Miért hiszik azt az anyukák, hogy pl. egy 7-8 hós babának normális a 9-10kg?
Szerintem egyáltalán nem normális. Mostanában lett "divat", hogy minnél nagyobb a súlya,annál királyabb vagyok.
Egy 7-8 hós baba NORMÁLIS SÚLYA;6600-7500-max 8000gramm.
7000 a legideálisabb.
9-11 kg egy 1 éves baba, vagy 8,5-10!
Mert táposak, attól híznak ennyire.Ha nagy súllyal született nem gond annyira mint ha fel lett fújva táppal.
Anyatejes babát nem lehet elhizlalni.
Nem hiszem, hogy mostanában lett divat... Anno amikor volt valami tápszer a gyöngén fejlődő babáknak, a normál csecsemők is megkapták, hogy szép nagyra nőjenek, pedig az azért nem az ideális táplálék volt egy kicsinek, csak éppen a rosszul fejlődőknek megérte a kockázatokat...
Amikor én voltam kicsi, 37 éve, akkor anyám nem győzte hallgatni a velem egykorú rokongyerek súlyát, folyton büszkélkedtek, hogy mekkora már. Én koraszülött voltam, egészséges, de kicsi. De elég jól megnőttem.
Az a fő, hogy egészséges legyen a kicsi, jól egyen s alapvetően gyarapodjon, s ha egy picit stagnál, de egészségesnek látszik, még az is OK. Nem mindenki fejlődik egyforma mértékben, ez még alapvetően nem gond s nem a nagyobb a jobb... Nem hízókról van itt szó :(
Az embereknek néha nincs sok érzékük a realitáshoz és a lényeghez...
Sajnos ez van. és büszkék rá. Nagy részt ez már manapság csak anytejjel túltáplált gyerekeknél fordul elő, mert nem normálisan etetik őket.
Régen a tűpszereseknél volt gyakoribb, de azóta sokat fejlődtek a tápszerek.
Nekem 4520 gramm volt születésekor. Most 7 hónaposan 9700 gr.. Tápszeres volt sajnos. De mit tudok tenni... Semmit... Ez van! Nekem sem jó hogy 10 kg-os gyereket kell cipelnem.. Ha belegondolsz durván 5 kg-ot hízott 7 hónap alatt. Ha kisebb súllyal született volna nem lenne ilyen sok az 5 kg hizás. De!! Emelett nem kövér baba hanem nagy!! 71,5 cm. Nagyon ügyes már forog, felül magátol, mászik, és butoroknál kiságynál feláll!!
De pl egyik ismerősömnek normális súllyal született a babája anyatejjel etette kizárólag és olyan kövér volt, hogy csak kb 1,5-2 évesen járt. Ma már 15 éves egy nádszál vékony fiú.
Persze nem jó ha "kövér" de mit lehet tenni??
Az en lanyom 3 honaposan volt 5500 g. Szuletett 3240g-al.
8 honaposan volt 9,6 kg. Egy evesen pedig 10,2g.
Most 3 eves lesz es joindulattal 12 kilo, ha megvan.
Problema?!
Azt elfelejtettem irni, mielott belemkotnel, hogy kover volt a gyerekem x honaposan:
8 honaposan 80 centi volt. Egy evesen 86 cm.
Most pedig 101 centi.
7 hónaposan még persze nem kell diétáznia, csak nála jobban oda kell figyelni majd a súlyára, véleményem szerint. És már 1,5-2 éves kortól kicsit visszafogni a kaját, ha még akkor is túlsúlyos lenne.
De persze egy orvost érdemes erről megkérdezni, az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!