Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért hiszik azt az anyukák,...

Miért hiszik azt az anyukák, hogy pl. egy 7-8 hós babának normális a 9-10kg?

Figyelt kérdés

Szerintem egyáltalán nem normális. Mostanában lett "divat", hogy minnél nagyobb a súlya,annál királyabb vagyok.

Egy 7-8 hós baba NORMÁLIS SÚLYA;6600-7500-max 8000gramm.

7000 a legideálisabb.

9-11 kg egy 1 éves baba, vagy 8,5-10!

2014. máj. 1. 23:40
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
100%
Én is észrevettem ezt, az én babamnál odavannak, hogy milyen pici, pedig pont tökéletes ütemben hízik ahhoz, hogy fél éves korára duplázzon. Két ismerősnek is nagybabája van, egyik 4,5 kilósan született, fél évesen 9 kiló volt, tehát duplázott, ő tápszeres. Másik baba normál súlyú volt 3,2 kilósan született és kizárólag anyarejjel óriási lett, pedig a szülei vékonyak és kismama vitamint sem szedett, nincs különösebb oka, de elkezdeztt szaladni és már totál átlagos méretű. Van ilyen meg olyan baba, olyat még nem hallottam, hogy átlagos baba, vagy kicsi, vagy nagy, és a két kategória között 1,5 kiló a különbség. Szerintem ne tipródj más gyerekének a súlyán.
2014. máj. 2. 06:08
 12/58 anonim ***** válasza:
51%
Az en lanyom 4 hos es 8 kg, csak anyatejes. Verjem fejbe mikor eszik, hogy most mar eleg volt? Fogyokuraztassam vagy mit gondolsz?? Tok egeszseges, eros baba, nem valik a karara a mozgasfejlodesenek sem. Ez genetika. Gondolkozzal mar mielott ilyen kerdeseket kiirogatsz!
2014. máj. 2. 06:33
 13/58 anonim válasza:
5%
Másfél éves lányom még anytejet is kap, tápszert sosem kapott. Fél éves koráig pedig csak anyatejet, még vizet sem ivott. Másfél évesen 10 kg, nem vékony, kis formás baba :) de van egy ismim, tápszeres, egyidős a lányommal, neki mindig tápszert adnak, szinte óránként...nagy felpuffadt fejecskéje van...nem aranyosan hurkás...
2014. máj. 2. 06:40
 14/58 anonim ***** válasza:
90%

Az én kisfiam vegyesen kapott anyatejet és tápszert 5 hós koráig, azóta tápszeres. 17 hónapos és 12 kg. Egyáltalán nem pufi, nincs elhízva. Nem fogom fejbelőni magam, amiért nem tudtam 3 éves koráig szoptatni, már túltettem magam rajta.

Én a környezetemben pont azt látom, hogy az anyatejes babák kövérebbek. Tudom nem ez volt a kérdés, de egyből idekeveredett az anyatej kontra tápszer háború. Nem tudom mit kellene tennie akinek nincs elég teje? Éheztesse a babáját, mert ha tápszert ad, akkor halálos bűnt követ el? Az én fiamba nem lehetett beletömni semmit ha nem volt éhes, így aztán nem is értem hogy lehet egy csecsemőt túletetni.

2014. máj. 2. 07:05
 15/58 anonim ***** válasza:
57%

Kislányom fél évesen volt 10 kg :)

Téápszeres,a doki meg védőnő kérte,hogy 3 hónapos kortól tápláljam hozzá,mert biztos a táptól hízik.Fél éves korára már gyümölcsöt,zöldséget evett,tápszert csak reggel-este.Mégis duci volt.Mit tehettem volna semmit? Ha te megszólod az ilyen babákat,akkor én most mondjam azt,hogy a vékony gyereket meg bizto éheztetik?Gondolom genetika,ha az ember nem cukorral,meg kenyérrel tömi.

Most 3 éves,18 kg,teljesen egészséges,normális alkatú.

2014. máj. 2. 07:33
 16/58 anonim ***** válasza:
75%
Úgy bírom, ezt a tápszer fújja fel a babád dolgot. Érdekes módon a tanácsadáson nálunk súlyban az anyatejes babák messze verik a tápszeres babákat. Bár majdnem az összes anyuka hozzáteszi, hogy jaj hát igen, egész nap csak cicin lenne. De tudok mondani ellenpéldát is. Egyik ismerősömék 2 óránként etették a fiúkat tápszerrel, és szó szerint tömték, és nem értették, hogy miért sír ordítva a hasfájástól. Talán azért, mert megállás nélkül dolgoznia kellett a pocakjának. Úgyhogy szerintem van baba, aki alkatilag nagyobb darab. Pl, aki 4-4,5 kg-val születik, az evidens, hogy nem lesz 7 hónaposan 7000 gramm, de sok babánál szerintem is a helytelen táplálkozás áll a hátterében. Mert igenis helytelen minden nyikkre tápszerrel/anyatejjel kínálni.
2014. máj. 2. 07:43
 17/58 anonim ***** válasza:
78%

Mi a másik véglet vagyunk, túl vagyunk a kivizsgálásokon, minden rendben van hála Istennek. Ez jórészt genetika. A lányom 3000 grammal született időre és másfél éves státuszon volt 7800 gramm. Ő ilyen. Vékonyka, de formás, centiben nincs lemaradva. Csak anyatejes volt. De mi is ilyenek voltunk, sőt én gebe voltam, nem formás, pedig csak 1 hónapig szoptam, aztán tápszeres lettem.

Azért írtam, hogy jórészt genetika, mert ugye a tápszer vezethet nagyobb mértékű súlynövekedéshez, jobban mint az anyatej, ezen nincs mit vitázni, ez tény. Azért mert valakinek anyatejes babája olyan mint egy kis putto, még nem vonhatja le a következtetéseket. :)

Volt aki felvetette, hogyan lehet túletetni tápszeres babát? Nos egy anyatejes babát nem lehet túl etetni. Egy tápszereset igen. Próbálom nem szaknyelven: szóval az anyatej elől hígabb, hátul zsírosabb, a gyermek maga választja és igazítja a szükségleteihez. Van, hogy csak szomjat csillapít, illetve már az is kielégíti, eltelíti a pocakját. A tápszeres babáknál nem így van, illetve gyakoribb az óra szerinti etetés a tápszereseknél. Ilyen kötött szabályoknál nem mi igazodunk a gyerek igényeihez, hanem a gyerek igazodik a táplálási szokásokhoz. Tágul és alakul a gyomra és alakul az emésztése is. Ezért is nem baj, ha anyatejes baba napokig nem kakil.

Én nem vettem észre, amit a kérdező, hogy annál királyabb, minél nagyobb a súlya. :)

Azt a kifejezést pedig utálom, hogy mi a normális. Mindenkinél más a normális és mindenki más. Ez csak egy érték, ami támpontként szolgál, de attól még normális, aki nem tartozik bele ebbe az intervallumba.

Majd a hozzátáplálásnál dől el minden, kevered a dolgokat. Attól függ, elhízott, beteg fiatal felnőtt válik-e egy tápszeres/anyatejes babából, hogy hogyan táplálják utána és főleg mivel.

2014. máj. 2. 08:18
 18/58 anonim ***** válasza:
81%

Egyáltalán nem normális. Tudom, hogy ez egy provokatív kérdés, de van benne igazság SAJNOS. A kisfiam kicsi súllyal született, 2600 gramm volt, azt mondták, igény szerint etessem 6 hós koráig, lehet nyugodtan 2 óránként vagy gyakrabban is. Csak anyatejet kapott. Olyan szinten megindult a súlyfejlődése, hogy NAPI 100 grammot is hízott. Egész nap cicizett volna, 2 hetente jártam a gyerekorvoshoz, hogy nem túl nagy ez a súlyfejlődés? Azt mondta, nem, ez több, mint szuper, szép egészséges baba! a védőnők el voltak ájulva, hogy kicsoda ügyes baba, milyen jól eszik, jól szopizik, tejem rengeteg volt...Egyedül anyukám mondogatta mindig, hogy ez így nem lesz jó. 4 hónaposan 8200 grammot nyomott a kisfiam és már gyógytornára kellett járnunk. A gyerekorvosok továbbra is el voltak ájulva tőle, a védőnők kezet ráztak velünk, hogy micsoda egy remek fejlődés. A neten folyton nézegettem, hogy mit írnak erről é mindenhol csak megnyugtató válaszokat kaptam, ez normális, sőt, szuper, és majd leadja a plusz súlyt, minden babát igény szerint kell szoptatni az első 6 hónapban.

15 hós koráig jártunk gyógytornára a megkésett mozgásfejlődés miatt, most 22,5 hós, de mindig vissza kell fogni a kaját, mert ugyan már nem számít kövérnek, de még mindig a vasgyúró kategória és nagyon oda kell figyelni (13 kiló és 90 cm). A mozgásfejlődésben behozta a lemaradást, nagyon ügyes, okos kisfiú lett. A szoptatási tanácsadói szakot is végzett védőnőnk azonban azt mondta, hogy mivel a kisfiam rászokott az ujjszopásra, tuti nem volt eleget az anyamellen, nem szopizhatta ki magát rendesen. Na ekkor kiakadtam! Mást sem csináltunk, csak szoptattam az első hónapokban, ennek szerintem láttuk hátrányát is, és ez mégse elég.

Most várjuk a kistesót és biztos, hogy nem így fogom csinálni. Oda fogok figyelni a súlyfejlődésére és nem lesz egész nap/éjszaka cicin lógás, akkor sem, ha ez a mai szemléletnek nem felel meg!

2014. máj. 2. 09:06
 19/58 A kérdező kommentje:

Engem azért idegesít, mert állandóan a normálisan fejlődő kislányom van "lealacsonyítva", hogy de vékonyka.

Holott, ez nagyon nem igaz!

Egyik ismerősöm kislánya, 5 hónaposan volt 9500gramm, ha jól emlékszem, 3500-al született...szerintem ez a durva.

7 hónapos babám 6700gramm. 3040grammal született.

Elég idegesítő, amikor kikerekedett szemekkel néznek, mikor megmondom a súlyát, (bocsi előre is) aztán a babakocsiból egy kis pufifánk néz vissza.

NAGYOBB részben az anya tehet róla, kisebb részben pedig genetika.

Ezt a környezetemből szűrtem le.

Barátnőm kislánya állandóan etetve van, ahányszor csak sír. Komolyan, volt olyan hogy 1 órában 2x kapott cicit.

Persze, van hogy genetika és azok a babák, akik 4500gramm feletti súllyal születtek, az más.

Engem csak azért za ar, mert itt is ha kiírom a gyerekem normális súlyát, rendesen "le van picizve", holott normál a súlya.

Az en lányom 2,5 kora óta tápszeres. Nem lett felpuffadt baba.

2014. máj. 2. 09:11
 20/58 anonim ***** válasza:
79%

Bocsánat, hogy offolok, pont ezt írtam az előbb. Azért mert az első gyermekednél ez volt, nem biztos, hogy a másodiknál is így fog történni, nagyobb a valószínűsége a testvéreknél, mint idegeneknél, de nem törvényszerű.

Egy ellenpélda. Az én lányom igény szerint szoptatott baba volt. Az első 2 hónapban szinte non stop. Én mondjuk a nyugtatásra is a cicit használtam. Mégis ujjszopós lett, mondjuk cumival nem is kínáltam, tény. Vékonyabb a társainál. Sokkal kisebb a súlya.

2014. máj. 2. 09:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!