Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért hiszik azt az anyukák,...

Miért hiszik azt az anyukák, hogy pl. egy 7-8 hós babának normális a 9-10kg?

Figyelt kérdés

Szerintem egyáltalán nem normális. Mostanában lett "divat", hogy minnél nagyobb a súlya,annál királyabb vagyok.

Egy 7-8 hós baba NORMÁLIS SÚLYA;6600-7500-max 8000gramm.

7000 a legideálisabb.

9-11 kg egy 1 éves baba, vagy 8,5-10!

2014. máj. 1. 23:40
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
0%
Ja és képzeld,én is szoptam az ujjamat és nincs eldeformálódva se az állkapcsom,sem a fogaim. A fiam is szopta az ujját és neki szintén nincs semmilyen problémája...
2014. máj. 2. 13:10
 42/58 anonim ***** válasza:
13%
Kicsit agresszív vagy 40-es! Igen, ezt látom, hogy ma az a trendi, ha a gyerek nem cumizik, hanem az ujját szopja. Az állkapocsdeformitást sem én találtam ki, de ha neked így kényelmesebb, akkor hidd ezt (vagy kérdezz meg egy fogorvost). Örülj neki, hogy a te gyereked nem járt így, de attól még más gyerekekkel sajnos megtörténik. Speciel az én gyerekemnek a kórházban tömték a szájába a cumit és a tápszert is. Szóval erről ennyit. Ess neki a torkomnak nyugodtan, aztán ha megnyugodtál, akkor olvass utána kicsit az ujjszopás témának! :) Kellemes böngészést! :D
2014. máj. 2. 13:19
 43/58 anonim ***** válasza:

Ó. Az elején írtam ide, s valahogy úgy értelmeztem, hogy az a gond, hogy valakinek nem elég a kisebb súly.

Azzal szerintem sincs baj, ha nagy a kicsi :O Akkora, amekkora, legyen egészséges és ne nagyon hájas. Nyilván a magassága is sokat számít s az sem egyforma a gyerekeknél, nincs is ezzel semmi baj. Nem várható el, hogy mindenki átlagos legyen, s nincs olyan, hogy legideálisabb súly. Legfeljebb egyénileg, tól-ig, de nyilván nem lehet kimondani, hogy egy mennyi idős gyerek mennyi súlyú legyen.

2014. máj. 2. 13:50
 44/58 anonim ***** válasza:

Nem olvastam az eddigi hozzászólásokat, de! Egészen egyszerűen, aki becsmérli a babás súlyát, küld el melegebb helyre. Én a másik véglet vok. Az én fiam első perctől kezdve nagy zabás volt, most is jó kis paraméterekkel rendelkezik. Ennek ellenére sosem macerálom, a tőle kisebb súlyúakat. Persze elvárom, h más se ugasson be. Nem etettem állandóan, de kajáláskor nagy mennyiségeket evett, bármi volt is az. Engem a védőnő, meg a háziorvos macerált félg viccesen. Mikor megkérdeztem, hogy jó, akkor hogyan fogjam diétára, akkor csak mentegetőztek.

Alapból onnan indulnék ki, hogy a kedves mamák jelentős hányada állandóan hasonlítgat. AZ övét mással. Ez én nem hagyom. Ne tessék beleszólni más dolgába.

Ha téged macerálnak a babád súlya miatt, azt ne hagyd. Ha nektek ez jó (nem kövér, nem sovány) jó, nem szabad hagyni, hogy más beszóljon.

2014. máj. 2. 15:35
 45/58 anonim ***** válasza:
0%

Jaj, képzeld el, az én kislányom fél évesen 10 kg volt, úgy hogy semmi mást nem kapott csak anyatejet, se tápszer se bébiételt semmit, csak anyatejet, mit mondhattam volna neki, talán azt hogy ej kislányom most nem kapsz cicit mert van akit zavar ha 10 kg vagy fél évesen?

És képzeld, senki nem mondta hogy túl súlyos a babám, se a védőnő se a doktornő senki, és nem éreztem magam királyabbnak, ekkora hülyeséget még sose hallottam...

ja és most 2 évesen 13 kg 45dkg volt, szóval nem kövér most se

2014. máj. 2. 16:39
 46/58 anonim ***** válasza:
29%

Az ujjszopás divat? Erre már szavakat se találok :D ekkora hülyeséghez csak gratulálni tudok :D

4.5 éves a lányom, 3 hónapos kora óta szopizza az ujját, és nem azért mert ez divat :D Bár lehet megkérdem tőle, hisz simán lehet hogy 3 hónaposan neki állt netezni és kinyomozta hogy ez a trendi akkor csináljuk :D

Képzeld próbáltuk át szokatni cumira, de egyfolytába kiköpte és be kapta az ujját, de ha szerinted a gyerek azért csinálja mert divat, akkor nagyon okos vagy :D

2014. máj. 2. 16:49
 47/58 A kérdező kommentje:

Elhiszem, hogy vannak akik nem tehetnek erről. Csak pont azok a babák "miatt" van, hogy egy normál súlyú babát levékonyoznak, meg piszkálnak!! Soha senkinek nem mondtam, hogy kövér a kisbabája, még annak sem akinek 5 hósan több, mint 9kg volt!

Senkit nem szeretnék akkor sem megbántani.

Csomó kétdésnél látom azt, hogy szinte űberelni akarja az egyik a másikat, hogy neki 4 hósan bizony 8kg....aztáno a másik meg rátetéz.

Igen, sok elhízott baba van, meg sok lyan anyuka, akik egy sírásnál is cicit nyomnak be.aki meg azt írta, hogy az anyatejtől nem tud elhízni a baba, oltári nagyot tévedett.

2014. máj. 2. 17:02
 48/58 A kérdező kommentje:
46-os:D a lányod akkor igen trendibe nyomja:D
2014. máj. 2. 17:03
 49/58 anonim ***** válasza:

44. vok.

Mindenkinek a saját gyereke a legtökéletesebb, ahogy ő "nevel" z a legtutibb. És ezek akarva-akaratlan osztják az eszet. Kerüld el őket nagyívben!

A fiam nam ujjszopott, nem cumizott...ő nem trendi? :))))

2014. máj. 2. 17:13
 50/58 anonim ***** válasza:

Én is azon az állásponton vagyok, hogy nincs normális méret ebben a korban. Rengeteget számít, hogy mennyivel született, mit evett, hány centi, mikor kezdett mozogni, mikor kezdték a hozzátáplálást és persze a genetika is.

első gyerek 3,2 kg volt születésekor, fél évesen 8 kg. most majdnem 3 éves és nincs 11 kg. én emiatt stresszeltem mindig, aztán lemozogta.

második gyerek 4 hónaposan 5,5 kg. pedig mindent úgyan úgy csinálok:)

2014. máj. 2. 19:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!