Miért hiszik azt az anyukák, hogy pl. egy 7-8 hós babának normális a 9-10kg?
Szerintem egyáltalán nem normális. Mostanában lett "divat", hogy minnél nagyobb a súlya,annál királyabb vagyok.
Egy 7-8 hós baba NORMÁLIS SÚLYA;6600-7500-max 8000gramm.
7000 a legideálisabb.
9-11 kg egy 1 éves baba, vagy 8,5-10!
Utolsó vagyok, csak centiket is akartam írni, de az lemaradt.
Tehát félévesen 9 kiló 54 75,5 cm
11 hónaposan 14,1 kiló 79,5 cm
Egy évesen 14,9 83,5 cm
Jelenleg (másfél éves) 17 kiló 90 cm
Az en kisfiam 9 hetes es 5900 gramm.Nem tapszeres, hanem anyatejes ja es nem köver.
Vajon az enyem is divatbol csinalja?
Én is ezt tapasztalom, amit a kérdező. Egy baba lehet kisebb, nagyobb, ami bizonyos határok között teljesen normális, de akkor is van egy normál súlytartomány. Én is számtalanszor megkapom a teljesen átlagos magasságú és bőven a normál súlytartományba eső lányomra, hogy kicsi, vékony, kevés a súlya. Ezt nem az orvos, vagy a védőnő mondja, hanem a kövér gyerekek anyukái. Mert az a baba, aki a normál súlytartomány felső határa fölött van 2-3, vagy akár 5-6 kilóval az igenis kövér.
Az én környezetemben főleg az anyatejes babákat hízlalták föl nagyon. Több olyat ismerek, aki 6 hónaposan 10 kiló fölött van és egy olyat is, aki 6 hónaposan 12 kiló. Ez az igény szerinti szoptatás félreértelmezése miatt van. Egy kisbabának nem minden igényét kell etetéssel kielégíteni. Persze itt is olvastam már olyan okos tanácsot, hogy egy csecsemőt mellel kell gondozni.
Azt azért hozzátenném, hogy egy 7 hónapos baba átlagos súlya 8 kiló, a normál súlytartomány pedig 6,5-9,5 kiló, tehát amit a kérdésben írtál kicsit túlzás, az a súly még elfogadható, de valóban sok a kövér csecsemő és én is azt tapasztalom, hogy irtó büszkék erre a szülők.
Amit a 22-es írt az tényleg nagyon durva. :( Nem is értem hogy nem tűnt fel senkinek, hogy szegény baba nem bírja el azt a nagy súlyt. Kicsit offolok, de én sajnos azt tapasztaltam, hogy a védőnőknek egy csomó dologról fogalmuk sincs, amiről pedig kellene hogy legyen. Nekem az elején nem volt elég tejem, de a védőnő csak pislogott, hogy az hogy lehet?? Semmi jótanács, vagy valami... Vegyesen kapta a kisfiam az anyatejet és a tápszert amíg volt tejem. Azt is mindig megkapom, hogy minek cumizik? Mert ugye most az ujjszopás a divat, ami jól eldeformálja a gyerek fogait és állkapcsát, plusz még a körme is jól begombásodik - de hát az ujja mindig kéznél van és nem lesz cumizavaros. Hánynom kell a mai trendektől, amik arról szólnak, hogy a babák legalább 2 éves korukig a cicin lógjanak, és aki nem alszik egy ágyban a gyerekkel, ahhoz nem is fog kötődni.
Nem akarok senkit megbántani, de nem kell mindent elhinni amit a "szakemberek" mondanak. Sokszor csak azért mondják, mert kijött egy új szakmai irányelv, aztán ha az ember rákérdez, hogy mi benne a logika, akkor fogalmuk sincs.:(
Fiam 4kg-al született,csak anyatejet kapott és 4 hósan duplàzott,akkor volt 8kg...1évesen meg nem érte el a 11kg-t.Nem tartom magam se királynak,se rossz anyának emiatt.Ő igy fejlődött akkoriban és nem volt kövér mert a hossza is meg volt hozzá.
Ha neked nem tetszik hogy fejlődik más gyereke miért olvasod???Én is teszek magasról a véleményedre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!