Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisgyermekes anyukák! Ti is...

Kisgyermekes anyukák! Ti is imádjátok ezt?

Figyelt kérdés

A kisfiam 11 hónapos, nagyon eleven, okos kisgyerek. Ma el kellett mennem pár dolgot elintézni, szóval apájára hagytam a kicsit olyan 2,5 órára. (Ebéd, és takarítás után mentem el)

Mikor hazaértem, a következő kép fogadott:

nappaliban minden játék szétdobálva, fél banán, kifli, kuki a szőnyegbe döngölve, a mosott, de még ki nem vasalt ruhákból egy pofás vár a kisszoba közepén, tele nápolyival, a fürdőkádban 3 narancs, és egy cipő (?), a férjem a gyerekszoba szőnyegén, fakanállal a pólójában, a kisfiam a zoknisfiókban aludt.

Ideges lettem, de el tudom képzelni, micsoda játék lehetett :)

Később, a romok takarítása közben találtam egy darabokra tépett plüsscicát a pelenkásvödörben, és egy kakis pelust a konyhaasztal alatt :D

Mikor a férjem felébredt, csak annyit kérdezett: Hol van a kis Ördögfióka?

Haláli volt :)

Van hasonlóan kellemes/kellemetlen élményetek?

2014. jan. 17. 22:52
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
44%

4-es vagyok.

No, le lettem oltva, semmi gond. Különbözőek vagyunk.

Amúgy meg, ha nem zavarta a kérdezőt a dolog, sőt, örült a gyerek+apa örömének, akkor mi volt a kérdés lényege? Hiszen ha neki ez nem probléma, akkor inkább pozitív színezettel írt volna (vagy én értettem félre?!). No, mindegy. Az a jó, ha mindenki boldog: gyerek, anya, apa. Hogy kinek mi a határ, az egyéni.

2014. jan. 17. 23:30
 12/69 A kérdező kommentje:

Én nem gondolom, hogy leoltottalak volna, ha azt tettem, elnézést kérek, nem volt ilyesmi a célom!

A kérdésem pedig az utolsó sorban van, és lehet, hogy valóban negatív színezettel írtam, de nem úgy szántam, nekem nem volt különösebb problémám a dologgal, pláne, hogy a takarítás nagy részét apuka megcsinálta. Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

2014. jan. 17. 23:33
 13/69 anonim ***** válasza:
26%
Nem kell elnézést kérned, abszolút nincs probléma. :-)
2014. jan. 17. 23:35
 14/69 anonim ***** válasza:
38%
és a végén gondolom cseléd módjára összetakarítottál..ilyenek nevelik a kislányokat cselédnek :D
2014. jan. 18. 00:10
 15/69 anonim ***** válasza:
91%

Nem, nem imádtam.

Volt, hogy arra mentem haza hulla fáradtan (én kerestem a pénzt amiből éltünk, apuci aprópénzt keresett azt is magára költötte) és az a kép fogadott, hogy a szőnyegen és az asztalon kajamaradék, gyurmadarabok, szanaszét plüssök és egyéb játékok. A ruhák amiben hazajöttek az oviból szanaszét dobálva, pulcsik kabátok gyűrötten.

Azért zavart, mert egész nap gályáztam, amikor hazaértem a mocsok retekre, akkor apuci bevonult számítógépezni, mondván ő eddig vigyázott a gyerekekre, most én jövök. Kipucoltam a lakást a dzsuvából, a gyerekeket elláttam, majd hulla fáradtan felborultam mint a büdösbogár.

Volt, hogy miután lefeküdtek a gyerekek a szőnyegen rendezgettem a számlákat, egy pillanatra behunytam a szemem és arra ébredtem hajnal 4-kor, hogy mosdatlanul ruhában kiterülve fekszem a szőnyegen a számlák között, megy a tévé, ég a lámpa, a szememen a kontaktlencse.

Ha anyukám vigyázott a gyerekekre, akkor mire hazaértem akkorra a ruhák összehajtogatva vártak, a konyhában elmosogatva, átlagos rend, néhány játék szanaszét de percek alatt összekapkodható volt.Így legalább nekem is megadatott, hogy leüljek a gyerekeim mellé és játsszak velük, ne csak annyit lássanak belőlem, hogy valami félőrült idióta berobban a lakásba és felnyalja a mocskot, majd beparancsolja őket az ágyba.

A legnagyobb kiborulásom akkor volt, amikor a kicsi anyukámnál volt. A férjem számítógépezett, kértem, hogy fürdesse meg a gyereket amíg megcsinálom a vacsorát, mert elájulok az éhségtől, ennék, pihennék. A lakás persze romokban, a gyerek a nappaliban rakta szét a játékokat, drága apuci nem moccant a gép mögül. Kértem, hogy csak gyorsan segítsen, ha ezen túl vagyunk felőlem egész éjjel gépezhet.

Meg se moccant, nekem beborult az agyam, beb..sztam az ajtót és elindultam a közeli Burgerbe. Jött a telefon, hogy mi van. Üvöltöttem mint az állat. Megmondtam, hogy mire hazamegyek, a gyerek legyen pizsamában és pakoljanak el. Hazaértem, a gyerek megfürdetve, pizsamában. Az elpakolás annyi volt, hogy a plüssöket feltolta a falhoz és a lakótelepi nappali közepén felállított egy négyszemélyes sátrat, hogy csak oldalt sasszézva lehetett közlekedni.

Utólag vicces, akkor nagyon ki voltam borulva, mert az én nyakamban volt az egész család anyagi hátterének a megteremtése, a házimunka, a gyereknevelés, apuka meg ha volt kedve jópofizott a gyerekeknek, amikor ő vigyázott rájuk, abban köszönet nem volt.

Úgyhogy ha a te párod utána segít elpakolni, az jó. Az enyém nem segített, nekem megváltás volt a válás.

( a miért szültél ilyennek kérdések fognak következni: azért, mert nem ilyen volt, a második gyerek érkezésekor lustult el és nem volt hajlandó semmiben részt venni)

2014. jan. 18. 00:26
 16/69 A kérdező kommentje:
Nem értelek titeket, mindegy is...
2014. jan. 18. 03:43
 17/69 anonim ***** válasza:
37%
Nem vagyok tisztaságmániás, de ha kakás pelenkákat találnék az asztal alatt, azt a legkevésbé sem találnám imádnivalónak vagy mulatságosnak. Vannak azért határok és ez túlmenne ezen. Szerencsére a férjem ennyire nem gyerekes.
2014. jan. 18. 07:16
 18/69 anonim ***** válasza:
56%
Én meg téged nem értelek. Egy "normális" rendetlenségbe belefér, hogy a játékokat szétdobálják, kajamaradékot otthagyják az aztalon!!!, vagy a konyhapulton, hogy nincs elmosogatva, hogy a használt ruhákat széthagyják. Olyat viszont nem csinál normális felnőtt ember, hogy beletapossa a szőnyegbe az ételt, a szaros pelenkát a földön hagyja, szétgányolja a tiszta ruhát és teleszórja morzsával, a fürdőkádba ételt dobál. Nem értem miért nem érzed a különbséget. Nekem mindegy, ha nektek ez jó így. Egyébként a válásról meg annyit, hogy nálunk fel sem merülne, mert nem csinálna ilyeneket a férjem és a gyereknek sem hagyná, de ettől még ők is nagyon jól szórakoznak együtt.
2014. jan. 18. 08:03
 19/69 anonim ***** válasza:
83%
Először lehet hogy kiakadtam volna, de aztán én is nevettem volna, hogy te jó ég két gyerekem van :) bár néha én is elcsodálkozom és mondom a férjemnek, hogy nem egy gyereket nevelek, hanem kettőt :) szerintem jópofák lehettek, főleg ahogy írtad, hogy nem ültette be egy dvd elé hanem játszottak. Ne hallgass azokra akik már a válást fontolgatnák, náluk valószínű tényleg hiányzik a szeretet vagy legalább is nem olyan szinten van mint nálatok. Szerintem aranyosak lehettek és az külön jó pont hogy segített a férjed is a rendrakásba. Ez kb olyan lehetett mint a kinder pingui reklámban, mikor az anyuka hazaér a családjához és a férj tereget, de előtte felfordulás :D elképzeltem amit leírtál és hát engem őszintén megmosolyogtatott. Persze az első "sokk" után nevettem volna én is :)
2014. jan. 18. 08:07
 20/69 anonim ***** válasza:
43%

Nos, én felöltöztettem volna a gyereket, és közlöm apukával, hogy mi most elmegyünk sétálni, hogy ő nyugodtan tudjon takarítani.

A szétdobált játék egy dolog, de a szétkent kajamaradékok és az eldobált kakis pelenka más kategória. És valóban nem tiszteli a munkád, ha úgy gondolja putrit csinálhat a lakásból. Ha neki kellett volna egyedül összetakarítani, tuti 2x is meggondolja. Más kárára könnyű mulatozni. Jól sejtem, hogy a segítsége a takarításban kimerült 1-2 játék fölszedésében, és nem ő vakarta föl a szőnyegbe taposott ételt, és nem ő mosta ki újra a ruhákat. Nem tudom, ha bemennél a munkahelyére, és szétbarmolnád a dolgait, ő is aranyosnak találná e.

2014. jan. 18. 08:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!