eddig nem tudtam miért szopizza még mindig az ujját, de mostmár minden világos lett számomra, hát csak trendi akar lenni.... Hm ezt hamarabb is mondhatta volna nekem valaki, így már mindent értek :D

2014. máj. 3. 16:52
 56/58 anonim ***** válasza:
51%

Mondjuk a trendet az anyukák határozzák meg a gyerekük számára, amíg ilyen kicsi.

Én nem gondolom, hogy trendi lenne az ujjszopás, de azt el tudom képzelni, ha egy szülő azt hiszi, hogy nem trendi a cumi, akkor egyszerűen nem vesz a gyerekének, így kénytelen az ujját szopni a baba.

2014. máj. 3. 17:05
 57/58 anonim ***** válasza:
0%
Én direkt nem adtam cumit a gyerekemnek. Először a cici volt a cumi, nyugtatásra is megkapta, majd pár hetesen megtalálta az ujját. Olyan 2 éves kora körül szokott le róla nappalra. Elalváshoz 4 éves koráig használta. Semmi baja a fogainak, nem áll előre.
2014. máj. 3. 21:52
 58/58 anonim ***** válasza:
Hm, látom megint sikerült eltérni.....
2014. máj. 4. 13:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!