Miért hiszik azt az anyukák, hogy pl. egy 7-8 hós babának normális a 9-10kg?
Szerintem egyáltalán nem normális. Mostanában lett "divat", hogy minnél nagyobb a súlya,annál királyabb vagyok.
Egy 7-8 hós baba NORMÁLIS SÚLYA;6600-7500-max 8000gramm.
7000 a legideálisabb.
9-11 kg egy 1 éves baba, vagy 8,5-10!
Bocsánat az offért, bár talán már nem is számít...:D
Az ujjszopás nem deformálja a fogsort. A kedves válaszoló szerint, aki azt javasolja, olvassunk utána, jelzem megtettem. Ezt tanultam, ezt oktatom. Üdv, egy fogorvos
Azért furcsa, hogy fogászati oldalakon az ellenkezőjét is megtalálni ennek... Mármint hogy a cumizás, ujjszopás igenis káros hosszútávon.
Az biztos, hogy a testvérem gyerekének előreállnak a felső fogai, de nem az összes, csak ahol a cumi van, merthogy állandóan ott lógott a szájában, még 2,5 éves kora után is. Most 3 éves.
Ettől függetlenül, ha több fogorvos is azt nyilatkozná, hogy nem a cumitól van, elfogadnám, de azért elég furcsa, hogy a családban senkinek nem ilyen a fogazata, érdekes módon csak neki szegénynek, akitől nem vették el a cumit.
46-os vagyok :D
Bizony hogy trendi, eddig nem tudtam miért szopizza még mindig az ujját, de mostmár minden világos lett számomra, hát csak trendi akar lenni.... Hm ezt hamarabb is mondhatta volna nekem valaki, így már mindent értek :D
Mondjuk a trendet az anyukák határozzák meg a gyerekük számára, amíg ilyen kicsi.
Én nem gondolom, hogy trendi lenne az ujjszopás, de azt el tudom képzelni, ha egy szülő azt hiszi, hogy nem trendi a cumi, akkor egyszerűen nem vesz a gyerekének, így kénytelen az ujját szopni a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!