Miért hiszik azt az anyukák, hogy pl. egy 7-8 hós babának normális a 9-10kg?
Szerintem egyáltalán nem normális. Mostanában lett "divat", hogy minnél nagyobb a súlya,annál királyabb vagyok.
Egy 7-8 hós baba NORMÁLIS SÚLYA;6600-7500-max 8000gramm.
7000 a legideálisabb.
9-11 kg egy 1 éves baba, vagy 8,5-10!
12es vagyok
A lányom 3-4 óránként eszik, nem kap minden nyikkanásra cicit, nem is igényli. Meg tudom különböztetni,h mikor miért sír. Szóval nem gondolom, h az ÉN hibám, ez elég durva általánosítás. Azonkívül hiába kap egy baba minden nyikkanásra cicit, ha nem éhes nem szivja, csak komfortszopizik megnyugtatásként.
Azt is írtam, hogy genetika is.
Csak arra szeretnék utalni, hogy nehogy már a normális súlyú babák legyenek a vékonyak, és az átlag felettiek a normálisak.
Cuki a duci baba, nem mondom.
Öcsém, 1 évesen volt nem viccelek 18kg!!!!!!!
Anyukám be is vallotta, hogy állandóan etette. 15 éves korára normalizálódott csak a súlya. Addig fogalmatok nincsen, hogy mennyit kapott a gyerekektől!
Az orvos csak ennyit mondott, hog: az anya felel a gyermek táplálkozásáért, minőségéért és a mennyiségért.
TELJESEN igaza volt/van.
22-es, nagyon sajnálom!:-(
Nyílván, az ember nem a laikusokra hallgat, hanem az orvosra.
De a lényeg, hogy ma már jól van!
Tudom, hogy nem ez volt az alaptéma, de ami igaz, az igaz: anyatejjel is túl lehet etetni egy babát, hiába mondja mindenki az ellenkezőjét. Minden jót Nektek és ne izgulj a baba súlya miatt!!
22-es voltam
Hát már ne haragudj...Lányom 3400 /56 al született. Ő 7hósan volt 8520 gramm és mellé 76centi...Akkor kövér?! Szerintem nem...És 1 évesen volt 10240 gramm és 82centi.Most másfél éves 11,6kiló és 88centi.Sok 2éves sincs ekkora centibe.Elég vézna lenne ha 9kiló lenne egy ekkora magassághoz...
És fél éves koráig csak este evett tápszert,meg amikor nem tudtunk annyit hozni a gyűjtőből.
Nem királyabb a husi baba,van ami tényleg sok már,de szerintem nem a 8-9kilónál kezdődik,hanem ha már fél évesen 9,5-10kiló...És mindehhez max 71-72centi (hozzáteszem ez is magasnak számít 6 hósan).
Apám 4 kilóval született,aztán 26éves koráig vézna volt.Utána meghízott,2méteres 110-120kilós ember lett...Én 2900 grammal születtem,aztán nagy koromra meg husos lettem.Párom is 2900-al született,ő most is ugyanolyan marha vékony.Ez genetika...Lányom valószínűleg édesapámra ütött,mert nagyon magas a korához képest.És mivel magas,így reális,hogy nem is 9kiló...
Én ezt komolyan nem értem. Kislányom fél évesen 9 kiló fölött volt, egy évesen 14 kiló. 3540-nel született. És pont az ilyen anyukák miatt (akiknek az én gyerekemnél kisebb babájuk volt) volt iszonyú szégyenérzetem. Folyamatosan az orrom alá dörgölték, hogy UGYE TUDOM, hogy az övék a normális, az enyém NAGYON NAGY. És a kedvencem: "Akkor te minden nyöszörgésre mellre teszed?" Nem. 3 óránként etettem, 5 hónapos korától 4 óránként. Soha nem kapott teát, cukros édességet.
Egy éves korára sikerült annyira bekattannom, hogy orvostól orvosra jártam, hogy megtudjam, minden rendben van a kislányommal. Borzasztó időszak volt, nagyon nehéz volt elengednem magam.
De ugye ez nagyon ritkán téma, mert itt is csak azokról van szó, akiknek kisebb a babájuk, kevés a tejük stb.(Mondjuk lehet ők vannak többen, ezt aláírom) A többi meg szégyellje magát, hogy állandóan túleteti a gyereket. (Félre értés ne essék, nem bántani akartam a többi anyukát, egy csomó kérdésnél segítettem már)
Egy szó, mint száz: Kérdező: normális súly nincs! az a jó, ha a babád szívesen, jókedvűen eszik, utána jóllakott, unalomból nem rágcsál (főleg nem cukros dolgokat) és EGÉSZSÉGES. Ha ezek meg vannak sz**d le, kinek mekkora a babája. Aki meg szemétkedik, annak intsél be, és ne törődj vele. Mindenki a sajátját ismeri a legjobban.
Barátnőm anyatejes lánya nincs 9 kiló és már most lesz 14hós.Unokatesóm lánya ugyanakkora magassághoz,mint barátnőmék lánya (77centi) 11,2kiló. Ő pedig most volt 14hós kb 1hete...Akkor nézzük már az arányokat...
Vékony babánál anyuka 174/65 apuka 176/hát 90 felett van kilóban szerintem.
Kövér babánál anyuka 170/90,apuka elég magas lehet és vékony is.És ott a 77 centis baba 11,2 kiló a lányom meg 88centis és 11,6 kiló...Akkor következtethetsz,hogy ő tiszta anyatejesen hogy felhízlalta a gyerekét,az enyém pedig még tápszert is kapott,így is nagynak számít bőven,de a másik kislányhoz képest csontika...
Másik ismerősöm babája tápszeres volt végig,meg rendes tejes...Neki kisebb a lánya,mint az enyém...Sima genetika,anyuka 160,apuka 170centi...Akkor hol legyen neki is 88centis gyereke?!Míg mi 171 és 180 centisek vagyunk(én részemről meg apai ágon mindenki magas).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!